Items where Subject is "Labour economics"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items at this level: 455.

Farkas, Mira (2007) Egyedül a nagyvilágban? : A külföldi kiküldöttek támogatásának fontossága a nemzetközi versenyelőny fenntartásában. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés szekció.

Huszár, Barbara Eszter (2012) "Előtted a küzdés, előtted a pálya" : A Budapesti Corvinus Egyetem végzőseinek karriertervei, vágyai, munkaerő-piaci lehetőségei. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kiss, Dominika (2020) "Szeretlek(?), de most dolgozom!" A kötődési stílusok és a munkahelyi magatartás közötti összefüggés vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Kovács, Kinga Emese (2017) A (köz)munka boldogít?: a hazai foglalkoztatáspolitikai szerkezet sajátosságai, a munkaerőpiaci integráció és az elégedettség összefüggése: egy keresztmetszeti felmérés eredményei. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Reizer, Balázs (2010) A 2006-os „kétszeres-minimálbér szabály” hatása a szürkegazdaságra. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Bekecs, Bianka (2014) A Baktalórántházi kistérségben 2007-2013 közötti időszakban megvalósult vidékfejlesztési támogatások hatása a foglalkoztatottságra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bekecs_Bianka.pdf

Egressy, Dóra Edit (2009) A Belgiumba való bevándorlás szakaszai, jellegzetességei. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Friedrichs, Nóra (2019) A Brexit és lehetséges következményei a munkavállalói célú bevándorlásra. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Hegedüs, Nikolett (2021) A COVID-19 járvány hatása az otthoni munkavégzésre: Home office élmények a vírus idején = The Impact of the COVID-19 Pandemic: The Home Office Experience. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hegedus_Nikolett.pdf

Ehmann, Györgyi (2015) A Camp Leaders program hatásai a munkaszocializációs színtéren. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ehmann_Gyorgyi.pdf

Szikra, Sára (2021) A Covid-19 hatása az otthoni munkavégzésre Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szikra_Sara.pdf

Benyó, Mónika (2017) A Facebook közösségi portál hatása a fiatalok elhelyezkedésére. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Benyo_Monika.pdf

Füle, Judit (2010) A Foglalkozás-egészségügyi Alapszolgálat szerepe a munkavállalók egészségmegőrzésében. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Temes, Bianka Dóra (2014) A MENA régió kihívásai: fókuszban a női munkavállalás. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Mészáros, Eleonóra (2010) A MUNKAHELYI STRESSZ MÉGÉLÉSI MÓDJÁNAK VIZSGÁLATA KÖZTISZTVISELŐK KÖRÉBEN. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Fábián, Dorottya Noémi (2010) A TEHETSÉGMENEDZSMENTTŐL AZ ONLINE TOBORZÁSIG – AVAGY DIGITÁLIS HÁBORÚ A TEHETSÉGÉRT. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Szatmári, Márton István (2021) A Z generáció hozzáállása az onboarding folyamatokhoz részleges távmunka/távmunka esetén. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Horváth, Ádám (2021) A beosztottak motivációját befolyásoló tényezők válság idején, különös tekintettel a középvezetők szerepeiben és vezetési stílusában bekövetkező változások hatásaira : Tanulmány a koronavírus-válság időszakából egy nagyvállalat belső szolgáltató területéről. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Adam.pdf

Matolcsy, András (2012) A bevándorlás hatása a spanyol munkaerő-piacra. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, . Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Matolcsy_Andras.pdf

Pulay, Glória (2011) A bevándorlók oktatási és munkaerőpiaci lehetőségei Nyugat-Európában : A muszlimok esélyei a francia „Laïcité”, a német „Leitkultur” és a brit „Londonistan” tükrében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pulay_Gloria.pdf

Borsos Gy., Beáta (2008) A brit és magyar bevándorláspolitika a nemzetközi migráció kontextusában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Hankó, Nóra (2021) A budapesti irodapiac és a COVID-19 – irodapiaci trendek a fővárosban. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Kelemen, Mariann (2012) A burkolt munkaviszony Magyarországon : Lehetséges okok, jelenlegi gyakorlata és megoldási kísérletek. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Csapó, Lili (2020) A civilizálatlan munkahelyi viselkedés jelensége és vizsgálata magyar munkavállalók körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Teslér, Petra (2021) A digitális átalakulás hatásai a well-beingre és a home officera : Kitekintés a járványhelyzet előtti és utáni időszakra. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Vezetés és Stratégia Tanszék.

Horváth, Szabina (2009) A feketefoglalkoztatás és az alkalmi munkavállalás kapcsolata és jellemzői. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Horváth, Szabina (2009) A feketefoglalkoztatás és az alkalmi munkavállalás kapcsolata és jellemzői. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Vargáné Ivány, Gabriella (2013) A felnőttképzés szerepe az újraelhelyezkedés elősegítésében. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Sárosdi, Zsófia (2010) A felsőoktatás és a diplomás foglalkoztatás alakulása a rendszerváltástól napjainkig Magyarországon. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Knyazoviczki, Zsófia (2010) A felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolata a diplomás pályakövető rendszer tükrében. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Szolnoki, Dora Anna (2021) A felsőoktatáshoz köthető Erasmus+ programok relevanciája a munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szolnoki_Dora_Anna.pdf

Babka, Bernadett (2011) A fiatalok munkaerő-piaci helyzete - hazai és nemzetközi trendek. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Horváth, Dóra (2015) A fiatalok munkaerő-piaci helyzete az Európai Unió tagállamaiban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Csák, Bernadett (2015) A fiatalok munkaerő-piaci helyzetének szintetizáló irodalmi áttekintése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csak_Bernadett.pdf

Mojzinger, Kitti (2016) A fiataloké a jövő! : Az ifjúsági munkanélküliség kihívásai és a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítása. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Lukács, Zsófia Anna (2017) A fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő és akadályozó tényezők a magyar munkaerő piacon. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lukacs_Zsofia_Anna.pdf

Fias, Petra (2020) A fogyatékossággal élő emberek helyzetének megítélése a magyarországi munkaerőpiacon: Hogyan látják a civil szervezetek és a magyarországi aktív munkavállalók a fogyatékossággal élő emberek helyzetét a munka világában? BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Dorkó, Fanni (2015) A friss-diplomás Y generáció munkavállalási lehetőségei és elvárásai a magyar versenyszektorban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Vértes, Márton (2014) A frissdiplomás kilátások Magyarországon : A startup világ, mint elhelyezkedési lehetőség bemutatása. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Károly, Kinga (2011) A férfi-női bérrés okai és csökkentésének lehetőségei az Európai Unióban. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Béres, András (2013) A fókuszhatás szerepe az intertemporális döntésekben. Outstanding Student Paper, BCE, Vállalatgazdaságtan II. szekció.

Tasnádi, Nóra (2014) A gazdasági válság hatása a fiatalok munkaerő-piaci helyzetére : Hazai és nemzetközi trendek. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Vörös, Adél (2014) A gyermekvállalás és a nők munkaerő-piaci részvétele. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Németh, Anna (2020) A hagyományos nemi szerepek és a spillover hatása a munka és magánélet egyensúlyára. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Varga, Levente (2019) A hazai munkanélküliség térbeli mintázatának alakulása az elmúlt két évtizedben. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varga_Levente.pdf

Klemencsics, Diána (2016) A hazai online álláshirdetések vizsgálata különös tekintettel az „Amit nyújtunk/Amit kínálunk” részre. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Klemencsics_Diana.pdf

Bartus, Regina (2021) A hibrid munkavégzés kereteinek kialakítása: Otthoni és irodai munkavégzés a koronavírus-járványt követően. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Zuleta, Emese Alexandra (2013) A hispánság jelentősége : A latin-amerikai bevándorlók a spanyol munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Zuleta_Emese_Alexandra.pdf

Jakabová, Orsolya (2020) A hivatás megélése és megküzdés a társadalmi megbélyegzéssel a piszkos munkát végző munkavállalók körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Szemenyei, Cintia (2021) A hivatás megélésének és a kiégés jelenségének vizsgálata a vezetők körében. BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Katus, Kinga (2009) A holland bevándorlás-politika : Kihívások és válaszok. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Varsányi, Andor Gyula (2020) A home office hatása a munka és a magánélet viszonyára. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Tóth, Blanka (2021) A home office hatása a munkahelyi öltözködésre. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Gellért, Márton (2021) A home office, mint atipikus foglalkoztatási forma hatása a dolgozói elégedettségre a Covid19 idején és lehetséges jövőképe a munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Berta, Dorina (2020) A home office-ban tapasztalt stresszorok avagy hogyan befolyásolja az otthoni szociális környezet a stresszt. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Sventek, Vivien (2021) A hosszú távú home office munkavállalói tapasztalatai és megélései : Egy magyarországi multinacionális vállalat példája alapján. BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sventek_Vivien.pdf

