Items where Subject is "Élelmiszeripar, tartósitóipar"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 245.

Balogh, Zsolt (2012) A 2007-es évjáratú furmint borok összetételének és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Tompai, Benjamin (2013) A GMO helyzete és megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tompai_Benjamin.pdf

Koller, Nóra Valéria (2013) A Retro cipó savfok vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Molnár, Emese (2012) A SmartFresh technológia és az ULO tárolás hatása Idared alma hűtőtárolására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Aranyossy, Balázs (2013) A banán érése során lejátszódó változások vizsgálata, új módszerekkel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Papp, Angéla (2012) A barrique hordós és a fakészítményekkel történő borérlelés összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Jobbágy, Katalin (2013) A borecet gyártás haszon mikroorganizmusának fiziológiai vizsgálata és a gyártási folyamat során előforduló idegen mikrobák kimutatása és jellemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Firtkó, Szilvia (2012) A conjoint analízis mint a fogyasztói döntés vizsgálatának eszköze. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Magyar, Renáta (2017) A csomagolásmentes üzletek iránti fogyasztói attitűd. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Bognár, Annamária (2013) A cukorösszetevők és az édesítőszerek szerepe az édesipari termékek tulajdonságaiban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Vörös, Viktória (2012) A dohánylevél polifenolos komponenseinek mérési módszerei. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Tóth, Zsuzsanna (2012) A fogyasztók által igényelt minőség változása, az üreges csokoládé termékek piacán. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Kadocsa, Éva (2012) A funkcionális élelmiszerek szerepe az egészségtudatos táplálkozásban : Egy hatékonyabb marketingstratégia - a funkcionális élelmiszerek népszerűsítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kadocsa_Eva.pdf

Tóth, Andrea Tímea (2017) A fűszerkereskedelem globális jelentősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toth_Andrea_Timea.pdf

Nagy, Márton (2011) A gyorsfagyasztott sárgarépa feldolgozás technológiája és a feldolgozásra alkalmas fajták vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Hackl, Dominika Anna (2012) A hazai baromfiágazat gazdasági helyzete és jövőbeli lehetőségei nemzetközi összehasonlításban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Jármai, Dorottya (2013) A hazai lisztpiac feltérképezése és a lehetséges funkcionális termékfejlesztési irányok fogyasztói vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Földesi, Orsolya (2012) A hiánytól a túlfogyasztásig : A magyar táplálkozási szokások megváltozása a XX. század második felében. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és fogyasztástörténet szekció.

Nagy, Orsolya (2012) A hőmérséklet hatása vákuumszárított meggyporok minőségi paramétereire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Üst, Judit (2012) A jégbor – kategória változása az EU borreform hatására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Varga, Emese (2012) A kajszibarack (Prunus armeniaca L.) illó anyagainak kialakulása az érés során és megjelenésük a gyümölcsből készült termékekben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Csordás, Zsófia (2012) A kakaós étbevonattal készített félzsíros desszertjellegű túrókészítmény HACCP elemzésének bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Nagy, Szilvia (2012) A kecsketej összetételének, valamint fizikai és kémiai tulajdonságainak változása a laktációs időszak során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Kantuly, Miklós (2012) A kiváló Magyar Élelmiszer védjegy és a védjegyoltalom alatt álló termékek helyzete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Molnár, Ilona (2012) A klímaváltozás hatása a mikotoxinok előfordulására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Korpics, Evelin (2012) A kukoricamaláta cefrézési paramétereinek optimálása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Karácsonyi, Mónika Mária (2013) A kávé biológiailag aktív anyagainak vizsgálata a pörkölés paramétereinek függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Kerek, Adrienn (2012) A magyar méhészetek hatékonyságának vizsgálata üzemméret alapján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Póti, Gábor (2015) A magyar tejpiac ártranszmissziós vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gál, Alíz (2015) A magyar termékek megítélése az élelmiszerpiacon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Csonka, Csaba (2012) A magyar élelmiszergazdaság export-import árai a nemzetközi összehasonlítás tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Selyem, Réka (2012) A magyar élelmiszergazdaság társadalmi-gazdasági környezete és a versenyképességére ható makrotényezők a nemzetközi összehasonlítások tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Hubert, Bence (2012) A magyarországi kisüzemi sörfőzdék helyzete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Tóbi, Anita (2011) A málna antioxidáns anyagainak változása vákuumbepárlás során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Nagy, Gergely (2012) A méz kristályosodásának a vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Porpáczi, Krisztina (2012) A műanyag hulladék, ezen belül a PET palackok sorsa napjainkban Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kántor, László (2013) A nemzetközi élelmiszer kereskedelem hálózat elemzése a tej- és tejtermékek piacának példáján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Riskó, Melinda (2013) A paradicsom érésmenetének vizsgálata roncsolás-mentes módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Minorics, Dávid (2013) A sertés élelmiszerlánc-menedzsmentje. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció.

