BCE Central Library | BCE Entz Ferenc Library and Archives | Corvinus Research Archive | Corvinus PhD dissertation
Logo

Subject: Sociology

Number of items at this level: 311.

Tanislav, Viktória (2011) "Üvegplafon vagy ragadós padló?" : Nők és férfiak munkavállalási és vezetővé válási esélyei egy magyarországi szervezetnél. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kardos, Dóra (2011) A 15 éves magyar diákok teljesítménye nemzetközi összehasonlításban : A PISA 2006 felmérés alapján. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Pregun, Dávid (2011) A bizalom kérdése a magyar online műkereskedelemben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Katona, Kinga (2011) A dél-szlovákiai szavazók a 2010-es választásokon – különös tekintettel a losonci járásra. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Barczikay, Tamás Gábor (2011) A drogliberalizáció közgazdaságtana. Outstanding Student Paper, BCE, Versenypolitika (Mikroökonómia) szekció.

Mátyási, András (2011) A Facebook hatása a magyar fiatalok társadalmi tőkéjére. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Balogh, Natália Mikie (2011) A fejkendő-kérdés Törökországban és Franciaországban. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Madarász, Annamária (2011) A gyermekvállalás, mint gazdasági döntés. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Tóth, Andrea (2011) A hajléktalanok reintegrációs esélyei Magyarországon. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Madaras, Mariann (2011) A hírolvasási szokások átalakulása az elektronikus sajtó térnyerésével - Milyen társadalmi és gazdasági hatást idéz elő a minőségi közéleti hírlapok elektronikus fogyasztása? MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kovács, Orsolya (2011) A kenyérkereső apától a bevonódó apáig : Az apaszerep változása és körképe napjainkban. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Dobay, Andrea (2011) A kisgyermekes apák szerepe a munka-család egyensúly megteremtésében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Nikolicza, Tímea (2011) A kisgyermekkori nevelés hatása a hátrányos helyzetű gyermekek integrációjára, különös tekintettel az óvodai szocializációra. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Albert, Dóra and Závecz, Gergő (2011) A MAGDOLNA NEGYED PROGRAM SAJTÓELEMZÉSE. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Igricz, Dorottya (2011) A magyar és a francia nemzeti kulturális dimenziók megjelenése a fesztiválfogyasztásban : Szeged és Angers esettanulmánya. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Igaz, Ágnes (2011) A márkák hatása a munkahelyválasztásra : Munkáltatói márkázás. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Kertész, Anna (2011) A migráció emberi jogi vonatkozásai : A női migráció. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Meretei, Barbara (2011) A munka és a magánélet egyensúlya a 80-as „elveszett” generáció esetében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Biacsics, Boglárka (2011) A nő a férfi (b)irodalomban - A női irodalom kérdéses mivolta; androgünitás és rejtett női hagyomány Nemes Nagy Ágnes költészetében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fejszés, Mónika (2011) A pedagógusszerep változása, szerepkonfliktusok és azok kezelése egy hazai, vidéki általános iskolában : A pedagógusok szemével. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Klár, Tímea (2011) A prostitúció médiareprezentációja. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Jakab, Gábor (2011) A roma foglalkoztatás leépülése és annak legfőbb okai. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Sonnevend, Ágnes (2011) A romagyilkosságok témaköre a Heti Világgazdaság, Figyelő, Heti Válasz hetilap tükrében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Csapó , Lilla Dorottya (2011) A sport és a regionális fejlődés kapcsolata - Egészségtudatosság és szabadidősport Iváncsán. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bauer, Zsófia (2011) A szegénység tendenciái Magyarországon - A gyermekszegénység, avagy a legkomolyabb kihívás. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Koszti, Márk (2011) A Sziget Fesztivál országimázs-formáló szerepe. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Szalai, István (2011) A szociális városrehabilitáció és eredményei a józsefvárosi Magdolna-negyedben : Egy elhanyagolt városrész ébredése a Corvin-projekt árnyékában. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tari, Anita (2011) A testdíszítés, mint egyre népszerűbb önkifejezési forma és piaci lehetőség. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkudástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Gáspár, Szandra (2011) Adományozási háromszög: a támogató, a támogatott és a társadalom : Avagy az adományozási kultúra Magyarországon 3 multinacionális cég vizsgálata tükrében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Szabó, Andrea Rita (2011) Advergame: játék, vagy reklám? : Az online reklámozás új lehetősége, különös tekintettel az élelmiszeripar kisgyermekeknek szóló reklámjaira. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkudástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Tóth, Dorottya (2011) Audiovizuális útmutató az átmenethez : Primetime public diplomacy az 1990-es évek Magyarországán. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Gárdonyi, Lóránd (2011) Az agglomerálódás és Budapest szuburbanizációja által előidézett problémák, konfliktusok Törökbálinton. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fodor, Ágnes (2011) Az árengedmények és az akciós újságok hatása a fogyasztói magatartásra. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Erdős, Barbara (2011) Az élelmiszerfogyasztási szokások a Down-szindrómás gyermekek családjában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Puskel, Lilla Orsolya (2011) Az életstílus hatása a szinglik és Dinkek fogyasztási magatartására. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Simon , Luca (2011) Az önkéntes motiváció és szervezeti fenntarthatóság vizsgálata az AIESEC BME Helyi Bizottságának szervezeti elemzésének tükrében. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Miskolczi, Erna (2011) Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást meghatározó tényezők vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Horváth, Katalin (2011) Az európai közvélemény megjelenése a nemzetközi migránsok integrációját érintő nemzeti szakpolitikákban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Honfi, Júlia (2011) Az igazmondó Pásztor? : A miskolci rendőrkapitány beszámolójának eltérő magítélései a sajtóban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Molnár, Noémi Fanni (2011) Az iskoláztatási támogatás szabályozásának végrehajtása a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vidinszki, Tímea (2011) Az MDG kialakulása és átfogó elemzése : Sikerek és kudarcok. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Kántor, Eszter (2011) „A magyarországi Woodstock” avagy „A Sziget fesztivál imázsa és arculata”. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Tanislav, Viktória (2011) „Üvegplafon vagy ragadós padló?” : Nők és férfiak munkavállalási és vezetővé válási esélyei egy magyarországi szervezetnél. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Bakanek, Bianka (2011) „Szex lecke” - A magyar szexedukációról általában, és a legnépszerűbb ifjúsági magazin tükrében. UNSPECIFIED, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Orosz, Emese (2011) „Z- stratégia” : Vállalati válasz a munkába álló Z- generációra. Outstanding Student Paper, BCE, Stratégiai menedzsment szekció.

