Items where Subject is "Környezet-gazdaságtan, környezetvédelem"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 418.

Hajcser, Csaba (2007) Energia fűben-fában: Az energetikai mezőgazdaság kérdései. TDK dolgozat, BCE, Agrárgazdasági szekció.

Radics, Gabriella (2007) Lépések egy családbarát társadalom felé. TDK dolgozat, BCE, HR és szervezetfejlesztés szekció.

Takács, Emese Zsuzsanna (2007) Magyarország a nemzetközi migráció tükrében : Magyarországi bevándorlás: fenyegetettség avagy tévhitek a köztudatban? TDK dolgozat, BCE, Világgazdasági szekció.

László, Krisztina (2009) "Greennováció" - avagy gazdasági és társadalmi rendszert átfogó zöld innováció. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Eszter Lilla (2010) 2 x 2 = néha több - avagy termékpozicionálás környezettudatos fogyasztói magatartás alapján. TDK dolgozat, BCE, Környezeti menedzsment szekció.

Baranyi, Márton (2010) 2020: meglesz-e a 13 százalék?Az európai energiacsomag megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos részének magyarországi implementációja. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pignitczky, Ágota (2008) 412 méter érv a Millenáris Velodrom mellett : Feltáró kutatás a Millenáris Velodrom értékeinek és lehetőségeinek megismerésére a létesítmény megőrzését támogató érintettek bevonásával. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Katos, Petra (2011) A BIOMASSZA ENERGETIKAI HASZNOSÍTÁSÁNAK GAZDASÁGI ÉRTÉKELÉSE A FENNTARTHATÓSÁG TÜKRÉBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZILÁRD BIOMASSZA ERŐMŰVI HASZNOSÍTÁSÁRA. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vág, Stefánia (2012) A Body Shop stratégiai felelősségvállalása és fogyasztói élménye. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kollai, Veronika (2009) A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházás bemutatása és környezeti hatásainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Imre, Beáta Orsolya (2012) A CCS alkalmazásának előnyei és hátrányai a klímaváltozás elleni küzdelemben : A CCS projektek megjelenése a kiotói mechanizmusokban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Imre_Beata.pdf

Kovács, Eszter (2017) A CO2 kibocsátás játékelméleti modellezése: az EU és az USA reakciói. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Eszter.pdf

Vedres, Péter (2014) A CO2-kibocsátás, mint környezeti externália csökkentési lehetőségei : Az Európai Unió Kibocsátás Kereskedelmi Rendszere. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vedres_Peter.pdf

Horváth, Janka (2011) A Fauna Haszonállatvédő Egyesület tudatformáló törekvése az általános iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Janka.pdf

Kis, Gábriel (2011) A HUPX ZRt., mint az első magyar szervezett villamosenergia-piaci engedélyes megalakulása és működése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Somogyi, Barbara (2010) A KERÉKPÁROS TURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON - Zölden, két keréken a Duna mentén. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fábián, Ákos (2013) A Klímaváltozás hatásai és következményei a mezőgazdaságban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fabian_Akos.pdf

Both, Balázs (2014) A Környezetvédelem helyzete és a stratégiaalkotás lehetősége egy magyar kisvállalkozás életében : Esettanulmány. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Döntéselmélet Tanszék.

Guba, Eszter (2011) A MOL-Csoport és a fenntartható fejlődés - szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása a MOL Nyrt. töltőállomásain. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fekecs, Tímea Anna (2011) A Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa elemzése és hatása a BP vállalatra. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Z. Nagy, Judit (2016) A Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. beszámolójának elemzése és a műanyag, mint környezetvédelmi termékdíjas termék. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Varga, Zita Beáta (2011) A Nitrát Irányelv végrehajtása Magyarország és Hollandia példáján bemutatva. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék.

Wojuteczky, Csaba (2011) A REACH kisvállalkozókra gyakorolt hatása. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Wojuteczky_Csaba.pdf

Lustyik, Ákos (2009) A REACH társadalmi, gazdasági és környezeti hatásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Juhász, Katalin (2004) A Regionális Operatív Program stratégiai környezeti vizsgálatának értékelése a folyamat minősége és hatékonysága szempontjából. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Forgács, Eszter (2011) A Sármellék-Zalavár volt szovjet katonai repülőtér kármentesítésének bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék.

Komáromi, Eszter (2010) A Sárospataki kistérség hulladékgazdálkodása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Monyók, Barbara (2010) A Tisza árvízvédelme az Európai Unióban. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Nagy, Lívia (2012) A Tisza élővilágának és a tiszavirágzás gazdasági értékelése a feltételes értékelés módszerével. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Incze, Dorottya (2018) A Velencei-tó közgazdasági értékelése a feltételes értékelés módszerével. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet.

Szilágyi, Enikő Vera (2010) A Világörökség Egyezmény: 38 évvel később. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Viszneki, Vivien (2015) A WWF – Föld Órájának közösségi média tevékenysége a társadalmi marketing kontextusában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Bálint, Barbara (2013) A XIII. kerület környezetvédelme. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kövér, Anita (2009) A XXI. század aranya : Létezik a vízhez való emberi jog? Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Gál-Babicz, Ágnes Veronika (2012) A bakancsos turizmus hatása a bükki Kövek szárazgyep társulására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Szigeti, Zoltán (2010) A belvárosba való behajtásért szedett útdíj hatása a város gazdasági életére és budapesti bevezetésének lehetősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kapási, Roland (2013) A beszámolóban megjelenő környezeti ügyek és a könyvvizsgálat kapcsolata : Fókuszban a könyvvizsgálat folyamata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Lakatos, Krisztián (2012) A bioboltok földrajzi eloszlása és minőségi jellemzői Budapesten. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lakatos_Krisztian.pdf

Federi, Balázs (2014) A biodízel jelene és jövője az Európai Unióban és Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bodák, Zoltán (2010) A bioetanol előállításának pénzügyi és gazdasági elemzése Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Madarasi, Kitti (2013) A bioetanol termelésének sajátosságai Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lupkovics , Tamás (2010) A biomassza szerepe a hazai megújuló energia felhasználásban : A szűkös természeti erőforrások számbavétele. BA/BSc szakdolgozat, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Cziger, János (2010) A bioüzemanyagok termelésének világgazdasági és környezeti hatásai. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gál, Éva Laura (2012) A boldogság és az ökológiai lábnyom Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Echeff, Alexis (2011) A budapesti kerékpárkölcsönző rendszer hatékony megvalósítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Bartha, Attila (2012) A controlling funkciója és szerepe a hulladékgazdálkodás területén. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Tóth, Szabolcs (2005) A csomagolási hulladékkal kapcsolatos szabályozás Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Magyar, Renáta (2017) A csomagolásmentes üzletek iránti fogyasztói attitűd. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Pétervári, János Gábor (2011) A felelős vállalati működés új korszaka? : Egy ökológiailag tudatosabb fogyasztói magatartást elősegítő információs rendszer magyarországi bevezetésének relevanciája és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Petervari_Janos_Gabor.pdf

Juhászné Toroczkai, Adrienn (2009) A fenntartható (felelős) mezőgazdasági termelés vizsgálata egy hazai bioterméket előállító cég példáján keresztül. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Cristian, Patrick Sebastian (2014) A fenntartható eseménylogisztika megvalósítása a zenei fesztiválok esetén. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és ellátási lánc menedzsment Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Cristian_Patrick_Sebastian.pdf

Plósz, Melinda (2013) A fenntartható szállodamenedzsment mozgatója : a "zöldhasú" vagy a zöld szemlélet. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Gazdaságföldrajz Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Plosz_Melinda.pdf

Babják, Orsolya Anikó (2013) A fenntarthatóság egy budapesti étterem szemszögéből. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Babjak_Orsolya_Aniko.pdf

Varga, Bercel Márk (2015) A fenntarthatósági jelentések Magyarországon - és a bennük fellelhető környezeti információk. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Steingart, Gabriella (2010) A francia energetika Nicolas Sarkozy elnöksége alatt. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Huszti, Virág (2018) A geotermikus energia hasznosítási lehetőségei Magyarországon és Európában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Huszti_Virag.pdf

Horti, Lilla (2009) A geotermikus energia lehetőségei Magyarországon : Összehasonlító elemzés a földgázfelhasználás helyzetével. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Selmeci, Tamás (2011) A globális felmelegedés problematikája a nemzetközi és az európai uniós törekvések tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Medovarszki, Norbert (2010) A globális felmelegedéshez és fenntartható fejlődéshez való hozzáállás napjainkban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Zalaba, Gabriel (2008) A globális videojáték ipar bemutatása és elemzése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Információrendszerek Tanszék.