Ajtai, Zsuzsanna Emese (2012) A szárítási hőmérséklet emelésének hatása eltérő összetételű száraztészta minták peroxidáz és polifenol-oxidáz enzim aktivitás értékeire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Nyitrai, Júlia (2011) A tej és a biotej összehasonlítása beltartalmi értékeik és fogyasztói vélemények alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék.

Domán, Tamara (2013) A termelői piacok helyzete Magyarországon – egy primer kvantitatív kutatás eredménye. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kurucsai, Annamária (2011) A természetes magyar méz jelentősége, a mézfogyasztás marketingkommunikációban rejlő lehetőségeinek bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Barcs, Júlia (2016) A táplálkozásmarketing sikere a funkcionális élelmiszerpiacon : A hazai cereáliapiac fogyasztói megítélése és a Nestlé gészségfókuszú marketingkommunikációja. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Barcs_Julia_Rita.pdf

Gőz, Adrienn (2013) A tápértékjelölés megvalósításának egyes kérdései. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Várhelyi, Andrea (2012) A túrógyártás minőségbiztosítási megközelítésben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Novák, Anett (2015) A védjegyek és földrajzi árujelzők szerepe az élelmiszergazdaságban : A HÍR védjegy vizsgálata a szikvíz példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kis, Andrea (2011) Acetilezéssel módosított keményítők vizsgálata és alkalmazásának lehetőségei salátaöntetekben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Fülöp, Csaba (2012) Adatbányászati módszerek alkalmazása az élelmiszerboltok kialakításának optimalizálásában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Balog, Krisztina (2012) Akusztikus módszer alkalmazása tyúktojás minőségvizsgálatára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Dorogházi, Enikő (2012) Akác- és hársmézek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Halász, Bálint (2012) Alma- és körte cefrék és párlatok vizsgálata a termőterület meghatározhatóságára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Barna, Zsuzsa (2011) Almasűrítmények összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Ruzicska, Henrietta (2012) Almatörköly antimikrobás hatásának vizsgálata élelmiszeripari mikroorganizmusokkal szemben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Borbély, János (2011) Almatörköly etanolos extrakciójának vizsgálata a paraméterek változtatása mellett. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Pete, Viktória (2013) Almatörköly extraktum antimikrobás hatásának vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Román, Viktória (2012) Almatörköly extraktum tisztítási lehetősége Amberlite típusú gyantával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Tóth, Orsolya (2011) Almatörköly élelmiszeripari mikroorganizmusokra gyakorolt hatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Poráczki, Anna (2012) Ananász fő aromakomponenseinek kíméletes kinyerése pervaporációval. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Góczán, Bálint (2012) Antocianinban és rostban gazdag, alacsony szénhidrát-tartalmú prémium lekvár termékfejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kukovics, Ferenc (2012) Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációja. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Dalos, Kamilla (2017) Az agrár- és élelmiszeripari hungarikumaink a mindennapi fogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tankó, Gabriella Zsuzsanna (2012) Az alakor antioxidáns kapacitásának meghatározása és az antioxidáns tartalom változásának nyomonkövetése a sörgyártás folyamatában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Romsics, Bence (2012) Az alkoholos erjedés elakadásának okai és kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Nagy, Gábor (2012) Az eredetvédett körtepálinka tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Gellérthegyi, Dorottya Kata (2013) Az illó fenol képződés megelőzése, illó fenolos borok és hordók kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