Sventek, Vivien (2021) A hosszú távú home office munkavállalói tapasztalatai és megélései : Egy magyarországi multinacionális vállalat példája alapján. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/sventek_v_2021.pdf

Konkoly, Lilla Ilona (2021) A hátrányos megkülönböztetés tilalma: az afroamerikaiak munkahelyi diszkriminációja az Egyesült Államokban. BA/BSc thesis, BCE Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Konkoly_Lilla_Ilona.pdf

Szabó, Anna (2015) A juttatások szerepe a munkavállalói elkötelezettség kialakulásában és erősítésében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Virth, Eszter (2017) A jövő munkavállalói, avagy a Z generáció munkával szembeni attitűdjének vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Wirtz, Krisztina (2012) A karrierváltás jelensége : Fókuszban a személyes autonómiára törekvők csoportja a mai Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Kocsi, Orsolya Zsuzsanna (2007) A keleti bővítés migrációs vonatkozásai. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Temesvári, Judit (2012) A kisgyermekes nők helyzete Magyarországon : Nehézségek és lehetőségek a munkaerőpiacon. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Jávorffy-Lázok, Alexandra (2012) A kisgyermekes nők munkaerő-piaci perspektívái. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kéméndy, Zoltán (2019) A kivándorlás gazdasági hatásai. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Illés, Fanni (2020) A kiégés munkakörből eredő okainak feltárása ügynökségi toborzók körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Chira, Tünde Kornélia (2020) A kiégés vizsgálata a pedagóguspályán: Az érzelmi munka és a szubjektív foglalkoztatási biztonságérzet szerepe a kiégés alakulásában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Varga, Virág Judit (2023) A kompenzációs rendszer szerepe a munkaerőmegtartásban a vendéglátás területén. Outstanding Student Paper, BCE, Turizmus – Turizmusmenedzsment. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_varga_v_2023.pdf

Csiszkó, Boglárka (2016) A konfliktus szerepe a munkaerőpiacon : Szervezeti konfliktus és annak kezelése. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csiszko_Boglarka.pdf

Papp, Kira Kinga (2020) A koronavírus járvány hatása a japán munkaélet egyensúlyra. BA/BSc thesis, BCE Vállalkozásfejlesztési Intézet.

Gáspár, Bence (2020) A koronavírus-járvány első magyarországi hullámának hatása a székesfehérvári szolgáltatóiparban működő KKV-k atipikus foglalkoztatási gyakorlatára. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gaspar_Bence.pdf

Egyed, Lilla (2021) A kulturális intelligencia HR specifikus vizsgálata multinacionális vállalati közegben. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Fejes, Norbert (2013) A kárpátaljai magyar kisebbség gazdasági haszna. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fejes_Norbert.pdf

Bodor, Mátyás (2021) A kényszeres otthoni munkavégzés veszélyforrásainak vizsgálata a fiatal munkavállalók körében. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Kovács, Tímea (2009) A képzés szolgálatában : Felnőttképzés és a munkaerő-piaci integráció összehasonlítása Spanyolország és Magyarország viszonylatában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Flanek, Szilvia (2019) A közfoglalkoztatás, mint aktív munkaerő-piaci eszköz. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Csiha, Julianna (2009) A közfoglalkoztatáshoz kötött szociális támogatás hatékonysága. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kovácsné Antunovics, Ildikó (2014) A közfoglalkoztatástól a szociális szövetkezetekig. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Tamási, Ciprián Mihály (2020) A külföldi működőtőke beruházások hatása a megyei szintű munkaerőpiacokra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tamasi_Ciprian_Mihaly.pdf

Oláh, Tamás László (2021) A különböző generációk munkahelyi beválása, avagy hogyan viszonyulnak a döntéshozók az X, Y és Z generációs munkaerő alkalmazásához. Postgraduate thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Tartzal, Alice (2016) A különböző korosztályok munkahelyi motivációs tényezőinek vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Budaházi, Balázs (2015) A magyar fiatalok motivációi a kivándorlásra, az új-mobilitás megjelenése. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Budahazi_Balazs.pdf

Kovács, Barbara Boglárka (2011) A magyar munkaügyi szervezet által ellátott hatósági és szolgáltatási feladatok vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Geszler, Nikolett Barbara (2010) A magyar politikai és gazdasági elit európai szintű karriervállalási hajlandósága. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vastag, Emese (2023) A magyar programozók béregyenletének becslése és bérkülönbségeinek elemzése dekompozíciós modellezéssel a Stack Overflow kérdőíve alapján. Outstanding Student Paper, BCE, Informatika és információmenedzsment. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_vastag_e_2023.pdf

Gocs, Réka (2010) A magyar szakképzés kiútkeresési lehetőségei. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Gocs, Réka (2010) A magyar szakképzés kiútkeresési lehetőségei. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika szekció.

Bernáth, Enikő (2015) A magyar és az angol családtámogatási rendszer felépítése és hatása a nők munkavállalására. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Csányi, Csenge (2020) A magyarországi kínai diaszpóra kialakulása és kapcsolata a hazai munkaerőpiaccal. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csanyi_Csenge.pdf

Gerencsér, Dániel (2015) A magyarországi migráció és hatása a hazai vállalatok munkaerő gazdálkodására. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Vásárhelyi Faragó, Kata Nóra (2012) A magyarországi munkaerő-kölcsönző cégek piacának változásai a válság fényében és jövőbeli stratégiai lehetőségeik. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Stelli-Kisné Sulyok, Szilvia (2013) A makroszintű érdekegyeztetés Magyarországon a rendszerváltástól napjainkig. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Maróti, Lili (2022) A marokkói és a kolumbiai bevándorlók integrációja Spanyolországban. Outstanding Student Paper, BCE, Nemzetközi tanulmányok – Európa. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/maroti_l_2022.pdf

Mózes, Fanni Krisztina (2016) A megélt munkahelyi stressz kialakulásának okai. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mozes_Fanni_Krisztina.pdf

Pajor, Luca Sára (2020) A mesterséges intelligencia hatása a fiatalok munkaerőpiaci jövőképére és elvárásaira. MA/MSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Kovács, Jessica Mercédesz (2015) A migráció alakulása az Európai Unióban,a 2004-es bővítést követően. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Jessica_Mercedesz.pdf

Proksa, Tímea (2016) A migráció gazdasági hatása. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Jézsó, Barbara Éva (2014) A migráns munkavállalók nemzetközi jogi helyzete az 1990. évi ENSZ egyezmény tükrében, avagy üres kagylóhéj? BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Haid, Diana (2015) A migránsok összetétele és helyzete a magyar munkaerő-piacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Isaszegi, Nándor Milán (2012) A minimálbér intézménye Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Varga, Vivien (2015) A minimálbér intézménye és a minimálbér-emelés hatása a foglalkoztatottságra. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Maknics, Anita (2010) A minimálbér-emelés hatása a munkaerő-piacra elméletben és gyakorlatban : Az elmúlt 10 év magyarországi tapasztalatai. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Kukoda, Adrienn (2011) A minimálbér-emelés munkaerő-piaci hatásai Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Csipak, Csilla (2015) A motiváció hatása a teljesítményre a vállalati munkavégzésben. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Herczeg, Lívia (2020) A multinacionális vállalatok hatása a munkavállalók hivatástudatára: Lehetséges-e a hivatás megélése a nemzetközi nagyvállalatoknál? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Herczeg_Livia.pdf

Szántó, Éva (2015) A munka hatása a magánéletre a felső-szigetközi, 30-50 év közötti pedagógus nők esetében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Geszler, Nikolett Barbara (2012) A munka és a család konfliktusának forrásai az európai férfiak életében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Süle, Barbara (2015) A munka és a magánélet szorításában : A női vezetők munka-magánélet konfliktusai és az azok feloldására kialakított vállalati politikák a Paksi Atomerőműben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Schottner, Ádám András (2015) A munka-magánélet egyensúly problémája a magyar foglalkoztatottak körében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabó, Rebeka (2022) A munka-magánélet egyensúlya: a budapesti agglomerációban élő anyák előtt álló kihívások. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Mogyorósi, Edit (2021) A munkaerő megtartás és motiváció nem anyagi jellegű eszközei a senior IT szakemberek körében. MA/MSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Szécsi, Örs (2013) A munkaerő-kölcsönzés az atipikus foglalkozások tükrében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kunkli, Kitti (2021) A munkaerő-kölcsönzés folyamata és dilemmái a kölcsönbeadó és a kölcsönbe vevő cégek szemszögéből. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Horváth, Milán (2014) A munkaerőpiac egy ágens-alapú modellje. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaságelemzés és gazdaságmodellezés szekció.

Horváth, Milán (2014) A munkaerőpiac egy ágens-alapú modellje. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Molnár, Zsófia (2009) A munkaerőpiac kompetencia-elvárása a logisztikusoktól. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Csorba, Norbert (2019) A munkaerőpiac rugalmasságának vizsgálata : Bináris logit regresszió alapú modellezés. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék.

