Tallózás Tanszék szerint

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Tételek száma:237.

Reisch, Gerda (2018) Élelmiszerbiztonság és globális kereskedelem. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Stumpf, Rebeka (2018) A Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat helye és szerepe az ’új vidéki paradigmában’. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Antal, Péter (2018) A borutak szerepe a kis- és középvállalkozások fellendítésében: a Csopaki és Villány-Siklósi borút példája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Benkő, Dávid (2018) A posztszuburbanizáció megjelenése Budapest vidékén a Gödöllői járás példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Benko_David.pdf

Fodor, Attila (2018) A kukorica és a bioetanol piaci összefüggései. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gyuris, Rita (2018) A tokaji aszú marketingjének összehasonlítása a kis - és a nagyborászatok példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hendzsel, Kinga Zsanett (2018) Az élelmiszerhulladék jelensége – élelmiszerpazarlás csökkentése: különösen a magyar fogyasztók körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hendzsel_Kinga_Zsanett.pdf

Hörömpő, Nóra (2018) Termelékenység vizsgálata hazai szarvasmarhatartó telepeken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Izrael, Szabina (2018) A kézműves sörök marketingstratégia vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kaltenecker, Miklós (2018) Innováció egy élelmiszeripari vállalat esetében: a Kutas – Hús kft. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kelemen, Krisztina (2018) Kiélezett piaci helyzet és ártranszmisszió a tejvertikumban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Maró, Zalán Márk (2018) Kazahsztán gabonaexportjának versenyképessége: helyzetkép és magyar lehetőségek. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Marton, Fanni Laura (2018) A szamóca termesztés kihívásai, avagy mennyit ér a királynő?! BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Orbán, Éva (2018) Kistermelők a Balaton-felvidéken: erőforrások, értékesítési csatornák, társadalmi innováció, szabályozási környezet. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Ozsváth, Klaudia (2018) India mezőgazdasági eredetű termékeinek versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pala, Gáspár György (2018) A magyar elektromos autók piacának elemzése áramellátásuk és a hazai villamos energiatermelés biztonságának szemszögéből. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pető, Levente (2018) Piaci kapcsolatok a magyar élelmiszergazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Peto_Levente.pdf

Petró, Réka (2018) Az élelmiszer-fogyasztás empirikus vizsgálata a magyar fogyasztók körében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Somló, Fruzsina (2018) Rövid ellátási láncon keresztüli értékesítés a Cserpes Sajtműhely Kft. példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabó, Gergely (2018) A közúti élőszarvasmarha-szállítás szabályai és gyakorlata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Gergely.pdf

Szalai, Sára (2018) Menni vagy nem menni?: avagy a munkamigráció általában és Győr-Moson-Sopron megyében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szűcs, László (2018) Ártranszmisszió a hajtatott paradicsom piacán. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Koleticsné Lükő, Annaróza (2018) Cseresznye (fel) virágzás?: eredetvédelmi várakozások a magyar cseresznyeágazatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Márk (2018) Átalakuló törésvonalak Olaszország fejlettségi térszerkezetében a XXI. század küszöbén. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Mark.pdf

Németh, Szabolcs (2018) A magyar sertéságazat vállalati szintű versenyképességének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pusztai, Csilla (2018) A kukorica árának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabó, Dóra (2018) Mit adott a bolgárkertész?: az eredetvédett szentesi paprika és a hideg hajtatott étkezési paprika jövedelmezősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szekeres, Kinga (2018) EU-s minőségi jelzéssel ellátott élelmiszerek elérhetősége és árprémiuma a magyarországi élelmiszer diszkontáruházakban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Csibor, Balázs (2018) Marhahúsfogyasztási szokások vizsgálata környezetvédelmi szempontból. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kiss, Kamilla (2018) A Badacsony Régió bor - és gasztroturizmusának bemutatása, továbbá a borturizmus desztináció menedzsmentjének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabadi, Szilveszter (2018) A családi gazdaságok adózásának összehasonlítása Magyarország és Lengyelország példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabó, Péter Bendegúz (2018) A Csepel-sziget gazdasági fejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Wébel, Boróka Anna (2018) A közösségi média használat a villányi borvidéken: a Gere pincészet esete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Dudás, Bálint Sándor (2017) A szőlészet gépesítésének gazdaságossági kérdései Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Dudas_Balint_Sandor.pdf