Farkas, Alpár Endre (2007) A gumiipar hulladékai hasznosításának és ártalmatlanításának lehetőségei Magyarországon és Európában. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szécsényi, Csaba (2009) A gázmotoros kapcsolt energiatermelés értékelése, támogatása, gazdasági vizsgálata. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Henrik, Ádám (2013) A hazai dunai kikötők működésének környezeti szempontú értékelése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Tar, Dániel (2007) A hazai megújuló energiaforrások és a szélerőművek helyzete. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar., Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Molnár, Gergő (2010) A hedonikus ármódszer alkalmazása a zajszennyezés értékelésére. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fábián, Milán (2018) A hibrid hajtású autók marketingstratégiája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fabian_Milan.pdf

Mészáros, Zsófia (2011) A hulladékgazdálkodás, valamint a fémhulladék gazdálkodás és környezeti vonatkozásának bemutatása egy fémfeldolgozó üzem példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék.

Hanzel, István (2014) A hulladékgazdálkodás, és a környezetvédelem kapcsolódásának vizsgálata a logisztikával és a visszutas logisztikával : A hulladéklogisztikai rendszer alkalmazása a PET csomagolási, begyűjtési és újrahasznosítási értelemben, a „GREENPET” projekt által. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Kovács, Zita (2009) A hulladékkezelés sajátosságai az Electro-Coord Magyarország Kht.-nál. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Décsi, Rita (2014) A hulladékolajok visszutas logisztikai folyamata és a kapcsolódó környezetvédelmi termékdíj fizetési rendszer elemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Hajdu, Loránd (2012) A húsfogyasztás alakulásának szerepe a fenntartható fogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Zubek, István Ákos (2011) A karbonlábnyom meghatározása és a természeti tőke helyzete Magyarország két megyéjének példáján : A gazdasági fejlettség és a környezet kizsákmányolásának együttmozgása. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Zubek_Istvan_Akos.pdf

Sándor, Nóra Anna (2014) A klíma-menekültek nemzetközi jogi védelme : Jogi szellemek, vagy indokolatlan cirkusz? TDK dolgozat, BCE, Nemzetközi tanulmányok szekció.

Corradi, Gizella Katalin (2010) A klímaváltozás elleni küzdelem jövőbeli hatásai, és ennek következményei egy olajvállalatra a MOL-csoport példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Csányi , Benedek Kálmán (2010) A klímaváltozás hatásai az Északi-sarkon: A meghatározó szereplők kilátásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Tóth, Dávid (2011) A klímaváltozás költségvetési hatásai, a zöld adók bevezetése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Grega, Csilla (2016) A klímaváltozás tengeri hajózásra gyakorolt hatásai : Új hajózási útvonalak a 21. században. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és ellátási lánc menedzsment Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Grega_Csilla.pdf

Haász, Gergely Zsombor (2017) A költséghatékony szennyezéscsökkentés mikroökonómiája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Váradi, Judit (2013) A környezetbarát közlekedés kialakításának közgazdasági és környezetpolitikai eszközei Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varadi_Judit.pdf

Beck, Anita (2013) A környezetgazdaságtani elméleti eszköztár alkalmazása a vállalatoknál : A MOL Nyrt, a Hondimpex Kft. és a Rex Fontana Kft. esettanulmánya. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Pál, Emese (2009) A környezeti jelentés vizsgálata számviteli szempontból egy fenntarthatósági jelentés útmutatásának tükrében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Magonyi, Erika (2009) A környezeti kockázatok kezelése = Assessment of the environmental risks. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás Tanszék.

Nagy, Annamária (2009) A környezeti kontrolling rendszer működése a gyakorlatban - a MOL példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pócsik, Edit (2009) A környezeti nevelés gyakorlatában bekövetkezett változások hazánk általános iskoláiban a '90-es évek kezdetétől. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rácz, Viktor József (2009) A környezeti nevelés szerepe az általános iskolások környezeti tudásának kialakításában, fejlődésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Breier, Edina (2011) A környezeti nevelési programok szerepe és hatásossága a hazai fenntartható hulladékgazdálkodási stratégia gyakorlati megvalósításában, egy konkrét példán keresztül. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Jeszenszky, Miklós István (2010) A környezeti számvitel eszközeinek és mutatószámainak vizsgálata a környezeti jelentésekben, illetve a vállalatok menedzsment eszközei között. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bertalan, Dóra (2009) A környezeti számvitel pénzügyi számviteli és vezetői számviteli vonatkozásai. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Bogdány, Kenéz (2012) A környezetileg káros támogatások és a magyar „gördülő országút” ellehetetlenítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kircsi, András and Novák, Viktor (2010) A környezettudatos befektetések jövője a globális tőkepiacon. TDK dolgozat, BCE, Környezeti menedzsment szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/KA_NV_20100330144552.pdf

Sándor, Gábor Attila (2012) A környezettudatos magatartás vállalati kultúra-alakító ereje. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tran, Thanh Nhung (2013) A környezetvédelem költségei és bevételei a DENSO Gyártó Magyarország Kft.-nél. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Kiss-Nagy, Zsófia (2017) A környezetvédelem megjelenítése az éves beszámolóban: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. esete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Kiss, Csilla (2012) A környezetvédelem új kérdései : A fényszennyezés problémája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiss_Csilla.pdf

Vass, Gábor (2009) A környezetvédelmi beruházások megtérülésének bemutatása : A Dreher Sörgyárak Zrt. beruházásának elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vass, Gábor (2012) A környezetvédelmi beruházások megtérülésének vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vass_Gabor.pdf

Deme, Ágnes (2014) A környezetvédelmi intézkedések megjelenése a beszámolóban. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció.

Rábel, Adrienn (2009) A környezetvédelmi termékdíj elméletben és gyakorlatban. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Horváth, Kinga (2017) A környezetvédelmi termékdíj elszámolása Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Kinga.pdf

Varga, Katalin (2005) A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nem ipari alkalmazása szervezeti példák alapján. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szabó, Katalin (2011) A kötelező átvételi rendszer vizsgálata a megújuló energiaforrások arányának növelése tükrében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szebényi, Zoltán (2012) A közepes méretű családi vállalkozások társadalmi felelősségvállalása Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szebenyi_Zoltan.pdf