Cosma, Andrea Krisztina (2020) A munkaerőpiaci kiválasztás befolyásoló tényezői a magyar egyetemi hallgatók körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Nagy, Szilárd (2014) A munkaerőpiaci képzés pozitív hatása a munkanélküliség ellen. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Tóth, Gábor (2016) A munkaerőpiaci súrlódás gazdasági növekedésre gyakorolt hatásai. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Fogarasy, Balázs (2010) A munkahelyi boldogság feltárása a British American Tobacco-nál : Az élményértékelő mintavételi eljárás és a szubjektív jóllét felmérés gyakorlati alkalmazása. Thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Zatykó, Attila János (2015) A munkahelyi mentális megbetegedések az Egyesült Királyságban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Ácsová, Éva (2010) A munkahelyi nyugdíjak kérdései, különös tekintettel a szolgáltatással meghatározott munkahelyi nyugdíjakra. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék.

Gulyás, Rita Margit (2012) A munkahelyi stressz megjelenése a diplomás pályakezdők körében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Bokrossy, Barbara (2015) A munkahelyi stressz megjelenése a táncművészetben. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Pszichológia Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bokrossy_Barbara.pdf

Obriton, Mercédesz (2011) A munkaidő és a munkarend jellemzői a világban és Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szőke, Balázs (2013) A munkaidő-irányelv kimaradási klauzulája. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szőke, Balázs (2012) A munkaidő-irányelv kimaradási klauzulája. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pál, László (2020) A munkamotivációk és a munkahelyi elégedettség vizsgálata a társas kapcsolatokkal összefüggésben. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pal_Laszlo.pdf

Németh, Tamara (2013) A munkanélküli ellátások indokoltsági feltételeinek munkaösztönző szerepe és az ellátások célzása Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Lángi, András (2009) A munkanélküliség megközelítéseinek fejlődése az elmúlt ötven év gazdaságelméletében. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Tibori, Tamás Tibold (2011) A munkanélküliség modellezése Markov-láncokkal. Outstanding Student Paper, BCE, Makrogazdasági és politikai elemzések szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/TTT_20110326164422.pdf

Varga, Liza (2021) A munkaorientációk vizsgálata nonprofit szervezeteken belül. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Karli, Hajnalka (2011) A munkavállalás, mint lehetőség az Egyesült Királyságban - Magyar munkavállalók motivációi 2004 után. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Meretei, Dávid Tibor (2011) A munkavállalói elkötelezettséget befolyásoló faktorok elemzése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Sáfrány, Réka (2016) A munkavállalói elkötelezettséget befolyásoló tényezők elemzése és a lojalitás növelésének eszközei. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Kátai, Dorottya (2015) A munkavállalói igények figyelembevételének előnyei munkáltatói szempontból : Humán erőforrás management egy szoftverfejlesztő cégnél. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Katai_Dorottya.pdf

Szalkó, Zita (2021) A munkavállalói jóllét és elkötelezettség kapcsolatának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szalko_Zita.pdf

Csernák, Máté (2015) A munkavállalók jogai az atipikus munkaviszonyban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Gyulai , Júlia (2010) A munkavállalók szabad áramlása az Európai Unióban, különös tekintettel a diplomásokra. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Bartha, Orsolya (2013) A munkaügyi jogszabályok egy konkrét körének hatályosulása a gyakorlatban egy költségvetési szerv példáján. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Brezovszky, Dorottya (2021) A negyedik ipari forradalom hatása a magyar szakoktatásra. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Brezovszky_Dorottya.pdf

Csontos, Tamás Tibor (2019) A negyedik ipari forradalom munkaerőpiaci hatásai az európai kapitalizmus válfajokban: Tanulságok Magyarországnak. Outstanding Student Paper, BCE, Döntések, negyedik ipari forradalom, ellátási láncok szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/csontos_t_t_2019.pdf

Halápi, Szilvia (2011) A nemzetközi munkaerő-migráció kérdései és hatásai az Amerikai Egyesült Államok, az Európai Unió és Japán versenyképességére. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Braczkó, Bálint (2015) A népességöregedés és munkaerő-piaci összefüggései. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Kovács, Orsolya (2022) A népszerűség a pályakezdők kulcsa? A Budapesti Corvinus Egyetem AIESEC diákszervezetében kialakult kapcsolati hálók szerepe a munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Szabó, Dóra (2012) A női munkaerő által megélt stressz a gyermekvállalás következtében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Fodor, Alexandra Emese (2021) A női munkavállalók hátrányos megkülönböztetése a munkaerő kiválasztása során. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Horváth, Krisztina (2015) A nők munkaerő-piaci helyzete Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Molnár, Kitti (2016) A nők munkaerő-piaci helyzete az EU foglalkoztatáspolitikájának tükrében : Svédország és Magyarország összehasonlítása. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Somogyvári, Vivien (2011) A nők munkavállalásának lehetőségtere a hazai KKV-knál. Outstanding Student Paper, BCE, Jövőkutatás szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/SV_20110327145133.pdf

Kaczmarczyk, Kíra Emília (2022) A nők otthoni munkavégzése a járvány alatt és után. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Döbröntei, Tamara Zita (2015) A nők és férfiak bérkülönbsége. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Csatáriné Kócsák, Enikő (2012) A passzív foglalkoztatáspolitikai eszközök szerepe, különös tekintettel a migránsok integrációjára. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Czili, Mónika (2010) A pedagógusképzés bemeneti/kimeneti sajátosságai és a pedagógusok munkaerő-piaci minősége Magyarországon. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Balla, Eszter (2022) A pro bono tanácsadás, mint job-crafting módszer vizsgálata a tanácsadók körében = Pro bono consulting as a job crafting tool for consultants. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/balla_e_2022.pdf

Hunor, Dóra (2013) A pályaelhagyás külső és belső okai a diplomások körében Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Sasvári, Diána (2021) A pályaválasztás alatti szülői nyomás és a hivatástudat kialakulása közötti kapcsolat. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Filep, Csilla (2012) A pályázati lehetőségek a vidékfejlesztés és a munkahelyteremtés tükrében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Filep_Csilla.pdf

Szekeres, Linda Zsaklin (2020) A raktári adminisztratív dolgozók teljesítményértékelési és ösztönzési rendszere az Ekol Logistics Kft-nél. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Ónozó, Lívia (2014) A reményvesztett munkanélküliségi hatás Magyarországon, avagy az állástalálás valószínűségének hatása a munkakínálatra. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék.

Kopin, Viktoriia (2016) A rendszerváltás hatása a munkaerő-piaci folyamatokra: a foglalkoztatáspolitika aktív és passzív eszközeinek hatékonysága. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szabolcsi, Réka Zsuzsanna (2009) A rugalmas biztonság koncepciója az Európai Unióban és a flexicurity aktualitása a magyar foglalkoztatáspolitikában. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Erdélyi, Dóra Boróka (2019) A rugalmas munkavégzés és a gyerekkel töltött minőségi idő kapcsolata. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Mérő, Bence (2009) A részmunkaidős foglalkoztatás stakeholder-elemzése. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika szekció.

Patkó, Tamara Lilla (2020) A sikeres munkavégzés kompetenciái egy tudásintenzív vállalat vonatkozásában. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Kardos, Dóra (2013) A spanyol migrációs folyamatok és a munkanélküliség összefüggései. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kardos_Dora_2013.pdf

Tóth, Petra (2022) A szocializmus csapdája egy egykor virágzó város példáján : Komló helyzete a munkaerőpiacon, elvándorlási motivációk a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Butora, Károly (2012) A szolgáltatásfejlesztés szükségessége és lehetőségei a munkáltatói kapcsolattartás területén. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Butora_Karoly.pdf

Strupka, Renáta (2020) A tanári hivatás árnyoldalai: A munka hivatásként való megélésének lehetséges negatív hatásai tanárok esetében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Horváth, András (2019) A technológiai fejlődés és a negyedik ipari forradalom munkaerőpiaci hatásai. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Stratégia és Projektvezetés Tanszék.