Fekécs, Stefánia Rebeka (2017) Az Európai Unió cukorkvóta rendszerének kritikai elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fekecs_Stefania_Rebeka.pdf

Lugosi, Gergely (2017) Ki nem fog enni 2050-ben? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lugosi_Gergely.pdf

Giricz, Petrik Máté (2017) A rizstermesztés lehetőségei és korlátai Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

György-Dávid, Valentin (2017) A vidéki munkaerő helyzetének és összetételének változása a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Medgyesi, Beáta (2017) Telepíteni vagy nem telepíteni? : Egy cseresznyeültetvény adatainak gazdasági elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Petrei, Zsófia (2017) A precíziós növénytermesztés hatásai a hazai mezőgazdasági nagyvállalatokra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szendrei, Petra (2017) A fiatal gazda programban való részvétel eredményességének empirikus vizsgálata – a belépők motivációjának tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Trauttwein, Richárd (2017) A hazai fűszerpaprika termelés csökkenésének okai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Dalos, Kamilla (2017) Az agrár- és élelmiszeripari hungarikumaink a mindennapi fogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gaál, Zita Veronika (2017) A klímaváltozás várható hatásai Szekszárd szőlőtermesztésére és az adaptációs lehetőségek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gerencsér, Lilla (2017) Kanada agrártermékeinek versenyképessége a nemzetközi kereskedelemben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

György, Zsófia Zsuzsanna (2017) Periféria a Centrumban: a Szobi járás társadalmi–gazdasági fejlettsége és belső térszerkezete napjainkban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gyorgy_Zsofia.pdf

Humenyik, Noémi (2017) Minőségi megkülönböztetések hatása a Szatmári szilvapálinkára - gyártói megközelítés. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Jakubecz, Alexandra (2017) Fenntarthatósági kérdések az állati eredetű hungarikumokra szakosodó gazdálkodásban: az állati eredetű hungarikumok piacának sajátosságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kis, Máté (2017) A napelem létjogosultsága Európában és hazánkban: egy lehetséges gyakorlati megvalósítás bemutatásával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Benjamin (2017) Pannonia Ethanol dunaföldvári üzemének hatása a környező kistérségre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Benjamin.pdf

Kovács, Nándor (2017) Hogyan lehetnek fenntarthatóak a magyar családi gazdaságok? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Köpeczi-Bócz, Balázs (2017) Világpiaci trendek és a magyar borágazat nemzetközi versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Köröshegyi, Domonkos (2017) Versenyképesség a nemzetközi kakaókereskedelemben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koroshegyi_Domonkos.pdf

Kulcsár, Gergő (2017) Az ökológiai szemléletű évelőágyak, mint a települési zöldfelület-gazdálkodás költségcsökkentő eszköze. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kulcsar_Gergo.pdf

Pál, Máté (2017) Egy kisüzemi sörfőzde megalapításához vezető út. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pál, Natália (2017) A XXI. században releváns marketingeszköz a kiállítás az agráriumban?: magyar kkv-k és termelők a nemzetközi kiállításokon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pal_Natalia.pdf

Szabó, Zsófia Judit (2017) A közvetlen támogatások jövője a Közös Agrárpolitikában: kritikák és reformelképzelések összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szabo_Zsofia_Judit.pdf

Tar, Levente (2017) A mezőgazdaság és az üvegházhatású gáz-kibocsátás kapcsolatának statisztikai úton való vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tóth, Andrea Tímea (2017) A fűszerkereskedelem globális jelentősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toth_Andrea_Timea.pdf

Düh, Tamás (2017) Kalocsai fűszerpaprika - very hot marketing. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hegede, Gabriella (2017) Az online marketing eszközök szerepe az információkeresésben: hogyan tájékozódik a magyar fogyasztó a bioélelmiszerekről? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hegede_Gabriella.pdf

Horváth, Kinga Eszter (2017) A fenntartható gazdálkodás, mint a vidékfejlesztés egy lehetséges eszköze: fejlődés harmóniában a természettel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Kinga_Eszter.pdf

Kelemen, Balázs (2017) Kisüzemi sörfőzdék virágzása Magyarországon: a sörfőzdék jövedelmezőségi vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kiss, Eszter (2017) Két út, egy irány: a TTIP tárgyalások élelmiszergazdaságot érintő legfőbb kihívásai és azok lehetséges megoldásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Koczka, Zoltán (2017) A turizmus, mint a Tisza-tavi régió fejlesztésének eszköze. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koczka_Zoltan.pdf