Herczeg, Dániel (2013) A közlekedés externális költségeinek internalizálási lehetőségei : A megtett úttal arányos útdíj bevezetése Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Kalmár, András (2011) A kőolaj Szudán XX. századi történelmét befolyásoló hatásai: Avagy egy félévszázados polgárháború anatómiája. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Gyöngyösi, Nelli (2011) A lokális kezdeményezések vizsgálata a nemnövekedésben a máriahalmi biofalu példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Greksza, Dóra Patrícia (2012) A légiközlekedési ipar környezeti hatásainak vizsgálata : Kizöldülhetnek-e a légitársaságok? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Abai, Ádám (2015) A magyar biodízel ágazat elemzése PESTEL- analízis segítségével. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Túri, Márton (2007) A magyar bioetanol iparág elemzése különös tekintettel a bioetanol gyártásra. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Galambos, Csilla (2011) A magyar mezőgazdaság energiamérlege : Input-output elemzés és ökomérleg készítés a fenntarthatóság vizsgálatára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Keszthelyi, Zoltán (2009) A magyar ökológiai adózás jelenlegi helyzete és továbbfejlesztésének lehetséges irányai. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Montovay, Máté Botond (2013) A magyarországi autópálya-építések gazdasági, társadalmi és környezeti vonatkozásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Othman, Mohamed (2011) A magyarországi erdőgazdálkodás. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Galkó, Zoltán (2013) A magyarországi környezeti adók, az Európai Unió ökoadórendszerének tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Gasztonyi, Csilla (2012) A magyarországi szélenergetikai helyzet bemutatása egy szélerőmű beruházáson keresztül, valamint az Európai Unió tagállamaiban alkalmazott támogatási rendszerek összehasonlítása a hazai működési modellel. Postgraduális szakdolgozat, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gasztonyi_Csilla.pdf

Tóth, Gergely (2009) A megújuló energiaforrások különös tekintettel a geotermikus energia helyzetére és támogatottságára Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Seres, Krisztina (2009) A megújuló energiaforrások szerepe a magyar villamosenergia-termelésben, különös tekintettel a szélenergiára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lestyán, Brigitta (2011) A megújuló energiaforrások tudatos felhasználásának elemzése a lakossági fogyasztók körében és az iskolai oktatásban. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Katona, Gabriella (2011) A megújuló energiaforrásokból származó villamosenergia-termelés támogatási rendszerének hazai és Európai Uniós összevetése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Edőcs, Bálint (2011) A megújuló energiák hasznosításának helyzete és lehetőségei Magyarországon az energiaválság tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Edocs_Balint.pdf

Kukk, Eszter (2012) A megújuló energiák és az energiahatékonyság támogatása a gyakorlatban : Válaszok a fosszilis energiahordozók csökkenésére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Almási, Balázs (2012) A megújuló üzemanyagokban rejlő kihívások a MOL számára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Buzás, Renáta (2012) A megújuló–energia támogatásának gazdaságösztönző� hatásai az Európai Unió tagállamaiban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Buzas_Renata.pdf

Tar, Levente (2017) A mezőgazdaság és az üvegházhatású gáz-kibocsátás kapcsolatának statisztikai úton való vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Porpáczi, Krisztina (2012) A műanyag hulladék, ezen belül a PET palackok sorsa napjainkban Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Kis, Máté (2017) A napelem létjogosultsága Európában és hazánkban: egy lehetséges gyakorlati megvalósítás bemutatásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tamás, Norbert Krisztián (2012) A napenergia villamos energia termelő lehetőségének bemutatása egy beruházáson keresztül. Postgraduális szakdolgozat, BCE, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Szegedi, Balázs (2014) A nem elsőgenerációs bioüzemanyagok környezeti, gazdasági és politikai hatásai az Európai Unióra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szegedi_Balazs.pdf

Varju, Krisztina Dóra (2012) A nemzetközi klímapolitikai együttműködés és az új, klímabarát német energiastratégiai modell. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Bódi, Anna (2012) A nemzetközi környezetvédelmi jog kihívásai : A klímaváltozás elleni küzdelem. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bodi_Anna.pdf

Ottlakán, Éva Anna (2012) A nemzetközi környezetvédelmi jog új kérdései : Az űrkutatás és a környezetvédelem kapcsolata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ottlakan_Eva_Anna.pdf

Benedek, Zsófia (2010) A norvég hulladékgazdálkodás időbeli-területi különbségei és a hulladékkérdés kezelése Bergenben. TDK dolgozat, BCE, Jövőkutatás szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/BZS_20100330112441.pdf

Kulisity, Milán (2018) A nukleáris erőművek lehetséges stratégiai válaszai a megújulók térnyerésére. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kulisity_Milan.pdf

Csányi, Benedek Kálmán (2012) A palagáz-kitermelés várható geopolitikai hatásai. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csanyi_Benedek_Kalman.pdf

Csontos, Tamás (2017) A paradigmaváltó „kék gazdaság”: a környezettudatosan működő vállalkozások versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Gugyerás, Judit (2012) A passzívházak bemutatása és ismertségük vizsgálata kérdőíves kutatás segítségével. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szalontay, Károly (2016) A piacvezető prémium márkák szerepének bemutatása a környezetkímélő autók európai elterjedésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Csóka, Imola and Tóth, Manna and Villi, Adrienn (2016) A szabadkereskedelem hatása a környezetre: NAFTA esettanulmány. TDK dolgozat, BCE, Világgazdasági szekció.

Kránitz, Lili (2009) A szelektív hulladékgyűjtés, mint általános társadalmi norma : A környezettudatos emberi viselkedés mozgatórugói és megnyilvánulása a hulladék újrahasznosításának példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Dóra (2012) A számviteli törvény szerinti beszámoló környezeti információkkal való bővítési lehetősége, valamint a beszámolóban lévő környezeti információk hazai könyvvizsgálati gyakorlata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Rigó, Áron (2010) A szélenergia áramtermelésben betöltött szerepe és lehetőségei a világon és Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE, Vezetéstudományi Intézet.

Magyar, Nikoletta Mischele (2018) A szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításának lehetséges alternatívái. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Magyar_Nikoletta.pdf

Ferenczy, Borbála (2016) A széndioxid-adó makroökonómiai hatásai: különös tekintettel a regresszív jövedelem elosztási hatásra és annak lehetséges kezelésére. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció.

Ferenczy, Borbála (2016) A széndioxid-adó: globális trendek és makroökonómiai hatások: a széndioxid-adó jövedelem elosztásra gyakorolt hatása és annak lehetséges kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Mátrai, Gergő (2011) A talaj kármentesítés lehetőségei egy orosházai ipari terület példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék.

Kozák, András (2011) A termálenergia hasznosításának hazai módjai és mértéke. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Győri, Csaba László (2012) A termékdíj hatása a Jász-Plasztik Pack Kft.-nél. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Paksi, Zoltán Bence (2012) A termékdíjtörvény 2012-es változtatásának értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Paksi_Zoltan_Bence.pdf

Maklári, Éva Krisztina (2012) A természetes környezet elleni bűncselekmények nemzetközi kriminalizálása : Az eddigi kísérletek és lehetőségek analitikus megközelítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szabó, Annamária (2015) A turizmus környezeti hatásai : A fenntartható turizmus és az ökoturizmus jelensége hazánkban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Tabi, Andrea (2009) A társadalmi diszkontráta jelentősége a környezetvédelmi projektek értékelésében. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Tóth, Zsuzsanna (2011) A vidékfejlesztés lehetőségei az Ibrány-Nagyhalászi Kistérségben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Kaderják, Anita and Polyák, Pálma (2010) A világ megmentése túl drága? Kína stratégiája a globális környezetvédelmi együttműködésben. TDK dolgozat, BCE, Nemzetközi tanulmányok szekció - Biztonságpolitikai kihívások. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/KA_PP_20100330151914.pdf

Lieber, András (2011) A vákuumcsöves és síkkollektorok energetikai és gazdaságossági összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Kukovacsec, Veronika (2012) A vállalatok társadalmi felelőssége és a greenwashing : A Starbucks Corporation példája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Erdődi, Petra (2010) A vándorlás iránya: a víz az afrikai klímamigráció példáján. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Nedeczky, László Tamás (2008) A városi útdíjak nemzetközi tapasztalatai. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Pálfi, Petra (2011) A vízhez való emberi jog születése és érvényesülése : Különös tekintettel a privatizációs gyakorlatra. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Havasi, Eszter (2010) A vízhiány szerepe a nemzetközi konfliktusokban. A 21. század puskaporos hordója: Közel-Kelet. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Tóth, Dániel (2011) A zöld adóreform gyakorlata és hatásai az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Kőrösi, Eszter (2014) A zöld közbeszerzés lehetőségei Magyarországon : Fókuszban az IT infrastruktúra közbeszerzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Molnár, Fanni (2011) A zöld marketing gyakorlatának bemutatása egy konkrét vállalat példáján keresztül : IKEA. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Barna, Zsolt (2012) A „didergő” lábnyom : A szén-dioxid kibocsátás mérése a raktározás és az áruszállítás vonatkozásában, a hűtött termékek példáján keresztül. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Barna_Zsolt.pdf

Andzsans-Balogh, Kornél (2009) AZ EURÓPAI UNIÓ GÁZPOLITIKÁJÁNAK LÉTREHOZÁSÁNAK SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL AZ ÚJ ENERGIA- ÉS KLÍMAPOLITKA DIMENZIÓJÁBAN. TDK dolgozat, BCE, Európa szekció.