Szabó, Réka (2020) A távmunka hatása a munkahelyi teljesítményre: Hogyan lehet eredményesen átállni az otthoni munkavégzésre egy multinacionális vállalat pénzügyi osztályán? BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Reka_2021.pdf

Nagy, Patricia Katalin (2021) A távmunka jövője az üzleti szolgáltató központokban, avagy új lehetőség a megtartás-menedzsment megújulására. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Lapu, Viktor (2020) A távmunka és a munka-család egyensúly kapcsolata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Mészáros, Márton (2020) A távmunkát akadályozó tényezők vizsgálata a Covid-19 tükrében - Egy elektronikai gyártó vállalat esete. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Firczi, Andrea (2008) A török bevándorlók integrációja Németországban. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Gyüre, Brigitta (2016) A versenyszféra és a központi közigazgatás munkavállalóinak munkaerőpiaci versenyképessége. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Bella, Lúcia Anna (2021) A vezető szerepe a krónikus beteg dolgozó munkában maradásában : Intervenciós lehetőségek a Chrodis Plus program vizsgálatában. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Berecz, Edina (2015) A vidékfejlesztési programok hatása a foglalkoztatottságra az Edelényi Kistérségben. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

György-Dávid, Valentin (2017) A vidéki munkaerő helyzetének és összetételének változása a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Penderik, Gábor Erik (2016) A választható béren kívüli juttatások igénylésének tendenciái a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Penderik_Gabor.pdf

Kiss, Borbála Tünde and Majtényi, Márton (2021) A vállalati értékrend és a munkavállaló-megtartás kapcsolata a magyar kkv-szektorban = Relations of the corporate ethical culture and employee retention in the Hungarian SME sector. Outstanding Student Paper, BCE, Felelős vállalatirányítás. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/kiss_b_t_majtenyi_m_2021.pdf

Gombos, Bettina (2020) A vállalkozó kismamák munka-magánélet egyensúlya. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Terék, Petra (2014) A váltott műszak, a túlórák és a munkahelyi stressz. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Szabó, Gabriella (2010) A végzős „Helleresek” elhelyezkedési lehetőségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Vincze, Viktória (2008) AZ EURÓPAI UNIÓ FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA ÉS AZ EURÓPAI MUNKAERŐ-PIACI MODELLEK VÁLTOZÁSAI. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Kaszai, Beáta (2012) Akadálymentesítés a fejekben! : A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának és szervezeti integrálásának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Németh, Aliz (2011) Aktív munkaerő-piaci programok és foglalkoztatási hatásuk : Nemzetközi és hazai tapasztalatok és tanulságok. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kiss, Judit (2016) Alacsony iskolai végzettségűek munkaerőpiaci helyzete Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Varsányi, Csaba (2015) Alternatív munkanélküliségi mutatók. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Vörös, Zsanett (2015) Amerika az önéletrajzban : A work and travel programok előnyei és a jövőbeni munkavállalás kapcsolata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Központ.

Mező, Kata (2020) An Analysis of the Response to Womenomics in Japan Comparing Modern Gender Role Perception and Workforce Participation. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mezo_Kata.pdf

Jenei, Júlia (2016) Arbeitskräftemobilität von Akademikern: am Beispiel von Ungarn. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Jenei_Julia.pdf

Karvaj, Szilvia (2020) Atipikus foglalkoztatás Magyarországon a Z generáció körében. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Gaál, Ákos (2008) Az ERP rendszerek használata a vállalati tevékenység során. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Kovács, Balázs (2020) Az Erasmus+ ifjúsági programok hatása a magyar fiatalok mobilitására. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Döngölő, Zsófia Marianna (2015) Az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája – Dánia, Hollandia és Írország. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Taraczközi, Anna (2020) Az Európai Unió szakpolitikai intézkedéseinek hatása az ifjúsági munkanélküliségre: Az Európai Ifjúsági Stratégia és az Ifjúsági Garancia Program hatása az ifjúsági munkanélküliség alakulására 2009 és 2018 között. BA/BSc thesis, BCE Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék.

Tolmár, Bence (2008) Az Európai Unióba irányuló magyar munkaerőáramlás. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Tihanyi, Noémi (2010) Az Európai Unión belüli munkaerő mobilitás kérdései, különös tekintettel Ausztria-Magyarország viszonylatára. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pomichal, Ildikó (2010) Az Európai Unión belüli munkaerő-migráció a XXI. században. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Török, Anna (2016) Az Y generáció megszerzése, motiválása és megtartása a munkaerőpiacon : Fókuszban az Employer Branding és a tehetségmárka. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Molnár, Zsófia (2015) Az Y generáció motiválása az adott gyógyszeripari nagyvállalatnál. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Philippovich, Máté Tamás (2022) Az Y generáció munkavállalóinak viselkedésmintái : Avagy a job hopping jelenség és konfliktus szituációk vizsgálata fiatal munkavállalók körében. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Medics, Bogáta (2020) Az Y generáció teljesítménye: Hogyan hatott az Y generációs munkavállaló teljesítményére és motivációjára a home office? MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Medics_Bogata.pdf

Végső, Réka (2012) Az Y generáció és a munkaerő-piac : Új elvárások a munkáltatókkal szemben. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Rigó, Anita (2014) Az aktivitás és a foglalkoztatás helyzete Magyarországon a válság óta, különös tekintettel a közfoglalkoztatás hatásaira. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Bátyi, Tamás (2012) Az alacsony foglalkoztatottság okai Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Batyi_Tamas.pdf

Balla, Anita (2014) Az alacsony végzettségűek munkaerő-piaci helyzete Magyarországon és Nyugat-Európában. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Szigeti, Gabriella (2014) Az atipikus foglalkoztatási formák sajátosságai és hazai tendenciái. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Danyi, Dóra Lukrécia (2020) Az atipikus munkavégzés jövője: A koronavírus-járvány hatása a foglalkoztatottsági paradigmákra. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalkozásfejlesztési Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Danyi_Dora_Lukrecia.pdf

Czigány, Jenő Tamás (2015) Az atipikus és a részidős foglalkoztatási forma Magyarország vonatkozásában. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Czigany_Jeno_Tamas.pdf

Vörös, Orsolya (2022) Az autista személyek munkaerő-piaci integrációja hazánkban. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Tóth, Máté (2023) Az automatizáció hatása Magyarország munkaerőpiacára, intézményeire és vállalataira a magyar vállalatok véleménye alapján. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_toth_m_2023.pdf

Király, Annamária (2011) Az eltérő életkorból adódó munkahelyi kommunikációs elvárások. Outstanding Student Paper, BCE, Magatartástudományi és Kommunikációelméleti szekció.

Kormány, Adrienn (2012) Az emberarcú bürokrácia avagy a titkárnők a szervezeten belül. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Mándli, Melinda (2014) Az európai kelet-nyugat migráció „emberi arca” : Magyar munkaerőpiaci migránsok a globális nagyvárosban, Londonban. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Németh, Gábor (2013) Az illegális bevándorlók foglalkoztatása és kizsákmányolása elleni küzdelem az Európai Unióban, különös tekintettel a "szankciós irányelvre". MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Mórócz, Dániel (2015) Az informális foglalkoztatás szerepe India fellendülésében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Összehasonlító Gazdaságtan Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Morocz_Daniel.pdf

Probáld, Karina Ágnes (2010) Az ingázás, az agglomerálódás és a szuburbanizáció kapcsolata a budapesti agglomerációban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Csige, Boglárka (2020) Az irodai munkavégzés és a távmunka arányának alakulása a COVID-19 árnyékában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Szeifert, Annamária (2021) Az otthonom az irodám, hangok és profilképek a munkatársaim : Gyakornokok munkahelyi beilleszkedésének vizsgálata az első naptól teljes home office alatt egy multinacionális vállalatnál. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Németh, Éva Hajnalka (2021) Az szakszervezetek szerepe, jelentősége és megítélése napjainkban : A telekommunikációs és oktatási szektorra vonatkozóan. Postgraduate thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Molnár, Péter (2012) Az ágens-alapú modellezés szerepe a közgazdaságtanban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Dufek, Anna (2010) Az állatok számviteli sajátosságai. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Cornides, Krisztián (2009) Az élőmunka terhelésének nemzetközi összehasonlítása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Szakszon, Dóra (2020) Az észak-alföldi kis- és középvállalkozások hatékonysága a régió munkaerőpiaci helyzete szempontjából. BA/BSc thesis, BCE Vállalatgazdaságtan Intézet, Üzleti Gazdaságtan Tanszék.

Schichnik, Eszter Natália (2023) Az önkéntesség motivációi a fiatal felnőttek körében. Outstanding Student Paper, BCE, Szociológia. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_schichnik_e_n_2023.pdf

Godó, Zsófia (2015) Az ügyfélszolgálati dolgozók motiválása. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Godo_Zsofia.pdf

Kele, Nóra (2019) Barriers to Roma Inclusion: An A ssessment of Empoyers Attitudes to Roma using Levitas’s Typology of Inclusion. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Orbea, Violeta (2023) Between Faith and Commitment: The Work-Life Balance of the Volunteer Members of the Seventh Day Adventist Reform Movement Church. Outstanding Student Paper, BCE, Sociology. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_orbea_v_2023.pdf

Duzs, Éva (2009) Bevándorlás Spanyolországba : Az EU összefog? BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Stréhli , Kitti (2010) Bevándorlók a Benelux államokban. Átalakuló munkaerőpiac, társadalmi hátrányok, kulturális különbségek. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Krajnyák, Vivien (2019) Bevándorlók integrációja Németországban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszék.