Kocsis, Ivett (2017) Befektetési vagy kifektetési egyezmény?: a Transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség európai agrárgazdaságra gyakorolt hatásának PESTEL elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lippai, Maja Fanni (2017) A magyarországi almatermesztés helyzete és szabályozása: az ökológiai gazdaságok elterjedése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Nagy, Bence (2017) Hasonlóságok és törésvonalak Délnyugat-Európa nagyváros-hálózatában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Bence.pdf

Rácz, Tamás (2017) Az oltalom alatt álló Kunsági Olaszrizling 4P elemzése a Polyák Borászat példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Simon, Dóra (2017) A Tokaj-hegyaljai borok marketingjének fejlesztése az Y és Z generációkra fókuszálva. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Falajtár, Hajnalka (2016) Állami beavatkozás a dohánytermesztésbe. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gurbán, Anikó (2016) A magyar szilvatermesztés hatékonysági vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Heidekker, Anna Mária (2016) A rövid ellátási láncok és a biotermelés kapcsolata hazánkban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kállai, Barbara (2016) Az élelmiszer-pazarlás és élelmiszer-veszteségek globális problémái és kiváltó okai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kanizsai, Laura Anna (2016) A horvát agrár- és élelmiszeripari termékek versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kanizsai_Laura.pdf

Kónya, Brigitta Anett (2016) Ágazati szintű versenyképesség a magyar mezőgazdaságban a csatlakozás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Krausz, Dóra (2016) Se vele, se nélküle : Az Európai Unió tejkvóta rendszerének kritikai elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Márton, Balázs Gyula (2016) Mohács településfejlesztési tervének marketing szempontú elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Mód, Dominika (2016) Társadalmi felelősségvállalás a mezőgazdasági ágazatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Molnár, Dóra (2016) Zalaegerszeg fejlesztési stratégiájának településmarketing szemléletű elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Papp, Viktória (2016) A GMO társadalmi megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pozsonyi, Dóra (2016) Miért jó a szövetkezés? : A Termelői Értékesítő Szervezetek szerepe és jelentősége Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Sipaki, Patrik István (2016) Rövid ellátási láncok szerepe Békés megye élelmiszergazdaságában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szép, Pál (2016) A GPS technológiai helyzete a magyar mezőgazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szep_Pal.pdf

Szőllősi, Vivien Boglárka (2016) A mezőgazdasági finanszírozás sajátos helyzete Magyarországon : Hitelezési gyakorlat a KITE Zrt. példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Varga-Sebestyén, Benjamin (2016) A sörszektor és a sörfogyasztást befolyásoló tényezők vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Csontos, Ádám (2016) A malomipari koncentráció Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kolmann, Tamás György (2016) Az organikus élelmiszerek termékpiaci jellemzői és fogyasztáspszichológiája : Fókuszban a kereslet élénkítésének lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Frenkel, Alex (2016) Market analysis of how to promote the spread of photovoltaics in Hungary. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Anna (2016) Az agrárpiacok működésének elemzése : Van-e hosszú távú kointegrációs kapcsolat a takarmánykukorica és a vágósertés ára között? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lakatos, Márton (2016) A kisüzemi sörök piacának vizsgálata és a rövid ellátási láncokkal való kapcsolata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lakatos_Marton.pdf

Livják, Ábrahám (2016) A precíziós gazdálkodás helyzete és lehetőségei Magyarországon és Lengyelországban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Mondi, Kitti (2016) Generációs különbségek: a Z generáció, mint fogyasztó : A digitális nemzedék fogyasztói magatartás vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Nagy, Judit (2016) Az agrár- és élelmiszergazdasági hungarikumokkal kapcsolatos gazdaságfejlesztési lehetőségek és ezek kihasználása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Judit_2016.pdf

Pálfi, Dávid (2016) Logisztikai folyamatok és kérdések a móri borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tóth, Piroska Anna (2016) Az Agrár-környezetgazdálkodási Program gazdaságossági kérdései. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kévés, Sándor (2015) Magyar borok versenyképessége az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Keves_Sandor.pdf