Molnár, Bettina Ida (2011) Adott földrajzi hely napenergia hasznosítása a nappálya geometriájának függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Kiss, Márta (2012) Adójóváírás a megújuló energiák ösztönzéséért. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiss_Marta.pdf

Horváth, Márta (2014) Anyagáramlás-költség számítás. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Forster, Orsolya (2012) Atommentes Németország : Felelőtlen kockázatvállalás vagy újabb gazdasági csoda. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Forster_Orsolya.pdf

Reyes, Alvarez Jorge Andres (2017) Auto industry’s disruption and the climate change issue: how electric & traditional vehicle manufacturers are responding. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Reyes_Alvarez_Jorge_Andres.pdf

Tóth, Piroska Anna (2016) Az Agrár-környezetgazdálkodási Program gazdaságossági kérdései. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gazdag, Dániel (2010) Az Autó Mandy Car Kft. roncsautó bontási gyakorlata és hulladékfém gazdálkodásának vizsgálata. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Biri, Bernadett (2009) Az E-5 és E-85 üzemanyagok összehasonlítása : Termék előállítás, alkalmazott technológia, környezeti stratégia, környezetvédelem és termékfejlesztés szempontjából. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Zöld, András (2013) Az EU 2020 stratégia várható hatásai Magyarországon, kitekintéssel az Európai Unió tagállamaira. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi és Számviteli Intézet.

Drabancz, Áron and El-Meouch, Nedim Márton (2017) Az EU ETS kvótarendszer eredményessége a globális klímaváltozás elleni harcban. TDK dolgozat, BCE, Fenntarthatóság, Termelés, Ellátási láncok szekció.

Kojanitz, László (2012) Az Európai Unió Emisszió Kereskedelmi Rendszerének (ETS) hatékonyságvizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kojanitz_Laszlo.pdf

Száraz, Hajnalka (2010) Az Európai Unió környezetpolitikája, az energiaadó szerepe az éghajlatváltozásban. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Horváth, Dorottya Kata (2018) Az Európai Unió környezetpolitikájának megvalósulása Magyarországon: a megújuló energiák felhasználása az Európa 2020 stratégia célkitűzéseinek tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Lukács, Erika (2016) Az Európai Unió környezetvédelmi szabályozásainak vizsgálata. TDK dolgozat, BCE, Pénzügy szekció.

Lukács, Erika (2016) Az Európai Unió környezetvédelmi szabályozásainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lukacs_Erika.pdf

Márkó, Renáta (2011) Az Európai Unió mint vezető nemzetközi szereplő a környezetvédelmi politikában. TDK dolgozat, BCE, Európa szekció.

Springel, Katalin (2009) Az Európai Uniós emisszió-kereskedelemi rendszer kvóta árainak elemzése. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Rákosi, Gabriella (2012) Az ajkai vörösiszap katasztrófa természetvédelmi és környezetvédelmi vonatkozásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Nagy, Krisztina (2010) Az alternatív energiaforrások magyarországi lehetőségei különös tekintettel a biomassza potenciálra. Szakdolgozat, BCE, Mikroökonómia Tanszék.

Tihanyi, Mónika Éva (2010) Az alternatív környezetkímélő építkezési módok és zöld házak terjedése Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/tihanyi_monika.pdf

Buzás, Csaba (2018) Az e-mobilitás vezető kormányzati ösztönzőrendszerei és a magyar modell. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Kocsis, Zoltán (2011) Az egyéni környezettudatos szemléletformálás elméleti és gyakorlati háttere : Kutatás a szemléletformálást leginkább elősegítő módszertani összetevők feltárására. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kocsis_Zoltan.pdf

Rosta, Katalin (2013) Az elektromos autók piaci és pozicionálási lehetőségei Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Kollai, Veronika (2012) Az energiahatékonyság és az épületek : Újépítésű energiahatékony lakóépületek költség- és környezeti szempontú összehasonlítása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kollai_Veronika.pdf

Csüdör, Szilvia Melinda (2017) Az energiapiac átalakulása a megújuló energiaforrások hatására: a szabályozási rendszerek és hatásai a klímaváltozás elleni küzdelemben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csudor_Szilvia_Melinda.pdf

Török, Szabolcs (2009) Az etanol lesz az etalon? : A bioetanol mint alternatív üzemanyag szerepe a világban; fókuszban Brazília és az USA. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Horváth, Laura (2010) Az etikus divat helye a ruhaiparban : A hagyományos és az etikus ruhaipar összehasonlító elemzése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Erőss, Anikó (2005) Az inverz logisztika - mint a hulladékkezelési tevékenységek megvalósítására kiépülő „új” logisztikai szakág hazánkban. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Védelemgazdasági Tanszék.

Józsa, István (2009) Az ipari ökológia elmélete és lehetséges gyakorlati alkalmazásának vizsgálata a Mátrai és a Vértesi Erőműnél. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kolmann, Tamás György (2016) Az organikus élelmiszerek termékpiaci jellemzői és fogyasztáspszichológiája : Fókuszban a kereslet élénkítésének lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Venyige, Róbert (2009) Az Észak-Alföldi régió gazdasági adottságai és lehetőségei a közlekedésfejlesztés tükrében. TDK dolgozat, BCE, Európa szekció.

Rab, Krisztina (2012) Az áruszállítás környezetre gyakorolt hatásai a globalizáció tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Golovics, József (2014) Az árvízvédelem közgazdaságtana A védekezési funkció delegálásának elméleti elemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék.

Koska, Ramóna (2013) Az éghajlatváltozás és a klímamenekültek koncepciója : „Elcsépelt kísérlet vagy érdemben megrágott kutyacsont?”. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koska_Ramona_2013.pdf

Kállai, Barbara (2016) Az élelmiszer-pazarlás és élelmiszer-veszteségek globális problémái és kiváltó okai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Király, Ágnes (2014) Az ökoadók és azok versenyképességre gyakorolt hatásaiknak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiraly_Agnes.pdf

Keszthelyi, Zoltán (2008) Az ökológiai adózás elmélete és gyakorlata különös tekintettel a magyar és az európai szabályozásra. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Hombauer, Ferenc (2012) Az ökológiai gazdálkodás helyzete Szlovákiában : A Búzavirág Biofarm marketingtevékenysége. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hombauer_Ferenc.pdf

Tánczos, Edit (2012) Az ökomarketing lehetőségei a szervezeti piacon a CMP-A esetében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Zarándy, Ágnes (2008) Az üzemanyagadó és a jogkereskedelem kiterjesztésének vizsgálata a légi közlekedésben. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kincses, Lilla (2009) Azokról, akik visszaveszik, amit a természet nem -avagy a hulladék elektromos és elektronikai berendezések zöld logisztikai rendszere. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Patyi, Vivien (2017) Betekintés a magyar környezetvédelmi számviteli szabályozásba. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Patyi_Vivien.pdf

Sápi, Imre (2011) Biogáz erőműben melléktermékként keletkező biotrágya és fermentlé mezőgazdasági területen történő hasznosításának lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Mezősi, Éva (2012) Biovállalkozónak lenni, vagy nem lenni: avagy a biovállalkozóvá válás döntését befolyásoló tényezők. Postgraduális szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Kontra, Veronika Anna (2011) Bioüzemanyagok terjedése Európában : stratégiai implikációk a MOL Csoport számára. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció.

