A Markmyprofessor hallgatói értékeléseinek vizsgálata: milyen hatással van az oktató neme, életkora és külső tulajdonságai az értékelésre?

Kajkó, Fruzsina (2016) A Markmyprofessor hallgatói értékeléseinek vizsgálata: milyen hatással van az oktató neme, életkora és külső tulajdonságai az értékelésre? Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323150715.pdf

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
704kB

Free and unrestricted access: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323150715.pdf

Abstract

Jelen tudományos diákköri dolgozat azt vizsgálja, hogy milyen hatással van az oktató neme, életkora, illetve külső tulajdonságai (vonzóság) az oktatóra adott értékelésekre. A dolgozat három fő hipotézise: 1. Az oktató életkora negatívan korrelál a rá leadott értékelésekkel, így minél idősebb egy tanár, annál rosszabb eredményekre számíthat. 2. Ez az idősödési faktor a nők értékelésénél jelentősebben megjelenik. 3. A szexiség kritérium pozitívan befolyásolja az oktatók értékelését, azaz azok az oktatók, akik vonzónak vannak értékelve, azok az összes tanítással kapcsolatos kategóriában jobb eredményt érnek el. A hipotéziseket ANOVA-val és lineáris regressziós modellel teszteli a dolgozat. Eredményeképp az első hipotézist részben, a harmadik hipotézist teljes egészében alátámasztotta a dolgozat, míg a másodikra nem tudott szignifikáns eredményt felmutatni.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:3. díj
Subjects:Education
Sociology
ID Code:10302
Specialisation:Szociológia
Deposited On:07 Dec 2017 13:41
Last Modified:07 Dec 2017 13:41

Repository Staff Only: item control page