Kormos, Máté (2016) Bináris modellezés megváltozott munkaképességűek munkaerőpiacán. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kormos_Mate.pdf

Csókás, Csongor (2022) Bérdiszkrimináció egy Hotelling típusú munkaerőpiacon – Egy ágens alapú megközelítés = Wage discrimination in a Hotelling-type labour market – An agent based approach. Outstanding Student Paper, BCE, Mikroökonómia, versenypolitika. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/csokas_cs_2022.pdf

Kiss, Nóra (2008) Béren kívüli juttatások rendszere hazánkban. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Horváth, Bálint (2015) Bérterhek és társasági közterhek Közép-Európában 2015-ben Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia összehasonlítása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Balint.pdf

Horváth-Gergely, Márta (2017) CSR a vállalatoknál: a társadalmi felelősségvállalási tevékenység értékelése a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. -nél. Postgraduate thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Gergely_Marta.pdf

Piezzo, Federica (2022) Changing Migration Regimes in the EU Borderland : A Longitudinal Data Analysis of Migration Policies and their Enforcement at the Border. Outstanding Student Paper, BCE, Sociology. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/piezzo_f_2022.pdf

Tábori, Viktória (2022) Családos munkavállalók munkamagánélet egyensúlya a ... -nél. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Kovács, Vivien (2018) Digitális transzformáció hatásának vizsgálata a munkaerőpiacra üzleti intelligencia eszközzel. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Kovács, Cintia (2016) Diplomás Pályakövetés A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán 2015-ben végzett hallgatók körében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Cintia.pdf

Tasi, Bianka (2016) Diplomás pályakezdők helyzete és lehetőségei a magyar munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tasi_Bianka.pdf

Masiczaová, Judita (2007) E-learning - a szellemi tőke modern fejlesztési lehetősége. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Lendvai, Anna Flóra (2023) Egy akadálymentes jövőért! - A megváltozott munkaképességű személyek munkahelyi megítélése a hallgatói attitűdök tekintetében. Outstanding Student Paper, BCE, Fenntartható kommunikáció és fogyasztás. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_lendvai_a_f_2023.pdf

Baranyi, Boglárka (2018) Egy munkaerőpiaci igények változását vizsgáló módszer kialakítása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Bukur, Tamás (2022) Egyenlőtlenségimport? A külföldi vállalatok hatása a magyarországi béregyenlőtlenségre. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaságelemzés és gazdaságmodellezés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bukur_t_2022.pdf

Semsei, Anna (2020) Egyetem és munka : A Budapesti Corvinus Egyetem szerepe a hallgatók munkavállalási szokásaiba. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Felkai, Péter (2022) Egyetemi hallgatók életmódja és jövőképe : A munka-oktatás és magánélet konfliktusának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Papp, Bence (2014) Egzisztenciális bizonytalanság hatása a köz- és versenyszféra közti bérkülönbségre. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Papp_Bence.pdf

Kiszely, Réka (2015) Elhelyezkedéssel és pályakezdő fizetéssel kapcsolatos várakozások empirikus vizsgálata a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karos hallgatóinak körében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Összehasonlító Gazdaságtan Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiszely_Reka.pdf

Sziráki, Ariella (2015) Elhízott és sovány munkavállalók munkaerőpiaci esélyei. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sziraki_Ariella.pdf

Modróczky, Fanni (2020) Elköteleződés bemutatása az IBM DSS Kft. példáján keresztül: A direkt és indirekt állomány elköteleződésének vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pszichológia és Viselkedéstudományi Tanszék.

Kovács, Zsófia (2020) Eltérő kultúrák - eltérő motivációk: Kínai pedagógusok munkahelyi motivációi a kollektivizmus - individualizmus szemszögéből. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Zsofia.pdf

Sipos, Laura Gabriella (2021) Elég jó szakdolgozat A perfekcionizmus vizsgálata általános és munkahelyi környezetben. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sipos_Laura_Gabriella_2021.pdf

Csonka, Viktória (2010) Európai migráció mint multikulturális kihívás: A társadalmi beilleszkedés kérdései Svájcban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Gaál, Gréta (2022) Expatek hálójában – expatek a hálóban? Kapcsolatépítés nemzetközi környezetben = Network building in international environment. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/gaal_g_2022.pdf

Veress, Anita (2020) Ez még a jövő zenéje - A munka jövőjére vonatkozó trendek hatása a magyar üzleti szolgáltató központok munkaerőpiacára. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Németh, Judit (2020) Fegyelem a korona idején: A koronavírus-járvány miatti home office során nyújtott hatékonyságot befolyásoló tényezők. BA/BSc thesis, BCE Vállalkozásfejlesztési Intézet, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Simonics, Ágnes (2010) Felsőoktatási expanzió és a diplomák munkaerőpiaci értéke Magyarországon. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Antal, Bálint (2012) Fenntarthatóság a munka szemszögéből : A vidéki foglalkoztatottság problémájának bemutatása és lehetséges megoldások keresése a Teveli Kossuth Mezőgazdasági Zrt.-ben történt Európai Uniós támogatások árnyékában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Antal Balint.pdf

Varga, Zoltán (2009) Fenntarthatóság és nyugdíjrendszerek. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás Tanszék.

Szegedi, Eric (2005) Flexible Benefit Systems Within A Total Compensation Package. Thesis, BCE Gazdaságtudományi Kar, International Studies Center.

Mayer, Máté (2015) Flow a munkahelyen a motiváció, az elköteleződés,a boldogság és a teljesítmény viszonylatában. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mayar_Mate.pdf

Kiss, Erika and Nagy, Nikolett (2008) Foglalkoztatottság és munkanélküliség a XXI. század elején az Európai Unióban - különös tekintettel Magyarországra. Outstanding Student Paper, BCE, Statisztika és ökonometria szekció.

Szarvas, Adrienn (2010) Foglalkoztatás bővítése Magyarországon, az európai uniós források felhasználásával. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Mucha, Katalin Szandra (2014) Foglalkoztatás és munkanélküliség a Kecskeméti kistérségben. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Gál, Anna (2011) Fogvatartottak és szabadultak munkaerő-piaci reintegrációja : A célcsoportot célzó szolgáltatások elemzése. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Árr, Gitta (2020) Friss diplomás programok, avagy a munkavállalói elkötelezettség kulcsa. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Rédai, Virág Patrícia (2023) Generation Z and Employer Branding: Communication Habits and Expectations in the Hungarian Workforce. Outstanding Student Paper, BCE, Communication and media science. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_redai_v_p_2023.pdf

Miterli, Dénes (2021) Generációk munkahelyi motivációja és elégedettsége. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Hegedüs, Kitti (2021) Generációs különbségek a home office környezetében : Hogyan hatott a koronavírus járvány miatt egyre inkább elterjedt otthoni munkavégzés a különböző generációkra? BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Farkas, Júlia (2015) Generációs különbségek a munkaerőpiacon : Vezetési stílussal szemben felállított multi-generációs igények. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Farkas_Julia_2015.pdf

Schäffer, Zsuzsanna Adrienn (2010) Globalizáció, a regionalizmus, az állam szerepének visszaszorulása; állami jogkörök regionális szintre kerülése. Munkaerıpiac és munkaerı-kölcsönzés az Európai Unióban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Ádám, Krisztina Vivien and Schäffer, Zsuzsanna Adrienn (2010) Globalizáció, a regionalizmus, az állam szerepének visszaszorulása; állami jogkörök regionális szintre kerülése. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szűcs, Ferenc (2007) Gyerekvállalás munkaerő-piaci konzekvenciái. Outstanding Student Paper, BCE, Statisztika szekció.

Tomatás, Csenge Lilla (2020) Gyermekmunka, avagy a 18 éven aluliak nemzetközi jogi normákba ütköző foglalkoztatása. MA/MSc thesis, BCE Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tomatas_Csenge_Lilla.pdf

Méray, Laura Irén (2022) Gyermekvállalás hatása a munkaerőpiaci helyzetre. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Tóth, Petra (2021) HR-esek a virtuális világban: Hogyan hat viselkedési stílusuk a munkavégzésre? MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toth_Petra_2021.pdf

Szabó, Dénes Ferenc (2020) Halkuló hullámzás: A kereseti egyenlőtlenségek és az azokat befolyásoló vállalati tényezők alakulása Magyarországon 1996 és 2016 között. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Denes_Ferenc.pdf

Isztojka, Tímea (2013) Hargita megyei fiatalok munkaerő-piaci integrációja : Az oktatási rendszer és a munka világa közé ékelődő átmenet aspektusa. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kavas, Katalin (2021) Hatással voltak-e a koronavírus-járvány nyomán bevezetett szigorítási intézkedések a munkanélküliségre Európában? = Did the restrictive policy intervention in response to the coronavirus pandemic have an effect on unemployment in Europe? Outstanding Student Paper, BCE, Pandémiák közgazdaságtana. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/kavas_k_2021.pdf

Pataki, Balázs Bendegúz (2020) Hogyan tudja egy KKV kielégíteni a Z generáció munkavállalói elvárásait? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pataki_Balazs_Bendeguz.pdf

Gajdácsi, András (2013) Hova tovább fiatalok, avagy milyen a perspektíva a magyar pályakezdő diplomások előtt? : Mik a befolyásoló tényezői a pályakezdők elhelyezkedési lehetőségeinek? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Szabó, Blanka (2020) Hátrányos Megkülönböztetés az Online Szabadúszó Munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Blanka_2020.pdf

Göttli, Boglárka (2018) IT munkaerőpiaci kereslet feltérképezése adatgyűjtési technológiák és szövegbányászat segítségével. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Kőris, Tiborné (2012) Idősek a munkaerőpiacon Magyarországon. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Kilyénfalvi, Zsófia Kata (2020) Ifjúsági munkanélküliség Közép-Kelet-Európában. BA/BSc thesis, BCE Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Világgazdasági Tanszék.