Farkas, Borbála (2005) Budapest vízkörforgása - Budapest vízháztartásának anyagáram elemzése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Barna, Zsolt (2012) Carbon footprint : A szén-dioxid lábnyom mérésének néhány gyakorlati alternatívája a raktározás és áruszállítás tekintetében. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120321150506.pdf

Krajczár, Orsolya (2012) Castello d’Albola szőlészet-borászat környezetterhelésének összehasonlítása a Vylyan pincészetével. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Kerekes, Zsófia (2011) Családi házban alkalmazott energiahatékonysági beruházások elemzése : Szabályozástól a gazdaságossági megfontolásokig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kerekes_Zsofia.pdf

Varga, Kata (2011) Családi szerepek, befolyásolás a környezettudatosság kialakulásában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Kálmán, Orsolya Anna (2010) Csillagfény az alagút végén - Avagy a fényszennyezés jelene a Zselici Csillagoségbolt-park, valamint a Hotel Kardosfa példáján keresztül. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan szekció.

Kálmán, Orsolya Anna (2010) Csillagfény az alagút végén - avagy a fényszennyezés jelene a Zselici Csillagoségbolt-park, valamint a Hotel Kardosfa példáján keresztül. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Hajcser, Csaba and Szabó, Gábor Dénes (2008) De mi, ha nem üzemanyag!? : A bioenergia alternatívái, diverzifikáció és decentralizáció a bioenergia-termelésben. TDK dolgozat, BCE, Agrárközgazdasági szekció.

Milaskey, Zoltán (2010) Decentralizált energiatermelés a környezet és klímaváltozás tükrében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Számadó, Júlia (2005) Discussions on Agglomeration Dynamics. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kovács, Klaudia (2012) Dobd be magad! : Tudatformáló környezeti kommunikáció a szelektív hulladékgyűjtés példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gácsi, Alexandra (2011) Délegyháza környezeti állapotának vizsgálata és értékelése. Szakdolgozat, BCE Tájépítészeti Kar, Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék.

Békés, Márton (2009) EGY KONFLIKTUS ANATÓMIÁJA : A zengői és tubesi lokátorépítés körüli konfliktus vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lucz, Dániel Ferenc (2012) ELV-ek visszagyűjtése avagy a 2000/53/EK Európában és Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Romain, Terry (2005) Economic vulnerability of small island states (SIDS) to natural disasters - Seychelles case. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, International Studies Center.

Pál, Endre (2009) Egy nagyvállalat zöldülésének hatásai: A környezetirányítási rendszer bevezetése, fejlődése és szerepe az Arcadom Zrt. működésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Riedl, István (2010) Egy vizes terület vizsgálata a feltételes értékelés módszerével – a Szigetköz esete. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Völgyi, Csaba Gábor (2009) Együttműködés a fenntarthatóságért a vállalatok versenyképességének megőrzése mellett. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Sági, Edina (2011) Elektromos és elektronikai hulladékokból származó műanyagok hasznosítása üzemanyagként. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Bali, Zsanett (2010) Ellátási láncok környezeti értékelése és teljesítménymérése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Benkő, Zsuzsa (2013) Első és második generációs bioetanol környezetgazdasági hatásainak összehasonlítása. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Benko_Zsuzsa.pdf

Baji, Andrea and Branyiczki, Réka (2010) Energetic Europe : The Mediterranean Ring vs. The Blue Economy. TDK dolgozat, BCE, Jövőkutatás szekció.

Verebélyi, Virág (2016) Energiaadóval a klímaváltozás ellen: ár alapú szabályozók alkalmazásának európai uniós tapasztalatai. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Décsi, András Dávid (2011) Energiapiaci liberalizálás és energiaárak : A hazai villamos energia piac liberalizációjának hatása a villamos energia szektorra és a lakossági áramárakra. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kempf, Anna and Tombácz, Dóra Katalin (2011) Európa villamosenergia ellátása Afrikából- egy lehetséges jövő? : A DESERTEC projekt elemzése. TDK dolgozat, BCE, Jövőkutatás szekció.

Kocsis, Tamás (2005) Evaluation. A Water Reuse Project in Magosliget. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Jörg, Roland (2004) FELELŐS BEFEKTETÉSEK. PÉNZEK A GAZDASÁG, A TÁRSADALOM ÉS A KÖRNYEZET SZOLGÁLATÁBAN. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Schulcz, Adrienn (2012) Felelősségünk a tengerek élőlényeit sújtó környezeti károkért. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Schulcz_Adrienn.pdf

Thury, Péter (2013) Felszámolási eljárás környezetvédelmi kérdései. Postgraduális szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Továbbképző Intézet.

Bercsényi, Kinga (2010) Felsőoktatási intézmények a fenntartható fejlődés szolgálatában. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Gabriella (2005) Fenntartható finanszírozás - A természetvédelmi területek gazdálkodása, forrásszerzési lehetőségei Magyarországon és Hollandiában. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gajdács, Adrienn (2011) Fenntartható fogyasztás : Kampányok és eredményeik. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nádasy, Katalin Bernadett (2010) Fenntartható fogyasztási minták iránti attitűd vizsgálata - Termék-szolgáltatás rendszerekkel szembeni fogyasztói elfogadás felmérése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Perényi, András (2015) Fenntartható iparszervezés : Az ipari ökológia elveinek érvényesülése egy hazai példa tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Gazdaságföldrajz Tanszék.

Lapsánszky, Nóra (2010) Fenntartható mobilkommunikáció. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pálfi, Gergő (2013) Fenntartható városfejlesztés Budapesten : A behajtási zóna, mint az élhető budapesti környezet letéteményese. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Palfi_Gergo.pdf

Perge, Nándor (2009) Fenntartható városi turizmus? : Hogyan tehető Budapest zöldebb desztinációvá? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nyíriová, Emese (2010) Fenntarthatósági és CSR kommunikáció a világhálón: a hazai telekommunikációs szektor példája. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Cseh-Németh, Dalma (2013) Fesztiválok és környezetvédelem avagy lehet-e ,,öko” a fesztivál? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Gazdaságföldrajz Tanszék.

Brányi, Zoltán (2011) Figyelmeztető jelek : súlyos ipari baleseti kockázatok korai felismerése veszélyes üzemekben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tokodi, Zsófia (2009) Fogyasztói szokások vizsgálata fenntarthatósági szempontokból. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fehér, Andrea (2012) Földgázvezetékek kialakításának tájvédelmi, tájképvédelmi szempontjai. Szakdolgozat, BCE Tájépítészeti Kar, Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék.

Vámos, Róbert (2010) Gazdaságpolitikai vita az Obama-adminisztráció Zöld Megújulás-programjáról. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Honvári, Patrícia (2011) Globális klímaváltozás : irány egy új nemzetközi energiapolitika felé. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Honvari_Patricia.pdf

Seres, Réka Boglárka (2018) Going green?: avagy a környezeti fenntarthatóság szerepe a magyar gasztrovállalkozások beszerzése során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Madácsi, Ádám and Wale, Almaz (2010) Green is Cool - avagy a környezeti attitűd befolyásolásának lehetőségei a fiatalok körében -. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan szekció.