PrémusThoma Lászlóné Hőberth, Anita (2012) Az ivóvíz higiéniai vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Gelesz, Péter (2012) Az Újfehértói Fürtösmeggy gyümölcsének és pálinkáinak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Petró, Réka (2018) Az élelmiszer-fogyasztás empirikus vizsgálata a magyar fogyasztók körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hendzsel, Kinga Zsanett (2018) Az élelmiszerhulladék jelensége – élelmiszerpazarlás csökkentése: különösen a magyar fogyasztók körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hendzsel_Kinga_Zsanett.pdf

Svec, József (2012) Az étkezési kukoricadara olajtartalom csökkentése az ipari felhasználás érdekében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Nagy, Ádám György (2012) Az α-Astree elektronikus nyelv hőmérséklet függésének vizsgálata és korrekciója. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Lévai, Balázs (2011) Bag-in-Box csomagolású alma-meggy préslé főbb jellemzőinek vizsgálata a tárolási idő függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Parrag, Viktória (2012) Banánszeletek szárításának vizsgálata optikai módszerekkel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Markó, Lilian (2012) Basics of Dough Rheology at a Rademaker Bread-line. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Deák, Bernadett (2012) Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Molnár, Helga (2012) Bifidobacterium törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kovács, Réka (2012) Bifidobaktérium eredetű alfa-galaktozidáz enzim előállítása és részleges jellemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Bohata, Sára (2012) Bifidobaktérium törzsek rögzítési lehetőségeinek tanulmányozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Varga, Áron (2012) Bio alakor söripari felhasználhatóságának vizsgálása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Tóth, Marcell (2014) Bioélelmiszerek a Magyar Élelmiszerláncban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Márton, Tünde (2012) Borászati jelentőségű élesztőfajok savtermelésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Somogyi, Andrea (2012) Borászati jelentőségű élesztőgombák savtermelésének vizsgálata a nitrogénellátottság függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Sárosi, Réka (2012) Búzalisztből készült kenyér rosttartalmának növelése inulin adagolásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Bakó, Dóra (2012) Búzaőrlemények egyes tulajdonságainak elemzése különböző módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Pálfy, Nóra (2012) C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcsök felhasználása probiotikus gyümölcsös joghurt készítéséhez. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Gózony, Virág (2012) Cherry Brandy likőr stabilitási tulajdonságának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Asslassi, Kármen (2011) Ciklodextrin-tartalmú aktív csomagolóanyag aromavédő hatásának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Visnyei, Bettina (2012) Csicsókachips előállítási lehetőségeinek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Penksza, Péter (2012) Csicsókaliszt, mint természetes állománykialakító. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Magyar, Csilla (2011) Csomagolás és jelölés szerepe a fogyasztói bizalom kialakításában a lisztcsomagolások példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Bojti, Zsuzsanna (2012) Csomagolási innovációs lehetőségek az instant levesek piacán. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kollár, Rita (2013) Csökkentett sótartalmú sajtok fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságainak változása nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Gimesi, Orsolya (2011) Dezodorálás optimalizálása a szójaolaj oxidációs stabilitásának szempontjából. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona- és Iparinövény Technológia Tanszék.