Al-Beidani, Maryna (2022) Impact of Covid-19 pandemic on trends in the global online labour market. MA/MSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Lakos, Péter (2008) Innováció a Munkaügyi szervezet informatikai rendszerében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Béres, András (2013) Intertemporális döntések a munkabér és a munkaóra fókuszában. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kajtor, Máté (2020) Ipar 4.0 IT munkaerőpiaci hatásainak vizsgálata Twitter adatok segítségével. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kajtor_Mate.pdf

Gál, Anita (2009) Javaslatok a közmunkaprogramok finanszírozási rendszerének hatékonyabbá tételére. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika szekció.

Vízhányó, Ágnes (2011) Jólét és szegénység foglalkoztatási aspektusai az Európai Unióban, különös tekintettel a Magyarországi viszonyokra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Dudás, Rebeka Krisztina (2021) Karrieraspirációk és motivációk az egyes generációk mentén. Postgraduate thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Domschitz, András (2023) Karrierkezdés értelmetlen munkakörben: Miként érinti a pályakezdő fiatalokat a feleslegesség megélése? Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/bcetdk_domschitz_a_2023.pdf

Kónya, Éva (2011) Kereseti különbségek a diplomások között : A pályaválasztásra és fizetésre ható tényezők vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vágó, Zoltán (2013) Kettős munkaerőpiac és győzelem-maximalizálás a professzionális labdarúgásban. Outstanding Student Paper, BCE, Versenypolitika (Mikroökonómia) szekció.

Soós, Anna (2010) Ki nyer ma? Modern kiválasztási módszerek, készség és képességfelmérések tükrében. : Készült: Magyarország egyik vezető személyzeti tanácsadó cégénél készített esettanulmány alapján. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Forgács, Máté (2016) Kiegyenlítődnek-e a bérek vagy sem? BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Forgacs_Mate.pdf

Surányi, Kinga Mária (2022) Kihívások kínai családok magyarországi beilleszkedésében : A Magyarországon felnőtt, másodgenerációs kínai fiatalok karriertervezése = Challenges of Chinese families’ integration in Hungary : Career planning tendencies of second-generation Chinese youngsters in Hungary. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/suranyi_k_m_2022.pdf

Falus, Edit (2020) Kisgyermekes anyák távmunkára átállása magyar vállalkozásoknál a koronavírus járvány alatt. BA/BSc thesis, BCE Vállalkozásfejlesztési Intézet.

Berzéné Németh, Edit (2011) Kisgyermekes nők munkaerő-piaci reintegrációja. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ballabás, Flóra Éva (2015) Kompenzáció a török nemzeti kultúra fényében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ballabas_Flora_Eva.pdf

Farkas, Viktória (2017) Krónikus beteg pályakezdők munka identitásának alakulása. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Álmos, Tamás and Lukovics, André (2010) Kínai vállalkozók Magyarországon és Szerbiában : Esettanulmány. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Nagy, Viktória (2013) Kísérletek a szakszervezeti mozgalom megújítására, különös tekintettel a fiatal munkavállalók bevonására. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Vörösváczki, Márta (2009) Közösségi migrációs stratégiák piacok és hálózatok között : Magyar munkavállalók migrációs magatartásainak összehasonlítása Olaszország és Írország példája alapján. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia Tanszék.

Szekeres, Fanni (2021) Külföldi munkavállalók munkahelyi beilleszkedésének vizsgálata egy SSC alapon működő magyarországi nagyvállalatnál. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Strobl, Eszter Ágota (2015) Külföldiek munkavállalása Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Kovács, Vivien (2020) Lemorzsolódásvizsgálat üzleti intelligencia és statisztikai eszközökkel. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Pintér, Nikolett (2020) Logisztikai hallgatók kompetenciáinak vizsgálata a hallgatók és vállalatok körében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Hajdu, Emese Dalma (2015) Magyarok Európában : Beilleszkedési stratégiák és identitás a migráció tükrében. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabados, Gergely (2012) Magyarország krónikus betegsége a munkanélküliség. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar.

Purkarthofer, Alma (2021) Magyarország szerepvállalása a nemi esélyegyenlőség megvalósításában – különös tekintettel a politikai döntéshozatalra és a munkaerőpiacra. BA/BSc thesis, BCE Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék.

Kanizsai, Lilla (2016) Magyarország, mint befogadó ország, a gazdasági migráció tükrében. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Ripka, Noémi (2011) Magánélet és karrier : Női vállalkozóként vagy menedzserként fenntarthatóbb az egyensúly? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Tabajdi, Sándor Zsolt (2012) Megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerőpiaci szegmensének elemzése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Gratzer, Nóra (2014) Megváltozott munkaképességű álláskeresők Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gratzer_Nora.pdf

Petrák, Máté (2021) Megváltozott munkaképességűek a munkaerőpiacon : Az autizmussal élők foglalkoztatásának kihívásai és lehetőségei. BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Kovács, Viktória (2021) Mennyiben játszik szerepet a neveltetés és a gyerekkor a továbbtanulásban, valamint a nők elhelyezkedési lehetőségeiben? Milyen nehézségekkel kell megküzdenie a nőknek a munkaerőpiacon? A nemi alapú diszkrimináció társadalmi és biológiai múltja. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Szalontai, Kata Judit (2009) Mennyiben valósult meg a szabad munkavállalás az Európai Unióban? Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Cserna, Gábor Balázsné (2009) Mennyit hoz a diploma? : Felsőoktatási egyéni megtérülés és annak érzékenységvizsgálata az informális foglalkoztatás fényében. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Valasek, Vivien (2021) Mentálhigiénés kérdések a projektmenedzsmentben = Mental hygiene issues in project management. Outstanding Student Paper, BCE, Vállalkozásfejlesztés. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/valasek_v_2021.pdf

Besenyő, Éva (2011) Mexikói munkaerő beáramlás hatásai az Egyesült Államok GDP-jére : Avagy a migráció haszna illetve költségei. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Gáspár, Kata Borbála (2020) Mikroagresszió a hallgatói munkavállalás során. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gaspar_Kata_Borbala.pdf

Nagy, János (2016) Milyen hatásai vannak a közfoglalkoztatási programoknak egy kelet-magyarországi járásban? MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Puskás, Petra (2020) Milyen munkahelyre vágynak a Z-k? A Z generáció munkahelyválasztási preferenciái és vállalkozói hajlandósága közötti kapcsolat vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Bicskos, Nóra (2020) Mindenhol jó, de legjobb otthon? Avagy a különböző személyiségek hogyan élik meg az otthoni munkavégzést. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Farkas, Nóra (2020) Mindenhol jó, de legjobb... Milyen hatással van a home office a munkavállalói élményre az OTP Banknál? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Sztrida, Áron (2016) Minimálbér : A foglalkoztatottság csökkentésének „hatékony” eszköze? BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Váradi, Mariann (2010) Minimálbér-emelés hatása a foglalkoztatottságra. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Herczeg, Éva (2012) Minőségbiztosítás és fejlődése a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Ceglédi kirendeltségének közigazgatási szervezetében. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Bujtor, Bálint (2012) Minőségirányítási rendszer a munkaügyi szolgálatban : Partnerközpontú minőségirányítási rendszer bevezetése a Pécsi Kirendeltségen. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bujtor_Balint.pdf

Császár, Tibor (2013) Mit hoz a jövő? : A 2012. évi I. törvény előzetes és tényleges hatásvizsgálata a MÁV csoportnál. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Kerecsényi, Lilla (2010) Mit tehet a bevándorlás-politika? Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Csernik, Pálma (2022) Mit ér a diploma? Pályakezdőkkel szemben támasztott elvárások az elit munkáltatók körében : A gazdasági területen szükséges aktuális kompetenciák. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Háklár, Christian (2019) Modell készítése munkaerőpiaci előrejelzésekhez. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Haklar_Christian.pdf

Faragó, Teodóra and Fekete, Anett (2020) Modernizáció a munkaerő kölcsönzésben. A technológiai fejlesztések és változások vizsgálata az Atlasz csoportnál. Case study, BCE Gazdálkodástudományi Kar. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/eset/FF_EFOP_Modernizacio_munkaero_kolcsonzesben.pdf

Lőrinczi, Gabriella (2013) Motiváció a dolgozói elégedettségi vizsgálat tükrében. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar.