Boza, Ferenc (2007) HULLADÉKGAZDÁLKODÁS Elektronikai hulladékok újrahasznosítása. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pilissy, Anna Mária (2011) Hazai biogáz erőmű tapasztalataira alapozott döntéstámogató kalkulációk. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Hudák, Tibor (2009) Hazai villamos erőművek környezeti terheléseinek összehasonlítása : Az MVM Csoport által termelt villamos energia és a vele járó káros anyagok viszonyai, kapcsolatai. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fülöp, Orsolya (2005) Hiúzok Magyarországon. A faj Magyarországra történő visszatelepülésének közgazdasági értékelése a feltételes értékelés módszerével. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bakó, Ilona (2009) Honnan szerezhetünk információt a vállalatok környezeti teljesítményéről? Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Gál, Andrea (2011) Hosszú távú természetvédelmi beruházások közgazdasági értékelése az Európai Unióban. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gal_Andrea.pdf

Láda, Ákos (2007) How could we achieve meaningful and global action on climate change? TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Genáhl, Krisztina (2004) Hulladékgazdálkodás Magyarországon egy esettanulmány tükrében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kubassek, Lilla (2011) Három olajipari vállalat környezetpolitikájának összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Birgés, Barbara (2008) Házasság a magyar virágszektorban? : Avagy virágszektor lehetőségei a társadalmi felelősségvállalás révén. TDK dolgozat, BCE, Agrárközgazdasági szekció.

Kiri, Dorottya (2011) Információs társadalmunk környezetterhelése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiri_Dorottya.pdf

Bartha, Szilvia Zsuzsanna (2012) Iparterületek tájrendezése Alsónémedi példáján. Szakdolgozat, BCE Tájépítészeti Kar, Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék.

Hegedűs, Lilla (2016) Ismeretek, attitűdök, értékek, normák és szituációs tényezők vonzásában avagy: Az egyéni környezettudatosság hátterében álló motivációk vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Központ.

Diósi, Péter (2017) Itaipu: gazdasági és politikai hatások Brazíliában és Paraguayban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Diosi_Peter.pdf

Bohár, József (2011) Jászberény város környezeti állapotának elemzése a települési emissziós adatok tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, Csenge (2011) Ki nyer az épületenergetikai fejlesztéseken? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Csenge.pdf

Kerekes, Zsófia (2007) Kicsi zöld emberkék. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Varga, Zsófia Anna (2016) Kiotó 2.0, vagy a bolygó mentőöve?: a Párizsi Megállapodás értékelése. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323152419.pdf

Jagodics, Tímea (2011) Kiskunhalas és térségének hulladékgazdálkodása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Jagodics_Timea.pdf

Denke, Diána (2010) Klíma-menekültek? Környezeti migráció a klímaváltozás tükrében. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Süveges, Lilla (2010) Klímapolitika és energiagazdálkodás. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Süveges, Lilla (2013) Klímaváltozás, globális felmelegedés sokoldalú hatásai. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Lakatos, Gergely Zoltán (2010) Klímaváltozások hatása a gazdaságra és a társadalomra. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rosta, Katalin (2010) Korhadó tölgy és hervadó virág? - Az öko-címke rendszerek hatékonyságának és fejlődési lehetőségeinek elemzése Magyarországon és az Európai Unióban. TDK dolgozat, BCE, Környezeti menedzsment szekció.

Buzás, Csaba (2015) Kormányzati ösztönzőrendszerek hatásvizsgálata az elektromos autópiacon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Buzas_Csaba.pdf

Weingartner, Balázs (2010) KÖZÉPPONTBAN A MEGÚJULÓK - A megújuló energiaforrások magyarországi helyzetének és társadalmi megítélésének bemutatása, elemzése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Györki, János (2016) Kék gazdaság: Akadály vagy dobbantó? : A környezettudatosan működő vállalatok versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gyorki_Janos.pdf

Princz, Viktória (2011) Kétszer csíp, avagy a gasztroforradalom jelene és jövője Magyarországon. TDK dolgozat, BCE, Turizmus és Közlekedés szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/PV_20110327231929.pdf

Szakács, Bence (2011) Kína energiagazdasága : Problémák, kihívások. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szendrői, Marcell (2011) Kína energiapolitikája. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kaló, Attila (2013) Kína energiaéhsége és annak negatív externáliái. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Vági, Balázs (2012) Költségallokációs eljárások az együtt és viszontbiztosításban : Egy katasztrófa-biztosítási modell felépítése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék.

Mátyás, Ágota (2009) Környezetbarát beszerzés és megvalósulása a magyar vállalati gyakorlatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Országh, Edina (2014) Környezetbarát termékek zöld marketingstratégiával a tömegpiacon: Hogyan lesz a mosódióból Persil Nature Caps? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Orszagh_Edina.pdf

Sarlay, Szabolcs (2014) Környezeti fenntarthatóság a disztribúcióban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sarlay_Szabolcs.pdf

Szekeres, László (2009) Környezeti hatásvizsgálatok a környezethasználó oldaláról – az előzetes vizsgálat és a környezeti hatásvizsgálat. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szendrői, László (2016) Környezeti kritériumok a beszállítóértékelésben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és ellátási lánc menedzsment Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szendroi_Laszlo_2016.pdf

Vigh, Zsolt (2013) Környezeti költségek számviteli vizsgálata és kontrollingja. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Solt, Dávid (2012) Környezeti nevelés : Fenntarthatóság a Nemzeti alaptantervben és a gyakorlatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Solt_David.pdf

Lakatos, Katalin (2008) Környezeti szemlélet a vezetői és a pénzügyi számvitelben. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Madácsi, Ádám (2011) Környezeti szemléletformálás lehetőségeinek vizsgálata a fiatal generáció körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Márton, Orsolya (2008) Környezeti számvitel Avagy mit tehet a számvitel a fenntartható fejlődésért. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Jánossy , Dávid László (2010) Környezeti számvitel, mint a fenntartható fejlődés motorja. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Monyók, Ákos (2005) Környezeti teljesítmény és környezetirányítás a General Electric-nél. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Haraszti, Katalin (2009) Környezeti témák megjelenítése az éves beszámolóban. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Hegedűs, Katalin (2009) Környezeti vezetıi számvitel - Nitrokémia 2000 Rt. esete. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetői Számvitel Tanszék.

Kapási, Roland (2010) Környezeti vezetői számvitel. A környezeti költségek vizsgálata. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Végső, Réka (2009) Környezeti és társadalmi felelősség a gyógyszeriparban : A magyarországi gyógyszerészeti cégek felelős vállalati magatartása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Boda, Eszter (2009) Környezetközpontú Irányítási Rendszerek és bevezetésük vizsgálata a MÁV Zrt. esetében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Krémer, Ágnes (2010) Környezetközpontú vállalatirányítási rendszerek - Az ISO 14001 és az EMAS tanúsítványok bemutatása a gyakorlatban -. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kremer_Agnes_szakdolgozat_2010.pdf

Bálint, Tamás (2010) Környezetpolitika és érdekcsoportok. TDK dolgozat, BCE, Világgazdasági és Európa szekció.

Nagy, Dávid (2013) Környezetszennyezés napjaink Oroszországában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kircsi, András (2010) Környezettudatos befektetések a tőkepiacon. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kircsi_Andras.pdf

Gyurkovics, Zsuzsanna (2009) Környezettudatos fogyasztás. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Illés, Anett (2015) Környezettudatos fogyasztói magatartás, mint a kerékpárral való közlekedés motivációja : A Budapesten elsősorban kerékpárral közlekedő egyetemisták motivációinak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Zsidek, Nóra (2013) Környezettudatosak-e a mai gyerekek? : A környezeti nevelés hatékonyságának mérése hazai általános iskolákban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Allgeier, Katalin Eszter (2005) Környezettudatosság és hulladékgazdálkodás - Hulladékudvar kialakítása a XVIII. kerületben. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kozák, Anna Sára (2010) Környezettudatosság és környezetvédelem Magyarországon az uniós csatlakozás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bárth-Fehér, Szilvia (2011) Környezetvédelem és fenntarthatóság a hazai vállalati gyakorlatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Várhelyi, Anna (2012) Környezetvédelem és fenntarthatóság a versenysportban és az Olimpiai Játékokon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nalesnyik, Kristóf (2017) Környezetvédelem és munkahelyteremtés: a kettős osztalék elv érvényesülésének elemzése a környezetvédelmi adóreform esetében az Európai Uniós viszonyok alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nalesnyik_Kristof.pdf

Veres, Károly (2010) Környezetvédelmi adatok a környezeti számlák tükrében. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Rucz, Edit Zsófia (2011) Környezetvédelmi adók Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Rucz_Edit_Zsofia.pdf

Orbán, Kinga (2012) Környezetvédelmi marketingkommunikáció a televíziós sorozatokban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szabó, Melinda (2015) Környezetvédelmi megfontolások a beszerzés területén. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és ellátási lánc menedzsment Tanszék.