Koplányi, Emese (2011) Civil élet a Magdolna-negyedben - Civil szervezetek és egymáshoz fűződő viszonyaik egy szociális városrehabilitáció tükrében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Meleg, Orsolya (2011) CIVIL KÖZOKTATÁS : Közoktatási önkormányzati feladatok átadása NGO-k részére : egy USA-beli gyakorlat bemutatása. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Meleg, Orsolya (2011) Civil Közoktatás : Közoktatási önkormányzati feladatok átadása NGO-k részére : egy USA-beli gyakorlat bemutatása. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Karl, Erik Lakos (2011) Contemporary Drug Policies and Drug Prohibition - How Illicit Drug Users are Labelled as Criminals and Repressive Drug Laws Influence the Development of Progressive Drug Policies. BA/BSc thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gulya, Fruzsina (2011) Családba nem üt a mennykő - Családszerkezeti változások és hallgatói vélemények. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Badó, Andrea and Leiner, Barbara (2011) diák.szervezet : Közösségi hálók szerepe a diákszervezetek mindennapi életében. Outstanding Student Paper, BCE, Információmenedzsment szekció.

Makai, Borbála (2011) E(ro)tikus reklámok - A reklámokban megjelenő erotika indokoltságának és társadalomra gyakorolt hatásának vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vancsura, Katalin (2011) Egészség-egyenlőtlenségek : Az egészségi állapot gazdasági-társadalmi meghatározottsága. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Varga, Lilla (2011) El movimiento zapatista de México : Logros y desafios de la autonomia zapatista = A mexikói zapatista mozgalom : eredmények és kihívások. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Bozó, Gergely (2011) Erotika a reklámokban : A szexualitást tartalmazó reklámok fogadtatása a fiatal felnőttek körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Takács, Frida (2011) Európai muszlimok : Az együttélés dilemmái : Az integráció rögös útjain Németországban és Franciaországban. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szoboszlai, Beáta (2011) Feminizmus(ok) : A feminizmus és a gender-kérdés a nyomtatott médiában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Soós, Katalin (2011) Gyermekszegénység Magyarországon az ezredforduló utáni években - A szülők szerepe a gyermekszegénység kialakulásában. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kovács, Nikolett (2011) Hitelfelvétel : áldás vagy átok? : A hitelfelvételre ható tényezők a magyar háztartások körében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kóbor, Andrea (2011) Hollandia a hollandoké? : Az iszlám fenyegetés a holland identitásra, mint társadalmi biztonsági kérdés. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szakács, Rozália Dóra (2011) Holokauszt Magyarországon, visszaemlékezések nyomán. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Berzéné Németh, Edit (2011) Kisgyermekes nők munkaerő-piaci reintegrációja. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Popal, Péter (2011) Latin-Amerikai városhierarchia vizsgálat. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szórádi , Melinda (2011) Láthatatlan világháló - A fogyatékos, azon belül a vak emberek információs társadalombeli helyzetének és lehetőségeinek vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabó, Annamária (2011) Lehetőségek és akadályok - Tanulmány a tanoda program működéséről. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ludasi, Adrián (2011) Magyar családpolitika a rendszerváltást követően - Refamilizációs törekvések. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gröber, Lisa (2011) Magyar identitásteremtés Dél-Amerikában : Az argentínai magyarság. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Jaksa, Tamás (2011) Márkaközösség építése és hatása a márka imázsra a Peugeot esetén. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkudástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Kötő, Júlia (2011) Milyen áron? : Árgyakoriság és árterjedelem hatásának vizsgálata a polckép kialakításakor. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Sütöri, Dóra (2011) Munkahelyi szerelmek etikai vonatkozásai. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Solymosi, Máté (2011) Néhány kockázati tényező elemzése a vörösiszap katasztrófa tapasztalatai alapján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kürtösi, Hajnalka (2011) Nemek közötti munkamegosztás megítélése egy nőtöbbségű szevezetben. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kovács, Bálint (2011) Nőábrázolás a mai magyar színházban - Sztereotip nőkép és a feminista gondolat megjelenése az elmúlt két év magyarországi művészszínházi előadásaiban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tobler, Anna (2011) Nők a vezetésben : egy multinacionális vállalat nemi kultúrája. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Mucsi, Dóra (2011) Nők és a bűnözés Skóciában. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Rebák, Adrienn (2011) Pozicionálási utak, márkaimázs, verseny : A Red Bull és az energiaital piac elemzése. Thesis, BCE Gazdálkudástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Liptai, Fruzsina (2011) Pro-Ana közösségek: internetes szubkultúrák? - Szubkultúra ismérvek vizsgálata egy pro-anorexia weboldal felhasználói közösségén. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Aaron, Taylor (2011) Rationalizing the Irrational - The appeal of Jobbic’s Policy and Campaign efforts to the Rational Choice Voter. BA/BSc thesis, Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences Institute of Sociology and Social Policy.