Csernák, Gábor (2012) Durum búza és zab őrleménykeverékekből készített minőségi száraztészták fejlesztése sportolók számára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Ta, Phuong Linh (2012) Dán bodzafajták természetes színezékként történő alkalmazásának lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kocsis, Tímea (2013) Egy probiotikus tejsavbaktérium törzs béta-galaktozidáz enzim szintézisének tanulmányozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Ádám, Sándor (2012) Egész tojások fizikai tulajdonságainak változása hűtve tárolás során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Soós, János (2012) Elektronikus nyelv alkalmazása borok fajta és borvidék szerinti megkülönböztetésére. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Horváth, Attila (2011) Előkezelési eljárások hatása bag-in-box csomagolású préselt almalé jellemzőire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Vladucz, Péter (2012) Elősütött pékáru fagyasztásának hatása a késztermék minőségére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Győri, Szilvia (2012) Energiaital gyártás minőségirányítási rendszerének feltételei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Lázár, Viktor (2013) Energiaitalok vizsgálata a népegészségügyi termékadó (NETA) tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Sümegi, Zsófia (2012) Enzimkezelés és szárítás hatása almatörköly extraktumok polifenol tartalmára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Fódi, Zoltán (2012) Eredetvédett szilvapálinka készítése és vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Wittner, Ágnes (2012) Extrakciós paraméterek optimalizálása almatörköly polifenol-tartalmának kinyerése céljából. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Ujfalusi, Anita (2011) Fekete bodza sűrítmények színjellemzőinek vizsgálata különböző tárolási feltételek mellett. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Jakubecz, Alexandra (2017) Fenntarthatósági kérdések az állati eredetű hungarikumokra szakosodó gazdálkodásban: az állati eredetű hungarikumok piacának sajátosságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hatala, Klaudia (2013) Fenntarthatósági törekvések a hazai élelmiszerágazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Varga, Rita (2012) Foszforsavval módosított keményítők vizsgálata és alkalmazásának lehetőségei gyümölcstöltelékben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Somorai, Lilla (2012) Friss húsok eltarthatóságának növelése nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Krizsán, Tamás (2012) Félkemény sajtok minőség meghatározó tényezőinek változása nagy hidrosztatikus nyomás hatására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Szentpéteri, Anett (2012) Félkvantitatív, kismintás fogyasztó-kutatási módszerek alkalmazása a magyar egyetemisták csokoládéfogyasztási szokásainak feltárására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Furulyás, Diána (2012) Fűszeres mascarponéval töltött csokoládé desszert érzékszervi vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Tóth, Adrienn (2012) Fűszerpaprika minőségének alakulása a fagyasztva szárítás (liofilezés) hatására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Papp, Diána (2012) Fűszerpaprika őrleménnyel ízesített növényi olaj termék gyártmányfejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Mechiat, Said (2012) Gyorsfagyasztott párolt vöröskáposzta vonal tervezése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Husz, Zoltán (2011) Gyorsfagyasztott szeletelt gomba gyártástechnológiájának kialakítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Szilágyi, Adrienn (2013) Gyorsfagyasztott zöldséglevekhez hatékony lényerési technológia kidolgozása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Farkas, Valér (2011) Gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatása elektronikus orral. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Velekey, Cintia (2012) Gyümölcslevek és -italok minősége a fogyasztói elvárások tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kovács, Alexandra (2012) Hagyományos és bio málnalé besűrítése membrántechnikai eljárásokkal. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Horváth, Gábor (2012) Hajdinamalátából készült cefre szűrhetőségének vizsgálata, söripari enzimkészítmények alkalmazásának lehetőségei a folyamatra. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Hári, Regina (2013) Hazai borok csomagolása és fogyasztói értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Jankó, Mária (2012) Hazai erdei mézek tulajdonságainak vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Smucz, Flóra (2013) Hazai fogyasztói tej vásárlási és fogyasztási szokások. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Ercsei, Botond (2013) Hazai és külföldi ízesített ásványvizek értékelése érzékszervi bírálat alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Szarvas, Szilveszter (2015) Horizontális intézkedések hiányában, állami tőkeinjekciókban bízva kitörhet-e a negatív spirálból a magyar húsipar? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szarvas_Szilveszter.pdf

Zollai, Viktória (2012) Hízott máj hőkezelésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Honvéd, Attila (2012) Húsipari adalékanyagok szerepe és alkalmazása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Takács, Orsolya (2012) Húskonzervek csomagolásának vizsgálata az értékelemzés módszerével. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Nágl, Péter Pál (2012) Húsok márványozottságát meghatározó húsminőségi paraméterek vizsgálata az SEUROP minősítési rendszer tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Dorkó, Lilla (2011) Hőmérséklet hatásának vizsgálata meggyfajták színjellemzőinek stabilitására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kaltenecker, Miklós (2018) Innováció egy élelmiszeripari vállalat esetében: a Kutas – Hús kft. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Antal, Péter (2011) Jégkrém hőmérsékletének nyomon követése az előállítástól a szállításig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Szigethy, Barbara (2012) Kereskedelmi forgalomban kapható prebiotikumok értékelése különböző mikrobiológiai rendszerben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Pribék, Boglárka (2012) Kereskedelmi forgalomból származó különböző narancslevek összehasonlító értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Mlinkó, Anna (2012) Kezelési paraméterek hatása különböző fajtájú szamócából előállított pürék illékony komponenseire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Kelemen, Krisztina (2018) Kiélezett piaci helyzet és ártranszmisszió a tejvertikumban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Balog, Johanna (2011) Konvencionális és bioméhészetek összehasonlítása Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék.

