Items where Subject is "Food safety, food quality"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items at this level: 86.

Aranyossy, Balázs (2013) A banán érése során lejátszódó változások vizsgálata, új módszerekkel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Balga, Edina (2011) A genetikailag módosított növények alkalmazásának társadalmi, technológiai és jogszabályi környezete Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Soós, Gergely (2012) A glicerin-faktor és glükonsav-faktor alkalmazásának lehetőségei a borhamisítások kimutatásában. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Puskás, Orsolya (2013) A génmódosított növények fogyasztói megítélése. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Varga, Emese (2012) A kajszibarack (Prunus armeniaca L.) illó anyagainak kialakulása az érés során és megjelenésük a gyümölcsből készült termékekben. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Csordás, Zsófia (2012) A kakaós étbevonattal készített félzsíros desszertjellegű túrókészítmény HACCP elemzésének bemutatása. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Molnár, Ilona (2012) A klímaváltozás hatása a mikotoxinok előfordulására. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Körömi, Bálint (2012) A növényegészségügy magyarországi helyzete és kapcsolata más Európai Uniós tagországokkal, illetve az Európai Unión kívüli országokkal. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Növénykórtani Tanszék.

Debrődi, Csilla (2012) A növényvédőszer-maradékok koncentrációjának változása a nyers élelmiszerek feldolgozása során. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Riskó, Melinda (2013) A paradicsom érésmenetének vizsgálata roncsolás-mentes módszerekkel. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Hóborné Szántó, Márta Judit (2013) A takarmányok mikotoxin tartalma, különös tekintettel a 2012-es év időjárásának hatása az aflatoxinok alakulására. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Nyitrai, Júlia (2011) A tej és a biotej összehasonlítása beltartalmi értékeik és fogyasztói vélemények alapján. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék.

Gajda, Irén (2011) A táplálékallergia és -intolerancia mint élelmiszerbiztonsági kérdés. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Gőz, Adrienn (2013) A tápértékjelölés megvalósításának egyes kérdései. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Várhelyi, Andrea (2012) A túrógyártás minőségbiztosítási megközelítésben. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Hladicekova, Natália (2012) Aeribacillus pallidus fertőtlenítőszerekkel szembeni rezisztenciájának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Tőkés, Viktória (2013) Akkreditált analitikai laboratórium belső auditja. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Balog, Krisztina (2012) Akusztikus módszer alkalmazása tyúktojás minőségvizsgálatára. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Dorogházi, Enikő (2012) Akác- és hársmézek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Pete, Viktória (2013) Almatörköly extraktum antimikrobás hatásának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Simon, Barnabás Tamás (2023) Az emelkedő élelmiszerárak hatása az élelmezésbiztonságra Magyarországon = The effect of rising food prices on food security in Hungary. Outstanding Student Paper, BCE, Agrárgazdaságtan – Ágazati és nemzetközi agrárgazdaságtan. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_simon_b_t_2023.pdf

PrémusThoma Lászlóné Hőberth, Anita (2012) Az ivóvíz higiéniai vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Gáncsos, Orsolya (2011) Az Élelmiszer-biztonság Nemzetközi és Hazai Intézményrendszere. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Svec, József (2012) Az étkezési kukoricadara olajtartalom csökkentése az ipari felhasználás érdekében. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Parrag, Viktória (2012) Banánszeletek szárításának vizsgálata optikai módszerekkel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Asslassi, Kármen (2011) Ciklodextrin-tartalmú aktív csomagolóanyag aromavédő hatásának vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kollár, Rita (2013) Csökkentett sótartalmú sajtok fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságainak változása nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Hasan, Mohammad Monirul (2013) Determinants of the Food Consumption Vulnerability of the Extreme Poor- Empirical Evidence from Southern Bangladesh. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mohammad_Monirul_Hasan.pdf

Szekeres, Kinga (2018) EU-s minőségi jelzéssel ellátott élelmiszerek elérhetősége és árprémiuma a magyarországi élelmiszer diszkontáruházakban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Ádám, Sándor (2012) Egész tojások fizikai tulajdonságainak változása hűtve tárolás során. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Nagy, Krisztián (2012) Egészben sütött marhahús különböző módon történő hőkezelése és vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Győri, Szilvia (2012) Energiaital gyártás minőségirányítási rendszerének feltételei. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Lázár, Viktor (2013) Energiaitalok vizsgálata a népegészségügyi termékadó (NETA) tükrében. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Gyurkovics, Erzsébet (2012) Fuzáriummal fertőzött búza vizsgálata közeli infravörös (NIR) spektroszkópiával. Thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Gurin, Gergő (2013) GEH-töltetes adszorpció ipari alkalmazásai kútvizek arzénmentesítésére. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék.

Pichler, Gábor (2012) Gumicukor minták glicirrizin és glicirretinsav tartalmának meghatározása HPLC-ESI-MS/MS kapcsolt rendszerrel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Farkas, Valér (2011) Gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatása elektronikus orral. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Németh, Tímea (2012) HACCP rendszer kialakítása és felülvizsgálata egy magyarországi hipermarket pékségében. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Jankó, Mária (2012) Hazai erdei mézek tulajdonságainak vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Zollai, Viktória (2012) Hízott máj hőkezelésének vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Honvéd, Attila (2012) Húsipari adalékanyagok szerepe és alkalmazása. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Tóth, Judit (2012) Impedimetriás mérőrendszer alkalmazása fűszerek mikrobiológiai állapotának vizsgálatára. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Antal, Péter (2011) Jégkrém hőmérsékletének nyomon követése az előállítástól a szállításig. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Stempelyné Antal, Terézia (2012) Karbadox és olaquindox metabolitjainak meghatározása sertés izom és máj mintából LC-MS/MS technikával. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Ékk, Beatrix (2012) Karfiol mozaik vírus kimutatásának jelentősége repceminták GMO vizsgálata során. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Pribék, Boglárka (2012) Kereskedelmi forgalomból származó különböző narancslevek összehasonlító értékelése. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Lugosi, Gergely (2017) Ki nem fog enni 2050-ben? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lugosi_Gergely.pdf