Tekséné Tamás, Dóra (2010) Közlekedés és Környezet : A fenntartható közlekedés megvalósításának lehetséges alternatívái. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Dénes, Kálmán (2012) Különböző fermentációs technikák hatékonysága az inulin alapú bioetanol előállításában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Németh, Júlia (2011) Kőolaj és relatív depriváció a Niger-deltában : Az ogoni válsághoz vezető út. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szabó, András and Jurecska, Attila (2014) LNG üzemanyagú teherautók várható részesedése az európai szállítmányozási piacon 2020-ig. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20140326094914.pdf

Serly, Márton Dániel (2011) Lakóépületek hűtése, fűtése hőszivattyúval. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Szappanos, Tamás (2011) Lehet-e Afrika az új élet bölcsője? : Európa és a fenntartható jövő. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gáspár, Krisztina (2011) Lenti Város Önkormányzatának települési szilárd hulladékgazdálkodása. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Takács, Tímea (2012) Létezik-e különbség iskola és ökoiskola között oktatási szemléletmód alapján? : Általános iskolai tanulók környezeti tudatosságának összehasonlító vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kiss, Mária (2009) MAGYARORSZÁG VILLAMOSENERGIA-IPARÁNAK ELEMZÉSE AZ ORSZÁG ADOTTSÁGAI ÉS AZ EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁS TÜKRÉBEN. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Erdődi, Balázs (2012) Magyarország energiafelhasználása 2030-ig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Erdodi_Balazs.pdf

Bárdy, Péter (2010) Magyarország klímaadaptációs stratégiájának közpolitikai elemzése. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Politikatudományi Intézet.

Orgován, Ildikó (2009) Magyarország klímapolitikája : Hogyan jelenik meg a hazai fejlesztési politikában a klímaváltozás elleni harc? Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rainer, Tamara (2015) Magyarország, mint GMO-mentes szója-nagyhatalom? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Malakhov, Igor (2005) Main Environmental Problems of Coal Industry in Donbass. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, International Studies Center.

Csibor, Balázs (2018) Marhahúsfogyasztási szokások vizsgálata környezetvédelmi szempontból. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kemenes, Sarolta Eszter (2011) Marketing szerepe a környezeti nevelésben : A TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akció, mint kommunikációs kampány elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Balázsfi, Enikő (2011) Megvalósult vizes élőhely-rekonstrukciók tapasztalatai a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Szakdolgozat, BCE Tájépítészeti Kar, Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék.

Tóth, Tamás Péter (2009) Megvalósítható-e az Európai Unió kötelezettségvállalása? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szendrényi, Viktória (2010) Megújuló energiaforrások - a jövő befektetése. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Kubina, Ádám (2012) Megújuló energiaforrások megtérülése lakóépületekben. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vidáts, Viktória (2011) Megújuló energiaforrások szerepe az Európai Unió energia-gazdálkodásában. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Marton, Tibor András (2012) Megújuló energiapolitika. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Csenterics, Hanna (2009) Megújuló energiák a hazai villamosenergia termelésben : Néhány megújuló energia megtérülésének összehasonlító vizsgálata az MVM Zrt.-nél. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bölcskei, Zita Flóra (2016) Megújuló energiát hasznosító projektek finanszírozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bolcskei_Zita_Flora.pdf

Csepeti, Ádám (2008) Mennyiben tekinthető kiváló startégiai CSR kezdeményezésnek az olajtársaságok részéről a bioüzemanyagok globális piaci térhódítása? TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Pleier, Zita Alexandra (2009) Moravcsik and the climate issue : Investigating European environmental policy from a Liberal Intergovernmentalist Perspective. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Vass, Dóra (2009) Működhet-e felelősen egy környezetterhelő nagyvállalat? : Társadalmi felelősségvállalás a MOL példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Smiger, Adrienn (2009) Nagyító alatt a környezeti számvitel - avagy A környezeti számvitel újdonságértékének vizsgálata fogalmi meghatározás keretében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Számvitel Tanszék.

Zsólyom, Laura (2014) Nem mindegy! : A vásárlói tudatosság meglétének kérdése a tejtermékekre fókuszálva. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Koncz, Ildikó (2011) Nemzetközi környezet- és természetvédelem. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koncz_Ildiko.pdf

Bencze, Anna (2008) Nemzetközi vizeken: szervezetek a folyók ügyéért. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Solymosi, Máté (2011) Néhány kockázati tényező elemzése a vörösiszap katasztrófa tapasztalatai alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gossler, Judit (2014) Németország klíma- és energiapolitikai érdekérvényesítése az Európai Unióban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Halmy, Bence József (2018) Olaj és gázipari vállalatok karbon lábnyomának vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet.

Palik, Júlia Regina (2014) Overcoming scarcity? : Security implications of alternative water production in the MENA region : Case studies of Saudi Arabia and Yemen. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kovács, Benjamin (2017) Pannonia Ethanol dunaföldvári üzemének hatása a környező kistérségre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Benjamin.pdf

Falus, Péter (2012) Paradigmaváltás a városi vízinfrastruktúrában : Az intelligens hálózatok gazdasági, társadalmi és technológiai vonatkozásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, MEGHATÁROZATLAN. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Falus_Péter.pdf

Bertók, Anita (2010) Passzívházak itthon és Európában : Avagy passzívház programok, minősítések és megtérülések. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Halász, Ádám (2012) Passzívházakkal az aktív környezetvédelemért - fókuszban a pénzügyi megtérülések. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Medvey, Johanna (2009) Political Instability and Protected Areas : The Case of the Virunga Park. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Békés, Márton (2010) Radar a gödörben. A zengői és tubesi lokátorépítés komplex elemzése. TDK dolgozat, BCE, Üzleti döntések szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/BM_20100330152154.pdf

Frank, György (2005) Regionális hulladékgazdálkodási rendszer - Győr-Moson-Sopron megyében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Schmidt, Noémi (2005) Regionális politika és oktatás a fenntarthatóság jegyében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, János (2018) Reverz ellátási láncok működtetésének és tervezésének problémái, a megoldások értékelése a fenntarthatóság szemszögéből. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Tokárczyk, Dorina (2017) Sharing economy ÉRTÉKelés: híd a környezettudatos és a materialista értékek között? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Bükki, Rita Diana (2018) Stratégiai elemzés a megújuló energia piacán: egy magyarországi piacvezető vállalat komplex, egyedi értékkel és innovatív üzleti modellel való belépése az Egyesült Királyság piacára. TDK dolgozat, BCE, Stratégiai és nemzetközi menedzsment szekció.

Bercsényi, Kinga (2009) Szelektív hulladékgyűjtés a felsőoktatásban. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Török, Anna (2014) Szelektív hulladékgyűjtők használata a Corvinuson : Mennyire támogatták a hallgatókat a kihelyezett információs források? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Farkasinszki, Katalin (2012) Szennyezési játék elméletben és gyakorlatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Farkasinszki_Katalin.pdf

Darvas, Fruzsina (2009) Szigetnyi zöld : A Sziget Fesztivál társadalmi-kulturális és környezeti megközelítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Udvardy, Petra (2013) Szélerőmű projektek finanszírozása Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Bocskor, Péter Gábor (2011) Szélerőművek létesítésének környezeti, műszaki és gazdaságossági feltételei. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Műszaki Tanszék.