Balajthyova, Henrieta (2011) Roma kérdés : Megoldáskeresés Magyarországon, Szlovákiában és az Európai Unióban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Máté, Alexandra (2011) Romakérdés : Európai Uniós vagy nemzeti szintű megoldás? : Nicolas Sarkozy esete a romákkal. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Mocsári, Judit (2011) Romaster – Esélyprogram a jövő roma vezetőiért - A romák elleni diszkrimináció csökkentése és esélyeik javítása egy vállalati program által. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Balázs, János (2011) Szegregál-Lak - A lakóparkok hatása a társadalmi-területi szegregációra egy csepeli példán. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szemán, Katalin Anikó (2011) Szervezeti mechanizmusok kritikai megközelítése, fókuszban a túlóra jelenség. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Magyar, Nóra (2011) Szponzoráció menedzselése az Arany Ászok márkán keresztül. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Pócz, Kinga (2011) Társadalmi nemi szempontok megjelenése egy önkormányzatnál : Női vezetők megítélése. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ujlaki, Zsuzsa (2011) Többen vagyunk, de többek vagyunk? : Népességnövekedés és gazdasági fejlődés. Outstanding Student Paper, BCE, Világgazdasági szekció.

Doma, Dorottya (2011) Televíziós sorozatok márkázása : A Lost márkaértéke. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Szarvas, Hajnalka (2011) The emergence of global consciousness and its impact on the system of global governance. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék/ISES.

Papp, Gabriella (2011) Van-e tovább? - A generációváltás problematikája a magyar családi kisvállalkozásokban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Geszler, Nikolett Barbara and Ördög, Zita (2011) Vezetői jövedelmek : Egy nemzetközi kutatás főbb eredményei. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Szűcs, Dávid (2011) Videojátékok az oktatásban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Almási, Ildikó (2011) Women's Movements and NGOisation in Hungary after the fall of the Socialist Regime. BA/BSc thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Veres, Zsolt (2011) Zöld turizmus a Pilis-Visegrádi hegységben : Stratégiai terv a zöld turizmus fejlesztéséhez. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkudástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Ámon, Katalin (2010) "A cigányok olyan árut adnak el, ami nem is tetszik nekik" - Nemzet- és osztályépítés: a manele elutasításának dimenziói és céljai Romániában. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia I. szekció.

Szabó, Veronika (2010) "Akadályverseny" - Demokráciára nevelés színházzal Magyarországon. Outstanding Student Paper, BCE, Magatartástudományi és Kommunikációelméleti szekció.

Herbszt, Nikoletta (2010) ,, MÁR ÉN IS A CSAPATHOZ TARTOZOM!” : A BUDAPEST AIRPORT ZRT. KIFUTÓPÁLYA GYAKORNOKI PROGRAMJÁNAK ÉS A RÉSZT VEVŐ GYAKORNOKOK MUNKAHELYI SZOCIALIZÁCIÓJÁNAK ÉS BEILLESZKEDÉSÉNEK VIZSGÁLATA. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Nagy, Eszter (2010) A BGF-PSZK hallgatói szervezetének motivációs szerkezete. MA/MSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet .

Szántó, Barbara (2010) A biztonságos és tudatos Internet használat a digitális bennszülöttek körében, avagy Használod-e az eszed mielőtt közzé teszed? BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ser, Ádám (2010) A családi háttér hatása a fiatalok „szubkultúra-választására”. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Pásztor, Hanna (2010) A családon belüli erőszak mint a hatalom eszköze. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Döme, Zsolt (2010) A délvidéki magyarok nemzeti identitása és politikai kultúrája. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Szabó, Vivien Gabriella (2010) A demokratikus deficit csökkentésének lehetősége – a deliberatív elvek és a pártok találkozása. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Kratochwill , Zsófia (2010) A dolgozó sportolói identitás. MA/MSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Reizer, Balázs and Seres, Gyula (2010) A gyermekvállalás hatása a családi jövedelemre Magyarországon. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia II. szekció.

Huszár, Barbara Eszter (2010) A homoszexuális társadalom helyzete Magyarországon az 1990-es évektől napjainkig. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Répás, Melinda (2010) A japán kultúra bemutatása a kulturális metafora módszerén keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Bajzát, Gábor (2010) A kultúra hagyományainak, elemeinek és értékeinek fontossága : A Matyó kultúra jelentősége Mezőkövesden. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Rigó, Emese (2010) A magyar gazdasági és politikai felső vezetői réteg értékvizsgálata a ’90-es évek végén. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Rigó, Emese (2010) A magyar gazdasági és politikai felső vezetői réteg értékvizsgálata a 90-es évek végén. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia II. szekció.

Ruzsányi, Dániel (2010) A magyar kedélyállapot változása a politikai rendszerváltástól A depresszió és a szorongás tükrében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Geszler, Nikolett Barbara (2010) A magyar politikai és gazdasági elit európai szintű karriervállalási hajlandósága. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Geszler, Nikolett Barbara (2010) A magyar politikai és gazdasági elit európai szintű karriervállalási hajlandósága. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia II. szekció.