Kökény, Balázs (2012) Kristálycukorral és mézzel történő javítás hatása a szőlőpárlat minőségére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Géri, Veronika (2012) Kukoricaliszt bázisú, gluténmentes minőségi száraztészták fejlesztése glükóz-oxidáz és transzglutamináz enzimkészítmények felhasználása mellett. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Kozits, Szabina (2013) Kávék és modell oldatok elemzése elektronikus nyelvvel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Demeter, Orsolya (2013) Kávés kakaós ital készítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Kreiner, Evelin (2012) Készételek és csomagolásuk – Javaslattétel fogyasztói felmérés alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Sándor, Rita (2012) Két tömegspektrometriás ionforrás (APCI, ESI) kritikai összevetése termesztett gombából történő D-vitamin meghatározás példáján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Ónodi, Rita (2012) Kíméletes tartósítás szerepe a narancslé késztermék minőségvédelmében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Vámosi, Barbara (2013) Kókuszolaj alapú margarin gyártástechnológiájának kidolgozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Felhő, Mária (2012) Köles alapú probiotikus termék fejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Lippai, Dénes (2012) Különböző körtefajtákból származó pálinka készítése és vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Spitzmüller, Anita (2012) Különböző lisztek és zsiradékok keverékének állománykialakító hatása a piskótatésztában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Pócz, Szilvia Beatrix (2012) Különböző savak összehasonlító értékelése borok savemelése során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Nagy, Veronika (2012) Különböző szárítási módok hatása a kerti kakukkfű illóolajának mennyiségi és minőségi jellemzőire, illetve a drog érzékszervi paramétereire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Gyógy- és Aromanövények Tanszék.

Somogyi, Adrienn (2012) Különböző technológiával készült Vilmos körte párlatok összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kiss, Orsolya (2012) Különböző évjáratú, eredetvédett, szabolcsi almapálinkák vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Fássy, Olga (2012) Különféle kezelésekkel előkészített konyhakész zöldségfélék eltarthatósági idejének összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Karcza, László (2011) Különleges előkezelések alkalmazása almaszirom gyártása során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Fehér, Annamária (2012) Különleges fűszerezettségű mascarpone krémsajttal töltött, tejcsokoládéval bevont bonbon termékfejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Rebák, Tibor (2012) Különleges minőségű sörök gyártástechnológiájának modellezése félüzemi körülmények között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Pintér, Richárd (2012) Laktózmentes tejes gyümölcsjégkrémek minősége és tárolás alatti változtatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Gulyás, Gergő (2012) Lehetőségek a Kiskunfélegyházi Malom Kft. marketingtevékenységének fejlesztésében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Kelemen, Tamás Márk (2017) Leányvállalatok szerepe és pozíciója a multinacionális vállalatok globális értékláncain belül, egy hazai élelmiszeripari leányvállalat példáján keresztül : Nestlé Hungária Kft. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Orgován, Judit (2012) Listeria innocua hatásának vizsgálata Listeria monocytogenes növekedésére automatizált módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Radványi, Dalma (2012) Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra L.) törkölyből. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Gédert, Tímea (2013) Magas vitamintartalmú zöldségpástétomok termékfejlesztése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Mlinkó, Aliz (2015) Magyar termékek a hazai piacokon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mlinko_Aliz.pdf