Bigda, Orsolya (2011) Motiváció és munkával való elégedettség a pedagógusi pályán. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Márton, Evelin Zita (2015) Motiváció, avagy motivációelméletek a gyakorlatban a munkaerőpiac generációi között. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Marton_Evelin_Zita.pdf

Pethes, Fanni Júlia (2016) Motiválás egy hiányszakmában : Mi hajtja az Y generációs informatikusokat? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Kárpáti, Emese (2008) Multi-kollegialitás azaz a munkakapcsolatok szociometriai elemzése. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Sczigel, Márta (2019) Multikulturális csoportok menedzsmentje : A kulturális különbségek okozta munkahelyi nehézségek a magyar fehérgalléros munkavállalók körében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalkozásfejlesztési Intézet.

Les, Anett (2020) Munka vagy magánélet: a magyar női felsővezetőknek tényleg választania kell? Magyar menedzser nők nehézségei a felsővezetésben és a work-life balance fenntartásában, valamint vállalati eszközök az egyensúly elősegítésére. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Les_Anett.pdf

Horváth, Barnabás Márk (2012) Munka vagy segély? : Megváltozott munkaképességűek a munkaerő-piacon. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326154941.pdf

Kajtár, Rebeka Dóra (2022) Munka és család: a középkorú nők dilemmái. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Alberti, Réka Dóra (2012) Munka és magánélet kapcsolata a dolgozó n�ők életében : Mikrovállalkozói lét vs. vezet� beosztás egy hazai vagy multinacionális cégnél. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Oláh, Barbara Luca (2021) Munka-magánélet egyensúly megtalálása a Covid-19 okozta távmunka során - esettanulmány egy magyar ügynökség alkalmazottainak szemszögéből. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Dian, Anita (2016) Munkaerő-kölcsönzés : Gyakorlati tapasztalatok az IT szektorban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Döntéselmélet Tanszék.

Kas, Péter (2016) Munkaerőpiac vizsgálata kooperatív játékelméleti eszközökkel. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék.

Hörömpöli, Erik (2011) Munkaerőpiac, migráció és az Európai Uniós csatlakozás a visegrádi országokban. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Soltész, Polett (2021) Munkaerőpiaci elvárások egy frissdiplomás kompetenciáit tekintve : A 4flow management Kft. példáján keresztül = Labor market expectations in terms of the competencies of fresh graduates through the example of 4flow management Kft. MA/MSc thesis, BCE Vállalatgazdaságtan Intézet, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Kenesey, Krisztina (2015) Munkahelyi stressz és elvándorlás a magyar aneszteziológusok körében. Postgraduate thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Bárdics, Adél (2016) Munkahelyi stressz és életminőség : Egy szállítmányozó cég vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Mészáros, Anikó Rózsa (2010) Munkahelyi stresszorok és megküzdési stratégiák azonosítása virtuális környezetben dolgozó munkavállalóknál. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Somogyi, Alexandra (2020) Munkakörök a HR érdeklődési fókuszán túl: a vasúti jegy- és kocsivizsgálók toborzása és megtartása. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar.

Bágerné Páli, Barbara (2012) Munkanélküli ellátások hazánkban a rendszerváltástól napjainkig : Gyakorlati megközelítés a helyi - vas megyei és szentgotthárdi - tapasztalatok tükrében. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Misuta, Nóra (2019) Munkanélküliség Magyarország régióiban : A 2008-as pénzügyi és gazdasági válság hatásai a munkaerőpiacra. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Misuta_Nora.pdf

Spaits, Luca (2016) Munkanélküliség Magyarországon, és ennek tükrében a hazánkból való elvándorlás. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Spaits_Luca.pdf

Soós, Gábor Dániel (2008) Munkanélküliség egy új-keynesi makromodell keretein belül. Outstanding Student Paper, BCE, Makrogazdasági és gazdaságpolitikai elemzések szekció.

Ilyés, István and Reizer, Balázs Béla (2011) Munkanélküliség és bűnözés. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaságpolitika szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/II_RB_20110402001447.pdf

Szabó, Eszter (2015) Munkanélküliség és kezelésének alternatívái az Ózdi kistérségben. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Korányi, László (2008) Munkapiac hatása a gazdasági növekedésre. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Soós, Gábor Dániel (2010) Munkapiac valamint fiskális és monetáris politika a DSGE modellben. Outstanding Student Paper, BCE, Makrogazdasági és politikai elemzések szekció.

Szabó, Inez Anna (2021) Munkavállalói élmény otthoni munkavégzés során a Z generáció szemszögéből. BA/BSc thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Gárdonyi, Györgyné (2013) Munkavállalók helyzete, lehetősége és jogállása a felszámolási eljárás során. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Serhokk, Krisztián (2013) Munkavállalók érdekérvényesítési mozgástere a munkaadói felszámolásban. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Pásztor, Tibor (2012) Munkaügyi kapcsolatok a Borsodi Sörgyár Kft-nél, 2001-2011. Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Fenyvesi, Nikolett (2014) Munkaügyi viták és rendezésük. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fenyvesi_Nikolett.pdf

Sudár, Márton (2013) Munkerő-kölcsönzés gyakorlata az ISD Dunaferr Zrt. és a Dunaferr Munkaerő-kölcsönző Nonprofit Kft. között, 2012. évi I. törvény alkalmazása és hatása. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Barta, Éva Erika (2014) Munkával kapcsolatos attitűdök Magyarországon (2005) és Romániában (2008). MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Komáromi, Judit (2007) Mókuskerék - Avagy hogyan látják alacsony beosztású dolgozók a munkahelyi fegyelmezést? Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Szervezeti magatartás Tanszék.

Kovács, Dóra (2020) Nekünk MUNKA, másnak ÁLOM! Értelmi fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának lehetőségei és korlátai a vendéglátásban = WORK for us, DREAM for them! Possibilities and limitations for the employment of people with intellectual disability in the catering sector. Outstanding Student Paper, BCE, Turizmus szekció.

Kürtösi, Hajnalka (2011) Nemek közötti munkamegosztás megítélése egy nőtöbbségű szevezetben. Thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Raposa, Eszter (2021) Nemi előítéletek hatása a foglalkoztatásra napjainkban Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Hirsch, Johanna (2015) Nemi különbségek orvostanhallgatók karrierterveiben és migrációs szándékaiban. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hirsch_Johanna.pdf

Tóth, Adél (2011) Nemzetközi munkaerő-mobilitás és migrációs politikák. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Koplányi, Emese (2014) Nesze nekem anyaság! : Az anyasági hátrány Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Huszár, Gréta Grácia (2020) Négy fal közül a munka világába : Az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület szerepvállalása az autizmussal élő fiatalok munkaerőpiaci integrálódásában. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Nátrán, Nikolett (2016) Németország demográfiai elöregedése és kapcsolata a migrációval. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Pelyhe, Valéria (2020) Női- és férfi szerepek a munkahelyen. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/pelyhe_v_2020.pdf

Petrás, Anna (2010) Nők a munka világában : Az ELTE Bölcsésztudományi Karán 2005 és 2010 között végezett 22-26 éves hallgatók elképzelése a családról és a munkáról. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Farkas, Margit (2021) Nők a munka világában, különböző női szerepekben való helytállás - különös tekintettel a pandémia idején. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Farkas_Margit.pdf

Mile, Kitti Anita (2012) Nők a munkaerő-piacon : A családi és munkaerő-piaci szerep összehangolása. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar.

Vangyia, Nikolett (2021) Nők a munkaerőpiacon – A kisgyermekes anyák nehézségei a munka világában. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Veszely, Zsófia Anna (2016) Nők a munkapiacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Jánosi, Blanka (2020) Nők az IT szektorban: A női munkavállalók alulreprezentáltságának kérdése a felvételi folyamattal szoros kapcsolatban álló szervezeti szereplők „szemüvegén” keresztül. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Szabó, Zsuzsa (2015) Nők helyzete a munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Zsuzsa.pdf

Kokavecz, Anna (2014) Nők helyzete a munkaerőpiacon az Európai Unióban és Magyarországon, a csatlakozástól napjainkig. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Lóránth, Lili (2022) Nőként érvényesülni a 21. századi munkaerőpiacon: az üvegplafon megjelenése a szervezeti kommunikáción keresztül. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Ferencz, Anna (2010) Objektív és szubjektív hatékonyság a női vállalkozókat támogató hazai nonprofit szervezetekben. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Szabó, Gábor Andor (2021) Operatív vezetők a termelésben Stressz és stresszkezelés. Postgraduate thesis, BCE, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Tasos, Fédra Vanessza (2020) Otthoni munkavégzés a COVID-19 idején: tanulmány a munkaerő-közvetítő ügynökségek körében. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Vertetics, Viola (2013) Pedagóguspálya: a felvételitől a munkaerőpiacon való érvényesülésig. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ispán, Zsolt (2008) Please don't turn your mobiles off! Mobile learning in Central Eastern Europe. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Kairatov, Zhanat (2019) Prospects of reunification on Korean Peninsula and its effects on international workers in South Korea. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kairatov_Zhanat.pdf

Jankovszki, Dóra (2019) Pályakezdők munkavállalási attitűdjei a munkaerőhiány tükrében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Juhász, Anna (2021) Rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat kívánnak : A munka-magánélet egyensúly megteremtésének lehetőségei világjárvány idején. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Juhasz_Anna_2021.pdf

Lovasi, Luca (2016) Roma és migráns munkavállalók a munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Pál, Gábor (2021) Románcok munkahelyi kontextusban. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pal_Gabor.pdf

Bakos, Zsófia (2010) Rugalmas biztonság a magyar munkaerőpiacon. Thesis, BCE, Mikroökonómia Tanszék.