Farkas, Eszter (2010) A magyar politikai kultúra változásai : Útban a posztmaterializmus felé. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Gál, Dorottya (2010) A magyar társadalomban bekövetkezett demográfiai változások hatása a családi döntési folyamatra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Berta, Katalin (2010) A magyarországi egyházak jelenléte a hátrányos helyzetű roma településeken. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Holma, Szilvia (2010) A menekültek társadalmi integrációja Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ágoston, Andrea (2010) A mesék szerepe a nyelvi szocializációban és az olvasóvá nevelésben. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitikai Intézet.

Korom, Gabriella (2010) A modellkövetés családi hátterének vizsgálata alkoholproblémás családokban. UNSPECIFIED, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Mészáros, Eleonóra (2010) A MUNKAHELYI STRESSZ MÉGÉLÉSI MÓDJÁNAK VIZSGÁLATA KÖZTISZTVISELŐK KÖRÉBEN. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Boda, Zsófia and Vörös, András (2010) A népszerűség egyéni meghatározói - A személyiségvonások szerepe a hálózati formációban. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia I. szekció.

Mikó , Márton Flórián (2010) A nemek közötti egyenlőtlenségek kiegyenlítésének, mint szegénységcsökkentési stratégiának a vizsgálata. Női empowerment a kulturális kontextus függvényében. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Belik, Andrea Alexandra (2010) A nők részvétele a politikai hatalomban Magyarországon és Svédországban. Összehasonlító elemzés. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Dvorszky, Ágnes (2010) A párválasztás, és a házasság közgazdasági elemzése. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Asztalos, Krisztina (2010) A polgármester szerepe egy község fejlődésében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Erő, Júlia Marianna (2010) A public art társadalmi ereje. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kiss, Eszter (2010) A rendszeres szociális ellátás hatása a gazdasági aktivitásra és a segélyezett romák életmódjára. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia II. szekció.

Imre, Beáta Orsolya (2010) A segélyezési rendszer különbségei és konfliktusai. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabó-Szontágh, Lúcia Eugénia (2010) A szektákról alkotott kép okai és a befolyásoló tényezők. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Jámbor, Renáta (2010) A szervezeti elkötelezettség, a szabályozási fókusz és a célkitűzés elmélet összefüggései : Egy nonprofit és egy forprofit szervezet összehasonlítása. BA/BSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Illés, Kisanna (2010) A szociális bolthálózat szociológiai vizsgálatának kísérlete : A szociális bolthálózat társadalmi meghatározói. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Berecz , Júlia (2010) A társadalmi biztonság elmélete és a migráció biztonságiasítása Hollandiában és Finnországban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Jávorfi, Judit (2010) A társadalmi nem megnyilvánulásiformáinak változása : A transz identitás helye a bináris társadalmi nemi rendszerben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Dicsa, Annabella (2010) A társadalom idősödése által okozott kihívások : Megoldást nyújthatnak-e az információs és kommunikációs eszközök? BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Rési, Kata (2010) A termékenység regionális különbségei, avagy tanulható-e a gyermekvállalás. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ágoston, Gabriella and Boda, Zsófia (2010) A testképpel való elégedetlenség okainak elemzése - 6-8. osztályos magyar fiatalokból álló mintán. Outstanding Student Paper, BCE, Magatartástudományi és Kommunikációelméleti szekció.

Koszta , Krisztina (2010) A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tanuló fogvatartottak eredményességére ható motiváló tényezők vizsgálata. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Héjja, Borbála (2010) A várossá nyilvánítások gyakorlata és következményei az 1989-ben várossá nyilvánított települések példáján. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezettudományi intézet.

Szabó, Gabriella (2010) A végzős „Helleresek” elhelyezkedési lehetőségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Reich, Ágnes (2010) A wifi falu társadalmi ereje. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Simongáti-Farquhar, András (2010) Analysis of Theodor Wiesengrund Adorno's aesthetic theory regarding social aspects of music. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bősze, Nikoletta (2010) Aprófalvak népességmegtartó képessége – Egervölgy példáján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Cseke, Dorottya (2010) Az autizmus jelenléte társadalmunkban : Valóban több autizmussal diagnosztizált személy él magasabb státuszú családban? BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Havas, Ádám Kornél (2010) Az állami gondozás társadalmi meghatározottsága. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Licskó, Ágnes (2010) Az értékeken alapuló üzleti modell : Az egyéni meggyőződés és a felelősség üzletbe való beépülésének vizsgálata néhány keresztény üzleti döntéshozó példáján keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Halmai, András (2010) Az önkormányzat feladatköre és a vele kapcsolatos társadalmi megítélés. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Závecz , Gergő (2010) Az egyéni bizalom és az egyéni gazdasági viselkedés két formájának kapcsolata komparatív megközelítésben. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Vaja, László (2010) Az egyszülős családok gazdasági helyzete Magyarországon. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

La-Torre, Krisztina (2010) Az elitkutatás kihívásai – a brit üzleti elit vizsgálatának jelene. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Nagy, Szidónia (2010) Az európai elitek makro félelmei. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Probáld, Karina Ágnes (2010) Az ingázás, az agglomerálódás és a szuburbanizáció kapcsolata a budapesti agglomerációban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Lévai , Tímea (2010) „Én egy evangélistaként hirdetem is az önkéntességet” : Kvalitatív kutatás az önkéntesség hazai kultúrájáról, értékeiről. Thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Polgár, Péter (2010) Ágnes, aki a „Szegények szolgálója” lett – száz éve született Teréz anya - Boldog Kalkuttai Teréz anya életének és munkásságának szemléletformáló ereje valamint az általa hatvan éve alapított Szeretet Misszionáriusai rend mindennapjainak bemutatása. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaság-és társadalomtörténeti szekció.