Orosz, László (2012) Marhahús érlelési technológiájának fejlesztése vákuumcsomagolás alkalmazásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Franku, Tamás (2012) Membrán-ozmotikus desztilláció – különböző ozmotikus oldatok alkalmazási lehetőségének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Kmetz, Eszter (2012) Mi volt előbb a tyúk vagy a ketrec? - avagy mérlegen a tojás. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Humenyik, Noémi (2017) Minőségi megkülönböztetések hatása a Szatmári szilvapálinkára - gyártói megközelítés. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Katalin (2012) Minőségromlást okozó mikroorganizmusok vizsgálata marcipán termékekben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Friesz, Katinka Döníz (2012) Miért nem azonosak az árak a budapesti vásárcsarnokokban? : A burgonya árának térbeli összehasonlítása 2009-2011. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bakó, Beáta (2012) Mézfogyasztási és vásárlási szokások. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Tóth, Éva (2012) Nagy hidrosztatikai nyomáskezelés hatása sajtok szabad aminosav és biogén amin tartalmára az érlelés során. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Tóth, Kristóf (2011) Nagy hidrosztatikai nyomással kezelt gyümölcslevek tárolása során bekövetkező változásainak vizsgálata elektronikus orral. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Héjja, Zsuzsanna (2013) Nagy hidrosztatikai nyomású kezelés hatása Salmonella enteritidis-szel beoltott erdélyi marinádos csirkemellfilére. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Mikesz, Attila (2012) Nagy hidrosztatikainyomású kezelés hatása a teljestojás-lé minőségi paramétereire. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Móricz, Bernadett (2011) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a hagyományos gyártástechnológiájú füstölt szárazkolbász minőségi jellemzőire. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Simon, Zsolt András (2012) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés és szelektált starter kultúrák hatása sajtok szabad aminosav és biogén amin tartalmára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Prémus, Karola (2012) Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt joghurtok egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak alakulása a tárolás során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Ruff, Dominika (2012) Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt tejből készült joghurtok alvadásának és gélszilárdságának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Miló, Tímea (2013) Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása halhús minőségi változására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Czermann, Krisztina Katinka (2013) Nagynyomású kezelés hatásának vizsgálata hőkezelt töltelékes húskészítmények érzékszervi tulajdonságaira, állományára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Verasztó, Balázs (2012) Nanoszűréssel előállított vörösbor-sűrítmények és a szűrletek tárolásának vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Frickné Ádám, Adrienn (2013) Néhány villányi bor finomösszetételének vizsgálata. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Bernát, Mariann (2012) Népegészségügyi termékadó: Cél vagy eszköz? MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Csernák, Annamária (2012) Növényi színanyagok az élelmiszeriparban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Gyógy- és Aromanövények Tanszék.

Nagy, Ákos (2013) Online élelmiszerkereskedelem helyzete Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Szabó, Brigitta (2011) Panírozott készítmények elősütésekor bekövetkező allergén-keresztszennyeződés nyomonkövetéséhez tervezett SPME-GC-MS módszer fejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Gál, Gábor (2012) Pektinbontó enzim-komplexek hatásának vizsgálata különböző gyümölcsfajták cefrézése esetén. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Molnár, Máté András (2012) Pervaporáció modellezése alma aromakomponensek kinyerésére. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Pető, Levente (2018) Piaci kapcsolatok a magyar élelmiszergazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Peto_Levente.pdf

Clever Kwasi, Apedo (2014) Post partial liberalization assessment of Ghana's cocoa sector. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kalinák, Csilla (2012) Probiotikus baktériumok antimikrobiális tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kaltenecker, Péter (2012) Pácolt sertéshús termékek sótartalmának meghatározása impedancia-méréssel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Németh, Szabina (2012) Redukálócukor-tartalom és vízaktivitás változásának nyomon követése különböző nedvességtartalmú marcipánmasszákban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Rehus, Dóra (2011) Rosttal dúsított sütésálló lekvárok előállítási lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Sipaki, Patrik István (2016) Rövid ellátási láncok szerepe Békés megye élelmiszergazdaságában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Somló, Fruzsina (2018) Rövid ellátási láncon keresztüli értékesítés a Cserpes Sajtműhely Kft. példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Krassóy, Mónika (2013) Sajt érésének gyorsítása nagy hidrosztatikus nyomású kezeléssel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Pósa, Enikő (2012) Savanyú savó HNF koncentrátum mennyiségének hatása fagylaltok állomány jellemzőire. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Dobos, Alexandra (2013) Savfok a sütőiparban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Krausz, Dóra (2016) Se vele, se nélküle: az Európai Unió tejkvóta rendszerének kritikai elemzése. TDK dolgozat, BCE, Európa szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323112440.pdf

Molnár, Réka Eszter (2012) Selejt csökkentési módszer kidolgozása sós keksz gyártása során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Magyar, Imola (2012) Sertés és marhahús márványozottságának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Hrecska, Viktória (2012) Szemes kávé fahéjjal való illatosítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Nyikes, Nándor (2012) Szilárd fázisú mikroextrakció alkalmazása kávéőrlemények illatanyagainak kivonására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Medve, Dénes (2013) Szállítási költségek és telephelyválasztás az élelmiszer-gazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Medve_Denes.pdf

