Az erdők immateriális értékei és az erdőgazdasági számvitel kapcsolata = The connection between the immaterial values of the forest and the forest accounting

Baranyi, Pál (2021) Az erdők immateriális értékei és az erdőgazdasági számvitel kapcsolata = The connection between the immaterial values of the forest and the forest accounting. Outstanding Student Paper, BCE, Számvitel.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Abstract

Dolgozatom folyamán szeretném bemutatni a Európai Unió és Magyarország szintjén az erdők immateriális értékeivel kapcsolatos elvárásokat, azok gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi jelentőségét. Ezen értékek beépülését a magyar erdőgazdálkodási számvitelbe kívánom megvizsgálni, külön hangsúlyt fektetve az erdőgazdálkodás eseményeinek sajátosságaira. Feltételezésem szerint, a jelenleg hatályos számviteli szabályok nem tartalmaznak olyan előírásokat, amik hatására az erdőgazdálkodás környezetvédelmi és társadalmi céljai érvényesülhetnének teljes mértékben, a gyakorlatban. Állításomat alátámasztandó, az EGERERDŐ Zrt. állami erdőgazdaság tevékenységét használom egy esettanulmány elvégzésére, amely során külön hangsúlyt kapnak azok a gazdasági események, amelyek hátráltathatják erdők immateriális értékeinek érvényesülését.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:2. díj
Subjects:Environmental economics, environment protection
Accounting
Agriculture
ID Code:15519
Specialisation:Pénzügy és számvitel
Deposited On:03 May 2023 14:17
Last Modified:03 May 2023 14:17

Repository Staff Only: item control page