Ördög, Zita (2010) Állami cégek, vezetői bérek. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ördög, Zita (2010) Állami cégek, vezetői bérek. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia II. szekció.

Mód, Krisztina (2010) Öltözködés és divatkövetés a szocialista Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kormány, Adrienn (2010) Beteg gyerek - Beteg kapcsolat? : A családi egyensúly lehetséges változásai sérült gyermek születése esetén. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bander, Katalin (2010) BOLOGNAI Á LA CARTE: KI MIT VÁLASZT? : Hallgatói stratégiák a bolognai rendszerben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bander, Katalin (2010) Bolognai á la carte: ki mit választ? Hallgatói stratégiák a bolognai rendszerben. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia I. szekció.

Szalai, Dóra (2010) Bűnmegelőzés : Az igazságszolgáltatás és a bizalom kapcsolata Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Boros, Sára (2010) Cigány gyermekek óvodai helyzete Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szeli, Dóra Réka (2010) Civil jelenlét és társadalmi tőke : A Balatonboglári „Helyiérték” Egyesület példáján keresztül … vajon újratermelődik? Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Soós, Réka (2010) Conjoint-elemzés: Szociológiai alkalmazások. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Molnár, Ákos (2010) Egészség és Társadalom. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Müller, Diána (2010) Egység a sokféleségben? A törökországi nőjogi mozgalmak sikereinek tanulsága Egyiptom számára. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Harkányi, Ádám Máté (2010) Etnikai törésvonalak és intézményi megoldások. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Molnár, Zsuzsa (2010) Futball és politika : Különös tekintettel a nemzeti érzelmekre. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Rajnai, Anna Éva (2010) Generációváltás a családi vállalkozásokban : Utódkeresés Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ménesi, Dóra Ilona (2010) Gondolatok a női vezetőkről : Kutatás a Sanoma Budapest Zrt-nél. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Karsza, Judit (2010) Gyerekek és fiatalkorúak fogyasztóvédelme az Európai Unióban. BA/BSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Izsák, Anna (2010) Használati utasítás gyakornokokhoz : A gyakornok szocializáció elméleti és gyakorlati kérdései. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Lipták, Zita (2010) Háborús stratégia? Nők elleni erőszak a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Hadarits, Júlia Réka (2010) Hálapénz - Az egészségügy rákfenéje : Vas megyei egészségügyi szolgáltatók körében végzett felmérés tanulságai. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Molnár, Tímea (2010) Institutional Constraints as Primary Sources of Sustaining Social Exclusion - Through a special focus of Acemoglu. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdasági rendszerek,intézmények,szabályozás szekció.

Jávorffy-Lázok, Alexandra (2010) Internet és a fiatalok : Fiatalok internet használati szokásai. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bartos, Virág (2010) Közösségi portálok hatása a társas kapcsolatokra : Létező probléma-e a Facebook-függőség? Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Hoffer, Ádám (2010) Közlekedéspolitika vagy Várospolitika?: A városi közlekedés válságának megoldási kísérletei. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Soós, Anna (2010) Ki nyer ma? Modern kiválasztási módszerek, készség és képességfelmérések tükrében. : Készült: Magyarország egyik vezető személyzeti tanácsadó cégénél készített esettanulmány alapján. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Sörös, Helga (2010) Ki, miért járatja gyermekét óvodába? : Óvodáztatással kapcsolatos motivációk és szempontok egy kisvárosban. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Faragó, Ágnes (2010) Kiégés szindróma : Megelőzés és kezelés az Openhouse Ingatlan Franchise Hálózatnál. BA/BSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Horváth, Anita (2010) Kockázatkommunikáció Magyarországon : Az Influenza A(H1N1)v képe a magyar sajtóban. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kapitány, Eszter (2010) Kodependencia a nemi szerepek tükrében : A társadalmi elvárások és nemi szerepek hatása a társfüggőségben felfedezhető nemi különbségekre. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Susánszky, Pál (2010) Kollektív cselekvés és a szabad szoftver közösségek. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia I. szekció.

Kurucz, Tünde Dalma (2010) Kultuszmárkaközösségek, mint vallási csoportosulások. A Harley‐Davidson West Hungary Chapter és a Trabant‐Wartburg Klub példáján bemutatva. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Tanszék.

Scharnitzky, Máté (2010) MAGYARORSZÁG REGIONÁLIS VERSENYKÉPESSÉGE : Közép-Magyarország területi elemzése, különös tekintettel Budapest és Pest megye különválasztásának tanulságaira. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gerei, Zsuzsanna (2010) Marketing mint a jólét előmozdítója : A társadalmi marketing hozzájárulása egy egészséges életstílus kialakításához és formálásához. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Vári, Lili Krisztina (2010) Megingathatatlan? : Az emberek városrészekről alkotott elképzeléseinek ingatlanpiacra gyakorolt hatása Miskolc néhány városrészében a mentális térképezés alapján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vácz, Nikolett Vivien (2010) Megjavít-e a javító? : A Rákospalotai Leánynevelő Intézet reszocializációs hatása. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Sós, Ildikó (2010) Megosztott szavazat a magyar országgyűlési választásokon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