Huzsvai, István (2016) Részmunkaidő Magyarországon és a környező országokban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Csogány, Nikoletta (2013) Rögbijátékos marketing igazgatónő? : A nők diszkriminációja a munka világában az Egyenlő Bánásmód Hatóság joggyakorlata alapján. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fogti, Orsolya (2020) Shared Service Center-ek a koronavírus árnyékában: Összehasonlító elemzés Magyarországon és Németországban. BA/BSc thesis, BCE Vállalkozásfejlesztési Intézet, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Molnár, Zsófia (2014) Skandináv nők ereje : A nők foglalkoztatottsága a skandináv országokban. Outstanding Student Paper, BCE, HR és szervezetfejlesztés szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20140326091547.pdf

Jancsics Kun, Abigél (2010) Social Franchising – Megváltozott munkaképességűek integrált foglalkoztatásának tükrében Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Penovác, Eszter (2015) Sokszínűség a munkahelyen : Az LMBT emberek munkaerő-piaci helyzete és a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezés. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Döntéselmélet Tanszék.

Szigeti, Szilvia (2013) Spanyolország és az Egyesült Királyság munkaerőpiacának összehasonlító elemzése. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Pálfi, Márió (2021) Stresszel való megküzdés : Megküzdésbeli különbségek vezetők és beosztottak között. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Palfi_Mario.pdf

Szép, Judit Éva (2011) Stresszt kiváltó szervezeti tényezők vizsgálata a megváltozott munkaképességű munkavállalók körében egy vállalati példán keresztül. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Borsos, Szilárd (2019) Szabadságvesztésből szabadultak reintegrációs problémái Különös tekintettel a munkavégzésre, családi és baráti kapcsolatok alakulására. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Dobos, Adél Erzsébet (2021) Szabadúszóság és önmegvalósítás. Postgraduate thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Somlyai, László (2010) Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkaerő-piaci elemzése az országos folyamatok tükrében. Thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Csernák, János and Deme, Gábor and Mikesy, Veronika and Schlett, Bálint and Szentpáli-Tóth, Ádám and Tordai, Dániel (2019) Szakemberhiány az építőiparban - Okok és megoldási javaslatok. Outstanding Student Paper, BCE, Közgazdálkodás és közpolitika szekció.

Kálmán, Kitti (2017) Szakmafüggetlen értékválasztások: A Camp Leaders program részvételi motivációi és a táborban betöltött szerep hatásai a kiutazókra. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing-, Média- és Designkommunikáció Tanszék.

Antal, Evelin Vivien (2021) Szemléletváltás a foglalkoztatásban? - A Covid-19 hatása a magyarországi otthoni munkavégzési és atipikus gyakorlatokra és foglalkoztatási tervekre. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Szervezeti Magatartás Tanszék.

Garay, Péter (2014) Szervezeti elkötelezettség és a motiváció kapcsolata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Szemán, Katalin Anikó (2011) Szervezeti mechanizmusok kritikai megközelítése, fókuszban a túlóra jelenség. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Velkey, Ádám (2015) Szervezeti stressz és kiégés. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Tar, Dávid (2019) Sz¶rés a spence-féle munkapiacon véges sok típus mellett. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tar_David.pdf

Máté, Anita (2021) Székelyudvarhely és környékén élő lakosság külföldi munkavállalásának jellemzői. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mate_Anita.pdf

Németh, Janka (2016) Tanulmányi mobilitás vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Halász, Krisztina (2015) Tanult tehetetlenség a magyar munkaerőpiacon. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Popara, Lídia (2022) Társadalmi háttér és világjárvány hatása a diákmunka vállalásra : 2020-21-es trendek a Corvinus Egyetem hallgatóinak körében. BA/BSc thesis, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

Kovács, Ádám (2019) Technology and Globalization: The multivariable equation of labor force development: An analysis on the disruption of the Fourth Industrial Revolution driven globalization in the work force. BA/BSc thesis, BCE Corvinus Business School, International Study Programs.

Moldován, Marcell (2021) Teljesítményértékelési és ösztönzési rendszer fejlesztése egy magyar gyorsétteremlánc példáján keresztül : Fókuszban a vendégközpontú munkavégzés. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Boncz, Bettina (2019) The Effect of Artificial Intelligence on the Labor Market. Outstanding Student Paper, BCE, Stratégiai és nemzetközi menedzsment szekció.

Parrag, Petra (2019) The Hungarian Youth Guarantee System and the NEET (Not in Employment, Education or Training): Hope or Despair. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Parrag_Petra.pdf

Kocs, Réka (2015) The Millennials, Job mobility and European Identity in Europe Insularity vs. Inclusivity. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kocs_Reka.pdf

Aluher, Ihyembe (2016) The Social Networks of Female African Migrants in Hungary. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vargha, Mark (2014) The nature of A8 migration to the UK : Trends, impacts, outcomes and policies. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vargha_Mark.pdf

Maczákné Sándorfalvi, Éva (2010) The problems of flexicurity in Hungary.To work or not to work? MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Venczel, Dorottya (2019) Tolna megye a belső vándorlási folyamatok tükrében. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Venczel_Dorottya.pdf

Krizsán, Virág Johanna (2020) Tudsz játszani? A gamifikáció, mint motiváló erő a munka világában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Mózer, Eszter (2015) Turizmus és munkanélküliség összefüggése Keszthelyen és Hévízen az ezredforduló után. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mozer_Eszter.pdf

Knauz, Ramóna (2015) Török migránsok Németországban : Németország és Törökország összehasonlítása különböző dimenziók mentén. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Emberi Erőforrások Tanszék.

Reiter, Ágnes (2012) Utópia vagy reális alternatíva az ügyfélszolgálatosok foglalkoztatása távmunkában? Postgraduate thesis, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Oláh, Dániel Imre (2021) Vezetői kihívások a Covid19 járvány hatására : A vezetői szerepek és motivációs lehetőségek változásának bemutatása a távmunkára való átállással három szervezet esettanulmányán keresztül. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

Pallos, Marcell (2015) Vidékfejlesztési programok és vidéki foglalkoztatás. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szép, Krisztina (2014) Visszatérés a munkaerőpiacra a gyermekvállalás után, a munka - magánélet egyensúlyának megteremtése. Postgraduate thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Hományi, Vanda (2012) Válság és WLB : Avagy hogyan hat a jelenlegi gazdasági válság a munka-család egyensúlyra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Szabó, Dominika (2020) Z generáció a munka világában: A CSR hatása a munkavállalói elégedettségre. BA/BSc thesis, BCE Marketing Intézet.

Benedek, Petra (2003) e-Learning a munkaerőpiac tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Varga, Luca (2021) Áttekintés a pályakezdő nők munkahelyi lehetőségeiről - Különös tekintettel a motivációkra, hátrányokra és generációs jellemzőkre. BA/BSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varga_Luca.pdf

Pohl, Nóra (2014) Áttekintés a részmunkaidős foglalkoztatásról Magyarországon és az Európai Unióban. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Berta, Krisztina Andrea (2016) Új belépők a munka világába – a Z generáció. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Károly, Kinga (2009) Új kor, új igények – a nők munkaerő-piaci kilátásai a rugalmasságra és a biztonságra. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kerti, Dániel Ákos (2013) Ússz és evezz : A magyarok külföldi munkavállalása. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Likvácsik, Dávid and Tóvári, Gergő (2021) Üzleti növekedés, mint egyenlőség torzító hatás? Avagy bérdiszkrimináció az NBA-ben = Business growth, as equality distortion factor? Wage discrimination in the NBA. Outstanding Student Paper, BCE, Vállalatgazdaságtan – Sport.

Nagy, Judit (2011) „Emberekkel szeretnék foglalkozni!” avagy HR specializáción végzettek szakmai identitásának vizsgálata. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Pór, Fruzsina (2020) „Mi leszel, ha nagy leszel?” A hivatás megélése és a gyermekkori álmok kapcsolatának vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Por_Fruzsina.pdf

Harcsa, Krisztián Máté (2015) „Should I stay or should I go?” : Migration from Hungary to Western Europe. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Harcsa_Krisztian_Mate.pdf

This list was generated on Sun Jul 14 02:09:16 2024 UTC.