Vidus, Zoltán (2012) Szárított banánszeletek vizsgálata optikai módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Márton, Johanna (2012) Szénsavas üdítőitalok magyarországi csomagolásának értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Deli, Viktória (2012) Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Nagy, Diána (2012) Sólében történő kezelés fiziko-kémiai hatása szárazáru termék érlelése során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Kubasch, Katarina Mária (2012) Söripari alapanyagok és késztermékek gluténtartalom meghatározása ELISA módszerrel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Krisán, Ágnes Olga (2013) Sörtörköly alkalmazhatóságának tanulmányozása bioetanol előállítására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Balog, Zsófia (2012) Technológiai adalékanyagok hatása kréker keksz késztermékre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Cserni, Viola (2014) Tej- és tejtermékek élelmiszerellátási-lánc működése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Dobos, Gabriella (2012) Tejes gyümölcsfagylaltok minőségének alakulása a tejkomponens változtatásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Sinkó, Katalin (2013) Természetes állománykialakítók összehasonlító vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Shadid, Nada (2018) The understanding of emotions and emotional brand attachment on customer loyalty in the food industry in Hungary. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Corvinus Business School International Study Programs. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nada_Shadid.pdf

Katona, Máté Balázs (2011) Tárolási körülmények hatása málna sűrítmények színanyagaira. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Himmer, Lénárd (2012) Tömény sörlé főzés hatása a főzőházban és a késztermékben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Weisz, Ágnes (2012) Törley Pezsgőpincészet Kft. - komplex elemzés. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Szekrényes, Anikó (2011) Vajkrémek és fagyasztással tartósított vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Zsiga, Alexandra (2012) Vegyes zöldséglevek előállítása tejsavas erjesztéssel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Köröshegyi, Domonkos (2017) Versenyképesség a nemzetközi kakaókereskedelemben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koroshegyi_Domonkos.pdf

Nádasdi, Noémi (2012) Vízben oldható antioxidáns kapacitás nyomon követése alternatív őrleménykeverékekből fejlesztett száraztészta mintákban a gyártás és a konyhatechnikai lépések során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Kónya, Annamária (2012) Vörösbor nanoszűréssel történő besűrítésének gazdasági vizsgálata, és a keletkező melléktermék hasznosíthatósága. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Molnár, Valéria Mária (2012) Vörösáru termékek nagy hidrosztatikai nyomású kezelése és vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Kozma, Tünde Gabriella (2012) Zabalapú probiotikus termék fejlesztése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Milkovics, Mátyás Márton (2011) Zöld fűszernövények minőségjellemzőinek alakulása szárítással, fagyasztással és liofilezéssel történő tartósítást követően. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Gonda, Tamás (2013) Zöldkávés étcsokoládé termékfejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Keszti, Szabolcs Károly (2012) Zöldségpástétomok termékfejlesztése és állományvizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Ujságh, Fruzsina (2012) Ágyas alma-, és körtepálinkák vizsgálata műszeres mérések és érzékszervi bírálat alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Frikker, Tamás (2013) Árvolatilitás elemzés a magyar és lengyel tejpiacon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabó, Bernadett (2012) Édesipari kávékrém komplett receptúrájának kidolgozása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Vlaszák, Bianka (2013) Élelmiszerallergia okozta tünetek előfordulásának tanulmányozása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Pasinszki, Anita (2012) Élelmiszerbiztonsági ismeretek a Nemzeti Alaptantervben – szükségesség és társadalmi elvárások. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Vachnovszki, Anett (2012) Élelmiszerek csomagolásának és jelölésének általános szerepének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kázsmér, Nikolett (2012) Élelmiszerfogyasztási trendek hierarchiájának megfigyelése három ország leves-kínálatán keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Bárdos, József (2012) Élelmiszeripari innovációk megjelenése Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Losonci, Dániel (2013) Étkezési paprikafajták pultontarthatósági vizsgálata roncsolásmentes módszerek alkalmazásával. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Kovács, Ágnes (2012) Ömlesztett sajtok nedvesség- és zsírtartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Horváth, Ditta (2012) Összetevők változtatásának hatása a brownie sütemény állományára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Györki, Darinka (2012) α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Jelinkó, Dániel (2012) „Sous-vide” technológia hatása a marhahús tulajdonságaira. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

A lista elkészültének dátuma: Thu Mar 21 14:23:37 2019 CET.