Török, Orsolya (2012) Kukorica mikobiótája és mikotoxin szennyezettsége hazánkban. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Ónodi, Rita (2012) Kíméletes tartósítás szerepe a narancslé késztermék minőségvédelmében. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Balogh, Bianka (2019) Közép-Afrika élelmezésbiztonsági helyzetének elemzése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Vadasi, György Tamás (2013) Különböző termőterületről származó borok növényvédőszermaradék tartalmának vizsgálata LC-MS/MS műszerrel. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Fássy, Olga (2012) Különféle kezelésekkel előkészített konyhakész zöldségfélék eltarthatósági idejének összehasonlítása. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Radványi, Dalma (2012) Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra L.) törkölyből. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Orosz, László (2012) Marhahús érlelési technológiájának fejlesztése vákuumcsomagolás alkalmazásával. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Szabóné Tima, Helga (2012) Mikotoxinok hatása a sertéstenyésztésre. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Balogh, Levente (2012) Mikrobapusztító tényezők hatásának vizsgálata Aeribacillus pallidus spórákra. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Kovács, Katalin (2012) Minőségromlást okozó mikroorganizmusok vizsgálata marcipán termékekben. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Frank, Genovéva (2013) Mobil víztisztító berendezések élelmiszer-biztonsági háttere, kialakításának bemutatása katasztrófahelyzetekben történő vízellátás esetére. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Eisenberger, Zsolt (2013) Méret szerinti osztályozás egyszerű optikai módszerrel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Bakó, Beáta (2012) Mézfogyasztási és vásárlási szokások. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Nagy-Szabó, Anita (2013) Módszerfejlesztés káposztafélék szénhidrát- és energiatartalmának meghatározására FT-NIR technikával. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Tóth, Kristóf (2011) Nagy hidrosztatikai nyomással kezelt gyümölcslevek tárolása során bekövetkező változásainak vizsgálata elektronikus orral. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Héjja, Zsuzsanna (2013) Nagy hidrosztatikai nyomású kezelés hatása Salmonella enteritidis-szel beoltott erdélyi marinádos csirkemellfilére. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Mikesz, Attila (2012) Nagy hidrosztatikainyomású kezelés hatása a teljestojás-lé minőségi paramétereire. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Simon, Zsolt András (2012) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés és szelektált starter kultúrák hatása sajtok szabad aminosav és biogén amin tartalmára. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Czermann, Krisztina Katinka (2013) Nagynyomású kezelés hatásának vizsgálata hőkezelt töltelékes húskészítmények érzékszervi tulajdonságaira, állományára. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Vogronics, Fatime (2012) Nemzetközi és hazai jártassági körvizsgálatok értékelése mikotoxin meghatározás eredményei alapján. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Szabó, Brigitta (2011) Panírozott készítmények elősütésekor bekövetkező allergén-keresztszennyeződés nyomonkövetéséhez tervezett SPME-GC-MS módszer fejlesztése. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék.

Kaltenecker, Péter (2012) Pácolt sertéshús termékek sótartalmának meghatározása impedancia-méréssel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék.

Krassóy, Mónika (2013) Sajt érésének gyorsítása nagy hidrosztatikus nyomású kezeléssel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Dobos, Alexandra (2013) Savfok a sütőiparban. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológiai Tanszék.

Fodor, Zsuzsanna (2012) Természetes antimikróbás anyagok hatása E. coli és E. coli O157 törzsekre. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Sinkó, Katalin (2013) Természetes állománykialakítók összehasonlító vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Bauer, Judit (2012) Tiltott állatgyógyászati antibiotikumok valamint kokcidiosztatikumok screening meghatározása UPLC-TOF módszerrel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék.

Lengyel, Anita (2012) Tokaji Szamorodni eredetű Saccharomyces cerevisiae izolátumok biofilm képzéssel kapcsolatos fiziológiai és molekuláris vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Harangozó, Zsófia (2012) Vízből izolált baktériumok fertőtlenítőszer tűrésének vizsgálata impedimetriás gyorsmódszerrel. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Rinyu, Enikő (2012) Élelmiszer eredetű megbetegedések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2008-2011 között. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Vlaszák, Bianka (2013) Élelmiszerallergia okozta tünetek előfordulásának tanulmányozása. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Bagi, Beáta (2013) Élelmiszerbiztonság hatósági ellenőrzése a közétkeztetésben és a vendéglátásban. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Reisch, Gerda (2018) Élelmiszerbiztonság és globális kereskedelem. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pasinszki, Anita (2012) Élelmiszerbiztonsági ismeretek a Nemzeti Alaptantervben – szükségesség és társadalmi elvárások. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Vachnovszki, Anett (2012) Élelmiszerek csomagolásának és jelölésének általános szerepének elemzése. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Losonci, Dániel (2013) Étkezési paprikafajták pultontarthatósági vizsgálata roncsolásmentes módszerek alkalmazásával. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék.

Kovács, Ágnes (2012) Ömlesztett sajtok nedvesség- és zsírtartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Jelinkó, Dániel (2012) „Sous-vide” technológia hatása a marhahús tulajdonságaira. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

This list was generated on Mon Sep 9 02:30:51 2024 UTC.