Holhós, Balázs (2012) Szén-dioxid kibocsátási kvóták : A hitelesítés, mint az ellenőrzés egy formája és kapcsolata a jog szerinti könyvvizsgálattal. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi és Számviteli Intézet.

Dóci, Gabriella (2010) Szénbe ágyazva, avagy a szén-dioxid-leválasztása és geológiai tárolása, mint klímavédelmi eszköz. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/DG_20100330121720.pdf

Fibinger, Anita (2005) Tatabánya környezetvédelmi feladatai az EU csatlakozás tükrében. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kiss, Flóra (2011) Természet- és környezetvédelmi vonatkozású környezetgazdálkodási problémák Izrael államban. MEGHATÁROZATLAN, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Zelei, Gábor (2010) Természeti erőforrások bősége – áldás vagy átok? - A gyémánt. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Kolop, Tímea (2011) The Role of Public Goods in the New CAP After 2013. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Lakatos, Gergely Zoltán (2010) TÖRTÉNELMI KLÍMAVÁLTOZÁSOK HATÁSA A GAZDASÁGRA ÉS A TÁRSADALOMRA. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Nagy, Edit (2008) Támogatott luxus? : A vízgazdálkodás és a vízkészletjárulék bemutatása az ásványvíz példáján keresztül. TDK dolgozat, BCE, Környezetgazdaságtan és -menedzsment szekció.

Szabó, Melinda (2011) Társadalmi felelősségvállalás (CSR) a DENSO példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Horváth, Vivien (2012) Társadalmi felelősségvállalás a kozmetikaiparban : Az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Ba, Milán (2010) Társadalmi felelősségvállalás most és a jövőben a Legrand Magyarország ZRt. esetén. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Mérő, Laura (2012) Több gyermek, fenntarthatóbb világ? : A nőies és a férfias értékek kiegyensúlyozása Európában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Koltai, Krisztina (2012) Túláradt jólét : A vörösiszap-katasztrófa hatása a GDP és a GPI mutatóira. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koltai_Krisztina_2012.pdf

Geist, Máté (2011) Utak 2020 felé – Belgium és Magyarország megújuló energia hasznosítási cselekvési terve. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Geist_Mate.pdf

Hetey, Tímea (2013) Valóban felelős vállalat?! : A Nestlé CSR tevékenységének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék.

Kiss, Veronika (2010) Van-e élet Koppenhága után? - A klímaváltozás elleni küzdelem kilátásai. TDK dolgozat, BCE, Nemzetközi tanulmányok szekció -Dilemmák az Európai Unióban és perifériáján. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/KV_20100321190850.pdf

Herke, Mónika (2011) Vidékfejlesztés a környezetvédelem tükrében - A galgahévízi ökofalu lakossági megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Benedek, Bálint (2008) Vidékfejlesztési programok hatása Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Otott –Kovács, Edit (2014) Vállalati felelősségvállalás és fenntarthatóság a textil iparban : Az Inditex cégcsoport bemutatásán keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Otott_Kovacs_Edit.pdf

Csombor, Katalin (2010) Vállalati társadalmi felelősségvállalás Oroszországban. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezettudományi Intézet.

Bíró, Miklós (2008) Városi közlekedési problémák : Torlódási díj – Egy eszköz a dugók megfékezésére. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Dobránszky, Julianna (2013) Városi paradicsom : A közösségi kertek lehetséges szerepe a városfejlesztésben budapesti példák vizsgálatán keresztül. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Dobranszky_Julianna.pdf

Molnár, Katalin (2010) Vízkonfliktusok a Nílus mentén. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Szpisjak, Adél (2009) Záhony és térsége különleges gazdasági övezetének komplex gazdaságfejlesztési programjának előzetes értékelése : Különös tekintettel a környezeti hatásokra. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bicsár, Zsófia (2013) Zöld közbeszerzés az elmélet és gyakorlat határán. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék.

Kiss, Nikoletta (2015) Zöld közbeszerzés – avagy környezeti szempontok alkalmazásának lehetősége a közbeszerzési eljárásokban. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Prókai, Márta (2011) Zöld szempontok beépítése a beszállító értékelésbe : Multinacionális cég elvárásai a beszállítókkal szemben). MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vállalatgazdaságtan Intézet.

Veres, Zsolt (2011) Zöld turizmus a Pilis-Visegrádi hegységben : Stratégiai terv a zöld turizmus fejlesztéséhez. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Veres_Zsolt.pdf

Katona, Tímea (2010) Zöld vásárlás. A 20-on éves fiatalok környezettudatossága vásárláskor, fókuszálva a műszaki cikkekre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Tanszék.

Barna, Zsolt and Görbe, Szabina (2011) Zölden, sárgán, kéken : Kecskemét szelektív hulladékgyűjtésének gyakorlati tapasztalatai társadalmi és szolgáltatói oldalról. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/BZS_GSZ_20110325224047.pdf

Ferencsák, Hajnalka (2013) Zöldfesztiválok : Fesztiválok szervezése és megítélése a fenntarthatóság jegyében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Lukács, Zsófia Anna (2013) Éltetni és élni hagyni : A turizmus lehetőségeinek bemutatása a Duna- Dráva Nemzeti parkban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Gazdaságföldrajz Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lukacs_Zsofia_Anna.pdf

Sütő, Attila Gergely (2018) Értékelési rendszerek és hazai alkalmazhatóságuk a klímapolitikában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Suto_Attila_Gergely.pdf

Kotulics, Mónika (2010) Óbuda környezetpolitikája és annak lakossági vetülete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rémiás, Judit Nikolett (2009) Ökoadók Magyarországon, és az Európai Unióban. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Farkas, Péter (2010) Ökológiai gazdálkodás Magyarországon. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Majoros, Katalin (2007) Ökomarketing a környezetbarát házépítés szolgálatában. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kocsis, Nóra (2011) Ökoturizmus, mint a fenntartható fejlődés és a természetvédelem eszköze a Tisza-tavi térségben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Petres, Zoltán Új közös értékmérő avagy a karbon alapú környezettudatos társadalom kihívásai. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Üzleti Gazdaságtan Tanszék.

Rucz, Edit Zsófia and Szintai-Major, Fanni (2013) Út az intézményesült környezeti innovációk felé. TDK dolgozat, BCE, Gazdasági rendszerek, intézmények, szabályozás szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20130325153900.pdf

Lukács, Réka (2011) Úton a hasznosító társadalom felé : A magyar hulladékgazdálkodási rendszer jelene és fejlesztési lehetőségei a csomagolóanyagokra összpontosítva. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Veres, Ágnes (2010) Úton a valóban felelős vállalatok felé? Az Union Biztosító Zrt. CSR tevékenységének elemző bemutatása. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lukács, Katalin (2011) Üzleti etika és a fenntartható vállalati modellek. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Csernenszky, Áron (2018) “Szennyező fizet elv” a személygépjárművek esetében: az autózás valódi költségei. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet.

Nagy, Viktória (2016) „Csepp a tengerben” : Budapesten tanuló egyetemisták klímaváltozással kapcsolatos ismeretei, tájékozódási forrásai és felelősségvállalási hajlandósága. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Viktoria_2016.pdf

Váradi, Bettina Henriett (2017) „Hisz mindenütt jó, de legjobb a szabadban”: a könnyűzenei fesztiválok fenntarthatósága környezetvédelmi tevékenységek példáin keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varadi_Bettina_Henriett.pdf

Bartos, Nóra (2005) „Nem minden hulladék szemét!” – avagy a szelektív hulladékgyűjtés helyzete Zugló példáján keresztül. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

A lista elkészültének dátuma: Thu Mar 21 14:23:04 2019 CET.