György, Tamás (2010) Menedzserek kiválasztása és karriermintái Magyarországon : A rekrutáció társadalmi és szervezeti szempontjainak vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tóth, Beatrix (2010) MMORPG-k – vonzóbbak a valóságnál? : Virtuális közösségek és a problémás játékhasználat vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vörösmarty, Virág (2010) Mozgástér : Győr Sziget-Újvárosban élő romák és nem romák térérzékelésének vizsgálata mentális térképezés módszerével. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fehér , Katalin (2010) Négy fal között, kísérve - vizsgálat az Aszódi Javítóintézetben. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kepka, Éva (2010) Nyitnak-e az innovációk felé a kkv-k? : Pénzügyi újítások alkalmazásának vizsgálata. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Petrás, Anna (2010) Nők a munka világában : Az ELTE Bölcsésztudományi Karán 2005 és 2010 között végezett 22-26 éves hallgatók elképzelése a családról és a munkáról. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ferencz, Anna (2010) Objektív és szubjektív hatékonyság a női vállalkozókat támogató hazai nonprofit szervezetekben. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Rudi, Anna (2010) Párkapcsolati, házassági és családi érték-és normarendszer két generáció összehasonlításában. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vári, Zsuzsanna (2010) Politikai vezetők képzése. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Fodor, Ildikó Noémi (2010) Profilvilág - kultúrák megjelenése az interneten. Thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Bocskor, Ákos (2010) Roma hallgatók a felsőoktatásban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Molnárfi, Katalin (2010) Szegregáció a közoktatásban. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Tvaruskó, Ferenc Bence (2010) Szervezeti koordináció és mechanizmusai : Koordináció az eGov Tanácsadó Kft.-ben. BA/BSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet .

Srancsik, Tamás (2010) Szociális ügyek : Balassagyarmat Város Önkormányzata szociális támogatásainak elemzése. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Hóbor, Kinga (2010) Társadalmi tőke és bizalom. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Kisfalusi, Dorottya (2010) Társas kapcsolatok és iskolai ellenkultúra egy szegregálódó iskolában. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia I. szekció.

Eker, Nóra (2010) Vallás és beilleszkedés : A Magyarországon élő muszlimok. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Polgár, Viktória (2010) Változó családi szerepek hazánkban? : Férfiak GYES-en és GYED-en. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Csánóová, Sabina (2010) Visszhangzó rigmusok : A dunaszerdahelyi futballszurkolók médiareprezentációja. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Szabó, Márton (2009) A budapesti 4-es metró társadalmi megtérülésének vizsgálata : Az új metróvonal integrált közlekedési hálózatba való illeszkedése, externáliáinak elemzése és területfejlesztési hatásai. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Csaba, Zoltán László and Makovi, Kinga and Néray, Bálint and Róbert, Katalin (2009) A budapesti diákok továbbtanulási döntésének elemzése : Empirikus eredmények saját adatbázison. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Gál, Anna (2009) A bűnözés nemek szerinti különbségei és a családon belüli erőszak : Attitűdök vizsgálata a fiatal felnőtteknél. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Obriton, Mercédesz (2009) A család hatása a fiatalok depressziós lelkiállapotára. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Márkus, Veronika (2009) A család hatása a nemi szerepek kialakulására : A testvérek hatásának vizsgálata a kutatás kereteinek kidolgozásán keresztül. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Antal, Dániel (2009) A futball-huliganizmus sportizációja. Thesis, BCE Szociológiai és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Barta, Beáta (2009) A gyermekszám-preferenciák az abortusszal kapcsolatos attitűdre gyakorolt hatása. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gróh, László (2009) A hajléktalanság differenciálódása és a reintegráció esélyei. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Nepper, Zsombor Péter (2009) A házasság intézményének közgazdasági elemzése. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Simor, Máté (2009) A hierarchiamentes vállalat. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Miskolczi, Erna (2009) A közösségi internet-hozzáférés lehetőségei kistelepüléseken. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Podonyi, Krisztina (2009) A latin-európai és arab menedzsment, társadalom és kultúra összehasonlítása a római katolikus keresztény és a szunnita iszlám vallás tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Gyimóti, Rita (2009) A leader program megvalósulása a Bodrogközben és Ricse nagyközségben. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Tasch, Orsolya (2009) A magyar középiskolások alkoholfogyasztási szokásainak alakulása a rendszerváltástól napjainkig. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Nagy, Bence Csaba (2009) A magyar nyugdíjrendszer lehetséges reformjai. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Varga, Balázs (2009) A magyarországi hip-hop kultúra és az elmosódó határok. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Vácz, Rózsa (2009) A multikulturalizmus új arca Magyarországon : Magyarországi muszlim közösségek. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szoboszlay, Helga (2009) A nemekkel kapcsolatos nézetek és törekvések az Európai Unióban és Törökországban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kálmán, Tamás (2009) A nemzeti kultúra és társadalmi környezet hatásai a román szállodai szolgáltatások minőségére. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Csaba, Zoltán László and Pál, Judit (2009) A pozitív és negatív hálózatok mechanizmusainak vizsgálata két középiskolai osztályban. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Vereckei , András (2009) A tudásintenzív üzleti szolgáltatások lehetőségei Magyarországon. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Nagy, Ádám (2009) Agrár-jellegű családi vállalkozások helyzete Magyarországon : A generációváltás. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gyenge, Zsuzsanna Flóra (2009) Agresszió az iskolában : A jelenség és a mögötte rejlő folyamatok. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Pesti, Kata (2009) Anya, Te döntesz! : Kisgyermekes édesanyák munkával kapcsolatos dilemmái és lehetőségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Gábor, Tamás (2009) Az "offline" társadalom averziói : A nem internetezés okainak változása. Thesis, BCE Szociológiai és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Zsiska, Krisztina (2009) Az előítéletek kialakulása és a család szerepe. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Magyar, Mónika (2009) Az Európai Női Lobbi : Esély a nemek egyenlőségére? Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Vajda, Andrea (2009) „Orvosi recept” az anyaságra : Avagy a szerepek közötti egyensúly megteremtése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Károly, Kinga (2009) Új kor, új igények – a nők munkaerő-piaci kilátásai a rugalmasságra és a biztonságra. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tóth, Tímea (2009) Üzleti alapon szervezett viselkedésminták : A televízió hatása a serdülők szexualitásról kialakított képére. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Antal, Zsófia (2009) Bedugulva : Budapest közlekedésének mentális térképe, a közlekedők szokásai és elképzelései, másodlagos adatelemzés, fókuszcsoportos vizsgálat és szakértői interjúsorozat alapján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bercsényi, Dóra (2009) Család és vállalkozás : Konfliktusok a családi vállalkozásokban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Dános, Linda Edit (2009) Családi napközik Magyarországon. Thesis, BCE Szociológiai és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Tihanyi, Tímea (2009) Dunavarsány bemutatása : A lakosság városfejlesztési elképzelései. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Békés, Márton (2009) EGY KONFLIKTUS ANATÓMIÁJA : A zengői és tubesi lokátorépítés körüli konfliktus vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Takács, Frida (2009) Együtt- vagy egymás mellett élés? : A németországi török kisebbség helyzete. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Nagy, Veronika (2009) Faluból kertváros? : Pázmánd a változó falvak között. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Luksander , Alexandra (2009) Félelem és rettegés Budapesten : A bűnözéstől való félelmet befolyásoló egyéni és területi jellemzők vizsgálata Budapesten. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tóth, Adél (2009) Férfiak az óvodában?! : Vélemények férfi óvodapedagógusokról egy Zala megyei településen. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kónya, Éva (2009) Felekezet és értékrend : A családdal kapcsolatos attitűdök különbségei a protestánsok és a katolikusok között. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szántó, Melinda (2009) Fiatalok életvitele vidéken és a fővárosban : Családi és társas kapcsolatok szerepe mindennapjaikban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tokodi, Zsófia (2009) Fogyasztói szokások vizsgálata fenntarthatósági szempontokból. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kappelmayer, Zoltán (2009) Hatékony közpolitikai lépések és a sikeres vállalkozás viszonya : Esettanulmány. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Schindler, Péter (2009) Hazatértek? : A kollektív felelősség elve és gyakorlata : A magyarországi németek kitelepítése. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kovács, Irma (2009) Hátrányos helyzetű gyerekek oktatása és a bűnözés. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Mitterer, Csilla (2009) Honnan jöttél – hová tartasz? : A családi háttér hatása az általános iskolás diákok továbbtanulására, Mosonmagyaróvár példáján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tokody, Balázs (2009) Ismerkedés 2.0 : Mennyiben különböznek az interneten ismerkedő személyek és az ott létrejövő párkapcsolatok azoktól, akik a hagyományos utat választják? Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Szilágyi, Zsófia (2009) Karrier női módra : Kvalitatív kutatás a nők egyéni karrierértelmezéséről. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Vörösváczki, Márta (2009) Közösségi migrációs stratégiák piacok és hálózatok között : Magyar munkavállalók migrációs magatartásainak összehasonlítása Olaszország és Írország példája alapján. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék .

Rózsás, Tímea (2009) Kulturális malacpersely : Befolyásolja-e a lakosság megtakarításait a kulturális háttér? Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Popovics, Nóra Zsófia (2009) Migráció és roma-kérdés Olaszországban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Biró, Szabolcs (2009) Munkanélküliség és annak kezelésére hivatott foglalkoztatáspolitikai eszközök Magyarországon : Egy alternatíva: Az „Út a munkához” program megvalósulása az Észak-magyarországi régióban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vörös, András (2009) Növekedési folyamatok a társadalomban : A közbeszéd dinamikai elemzése. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Haraszti, Zsófia (2009) Nigerian child prostitution in the Netherlands. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szabó, Veronika (2009) Női szerepek és a karrier : Avagy munka és család összeegyeztetése kisgyerekes diplomás anyáknál. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Szatmári, Péter (2009) Online identitás létrehozása az internetes fórumok világában. Thesis, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet, Szociológia Tanszék.

Elek, Orsolya and Habik, Anna (2009) PLETYKA KUKAC NET PONT HU : Az információs és kommunikációs eszközök - kiemelten az internet - hatása az emberek közötti szociális információcserére. Thesis, BCE Szociológiai és Társadalompolitikai Intézet, Szociológia Tanszék.

Rábaközi, Rita (2009) Sérült és ép gyermekek együtt : A mozgáskorlátozott gyermekek integrációs állomásai. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Papp, Zsolt (2009) Signaling in informational asymmetries. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Császár, Eszter (2009) Sok(k)ok és okok : Külföldön tanuló közgazdász hallgatók hazatérést követő visszailleszkedése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Fenyvesi, Réka (2009) Stadtentwicklung in Hamburg : Das Projekt Hafencity und die Stadtfunktionen. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Geszler, Nikolett and Ördög, Zita (2009) Szakmapresztízs vagy szakpresztízs? : Avagy foglalkozási presztízs hierarchia diákszemmel. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Major, Csilla Pálma (2009) Született látószög? : A társadalmi státusz hatása a mentális térképekre : Kutatás az érdi középiskolások körében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Erdős, Dorottya (2008) "One world one dream" avagy Kína és a 2008-as nyári olimpiai játékok. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Borsos Gy., Beáta (2008) A brit és magyar bevándorláspolitika a nemzetközi migráció kontextusában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tóbiás, Judit (2008) A magyar civil szféra lehetőségei a kábítószer-probléma visszaszorítására kommunikációs eszközök használatával. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kálmán, Péter (2008) A nyugdíjrendszer módosítási lehetőségei Magyarországon 2008. Thesis, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Barabás Sáfrány, Emese (2008) A szlovákiai magyarok kétnyelvűsége napjainkban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Benke, Zoltán István (2008) A szociális lakáscsere a kilencvenes évektől napjainkig. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Firczi, Andrea (2008) A török bevándorlók integrációja Németországban. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Kalló, Ágnes (2008) A vállalati társadalmi szerepvállalás lengyelországi és magyarországi hátterének összehasonlítása. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Számely, Vivien Kármen (2008) Az alkoholrehabilitáció sikerének kapcsolatháló alapú vizsgálata. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabó, Krisztina (2008) Az apák gyermekeikkel kapcsolatos szerepvállalásainak változásai. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szalay, Eszter (2008) Az emó jelenség és társadalmi háttere. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Németh, Ádám and Szemán, Ákos (2008) Új Vizeken : A társadalmi tőke, a kapcsolathálók szerepe a szegénység mérséklésében. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológiai szekció.

Kalló, Viktor and Versits, Tímea (2008) Belerokkanunk? : Magyarország demográfiai helyzetének, rokkantnyugdíjasainak és gazdasági aktivitásának jövőalternatívái 2050-ig. Outstanding Student Paper, BCE, Jövőkutatás szekció.

Antal, Krisztina (2008) Evészavarok és testkép korunk társadalmában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Albunovics Szergej, Albunovics Szergej (2008) Kapcsolatrendszerek az olajipari szektorban. Thesis, Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Mátrai, Mirella Hajna (2008) Kilátás a kukoricaföldre : Tervek a lakásotthon küszöbén túl. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Bodnár, Judit and Mátrai, Mirella Hajna (2008) Kilincs nélkül : Börtönkörkép. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Bognár, Csilla (2008) Madárkór, emberkór, médiakór? A madárinfluenza a magyar sajtó tükrében. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kárpáti, Emese (2008) Multi-kollegialitás azaz a munkakapcsolatok szociometriai elemzése. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kauth, Csilla (2008) Növekvő hitelkockázat és piaci kockázat a bankszektorban? - Fókuszban a lakáshitelezés. Thesis, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Csaba, Réka (2008) Nemi szerep-játék - két felvonásban : Az óvodások nemi szerep sztereotípiáiban, az elmúlt 25 évben bekövetkezett változások vizsgálata - H. Sas Judit kutatásának megismétlésével és az eredmények összehasonlításával. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Baji, Petra (2008) Piaci kudarc-e az ápolásbiztosítás? : A magánmegtakarítások szerepe a long-term care finanszírozásában. Outstanding Student Paper, BCE, Közszolgálat szekció.

Péter, Anna Noémi (2008) Racionalista tudományfilozófia és/vagy tudásszociológia? Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Szántó, Péter (2008) Sikeres sportoló, sikeres üzletember : Életútinterjú és elemzés Fábián Lászlóval. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Csomán, Attila (2008) Társadalmi Gazdálkodás Hollandiában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Róna, Dániel (2008) Törésvonalak Magyarországon. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Kovács, Piroska Ildikó (2008) Vallásosság és családi értékek. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Balog , Donát and Rózsás, Tímea (2007) "Madarat tolláról, embert barátjáról" avagy A szakkollégisták kapcsolatrendszerének elemzése. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Váradi, Zsuzsa (2007) A generációváltás és az utódlási folyamat a családi vállalkozásban. Outstanding Student Paper, BCE, Vállalkozásfejlesztés és innováció szekció.

Májer, Ágnes (2007) Az új (?) generáció jövőképe. Outstanding Student Paper, BCE, Pszichológia és pedagógia szekció.

Radics, Gabriella (2007) Lépések egy családbarát társadalom felé. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés szekció.

Pálinkás, Mária Enikő and Zsigó, Dávid (2007) "Miért segítenénk egymásnak?". Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Pálinkás, Mária Enikő and Zsigó, Dávid (2007) "Miért segítenénk egymásnak?". Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Scheiring, Gábor (2007) A közszociológia és a későmodern fordulat. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Géczi, Mirjam (2007) A munka és a magánélet kölcsönhatásai. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti magatartás Tanszék.

Sándor, Edit (2007) Gyermekszegénység a fejlett országokban. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Lindner, Attila (2007) Jobb angol tanárja van-e Jászi Oszkárnak, mint Győzikének? Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Bendsák, Ágnes and Kovács, Eszter (2007) NÉMET NEMZETISÉG – MAGYAR HAZAFISÁG A magyarországi svábok rövid története különös tekintettel a zempléni térségre. Outstanding Student Paper, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Barta, Dóra (2007) Rácson innen és túl. Börtönszociológiai interjúk. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció.

Jónás, Katalin (2007) Szászvár. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Álmos, Tamás and Lukovics, André (0210) Kínai vállalkozók Magyarországon és Szerbiában : Esettanulmány. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitikai Intézet.

This list was generated on Sat Jan 7 01:57:44 2012 CET.