Stratégiai elemzés a megújuló energia piacán: egy magyarországi piacvezető vállalat komplex, egyedi értékkel és innovatív üzleti modellel való belépése az Egyesült Királyság piacára

Bükki, Rita Diana (2018) Stratégiai elemzés a megújuló energia piacán: egy magyarországi piacvezető vállalat komplex, egyedi értékkel és innovatív üzleti modellel való belépése az Egyesült Királyság piacára. Outstanding Student Paper, BCE, Stratégiai és nemzetközi menedzsment szekció.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
4MB

Abstract

Dolgozatomban egy magyarországi környezetvédelmi finanszírozásra és kvótakereskedelemre specializálódott vállalat jövőbeli stratégiai elemzését végeztem el, egy új piacra való belépés szcenáriójának szempontjából. Az elemzés során a kvalitatív, szakmai interjúk elvégzése mellett, a „Strategy Tripod” keretmodell mentén a stratégiai elemzés ismert eszköztárát alkalmaztam. Megállapítást nyert, hogy a vizsgált vállalat partneri szövetség kötése mellett az Egyesült Királyság piacára való belépés esetén a „municipal ESCo” vagy a „P2P” üzleti modellel valósíthatja meg a legnagyobb mértékű értékteremtést, egy három pilléren nyugvó ökológiai és közösségi projekteket végző energia szolgáltatóként. Az értékteremtés realizációi a gazdasági, társadalmi, szociokulturális dimenziókban összpontosulnak, valamint az ökoszisztéma rehabilitációjában, összhangban a glokális fenntartható fejlődés megvalósítását kitűző célokkal.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:2. díj
Subjects:Environmental economics, environment protection
Economic development, sustainable development
Energy economy
ID Code:11174
Deposited On:15 Jun 2018 08:27
Last Modified:15 Jun 2018 08:27

Repository Staff Only: item control page