Kesjár, Csaba (2015) Hatékonyságelemzés a magyarországi húsmarha ágazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Oláh, Eszter (2015) Riga, the European Capital of Culture in 2014 : The impacts on the development of the city. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Novák, Anett (2015) A védjegyek és földrajzi árujelzők szerepe az élelmiszergazdaságban : A HÍR védjegy vizsgálata a szikvíz példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Polgár, Dávid (2015) A borpiac elemzése, az európai és a magyar borok versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Ludas, Dániel (2015) A rövid ellátási láncok helyzete és kilátásai a magyar mézágazatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Krisztián (2015) Magyarország eredményei és lehetőségei az átalakuló nemzetközi borpiacon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Krisztian.pdf

Székelyiné Szőllősi, Ágnes Rita (2015) Hatékonyságelemzés a magyar szőlő- és borágazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

May, Barbara (2015) Búza kínálatelemzés Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/May_Barbara.pdf

Seiwerth, Márton (2015) Evaluation of North Western silage corn varieties for possibilities of increasing nutritional efficiency in dairy cattle nutrition. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kónya, Péter (2015) A borfogyasztásra ható word of mouth a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak körében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Mészáros, Dániel (2015) A magyar tejágazat 10 éve az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Meszaros_Daniel.pdf

Póti, Gábor (2015) A magyar tejpiac ártranszmissziós vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gál, Noémi (2015) Veresegyház : Egy kisváros sikertörténete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Krix, Dávid (2015) Hajós borturizmusa a Vintegro Pinceszövetség munkáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Béres, Lajos Bálint (2015) Innovációs képesség a magyar agráriumban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Nyéki, Júlia (2015) A 2014-20-as területfejlesztési tervezés vizsgálata Somogy megye példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kocsis, Bence (2015) Hollandia szerepe az Európai Unió agrárkereskedelmében, különös tekintettel az ágazaton belüli agrárkereskedelemre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kocsis_Bence.pdf

Balogi, Boglárka (2015) Bogács stratégiai fejlesztési tervének marketing szemléletű értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Rainer, Tamara (2015) Magyarország, mint GMO-mentes szója-nagyhatalom? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lipták, Márk (2015) A határmentiség hatása Dél-Abaújra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Paukovics, András (2015) Ökológiai gazdálkodás, bio élelmiszerek. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Vargha, Kristóf Kamill (2015) A biogazdaság bemutatása : Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok ehhez kapcsolódó távlati elképzelésének összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Bálint (2015) Magyarország és Lengyelország bioetanol piaci sajátosságainak összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Balint.pdf

Abai, Ádám (2015) A magyar biodízel ágazat elemzése PESTEL- analízis segítségével. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Berecz, Edina (2015) A vidékfejlesztési programok hatása a foglalkoztatottságra az Edelényi Kistérségben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hering, Margit (2015) Németország ágazaton belüli agrárkereskedelmi mintái. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pallos, Marcell (2015) Vidékfejlesztési programok és vidéki foglalkoztatás. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Földesi, Gergely (2015) A bioetanol gazdasági hatásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Mlinkó, Aliz (2015) Magyar termékek a hazai piacokon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mlinko_Aliz.pdf

Buda, Beatrix (2015) Perifériák a periférián : Hasonlóságok és különbségek a határmenti kisvárosaink gazdasági fejlődésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

György, Sarolta (2015) A génkutatás és az innováció szerepe a baromfiágazatban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Futó, András (2015) Hasonlóságok és különbségek a közép-dunántúli járásközpontok fejlődésében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Futo_Andras_2015.pdf

Németh, Kornél Károly (2015) Kneipp filozófia a Vasvári járásban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bányász, Balázs (2015) A búza, tönkölybúza ágazat üzemszintű hatékonysági vizsgálata DEA és SFA módszerekkel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Banyasz_Balazs.pdf

Lázi, Kinga (2015) A budapesti fogyasztói piacok összehasonlítása a sárgarépa- és petrezselyemvásárlási szokásokon keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Fülöp, József (2015) Az Európai Unió új tagállamainak ágazaton belüli agrárkereskedelme 1999-2013 között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fulop_Jozsef.pdf

Tolnai, Gergő (2015) A társadalom, mint a gazdasági fejlődés alapja. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bakó, Kármen (2015) A közép- és kelet-európai országok agrárteljesítményei az EU-csatlakozás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Takács, Nikolett (2015) A Pécsi borvidék borászatainak bormarketing lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Balogh, Barbara (2015) A falusi turizmus lehetőségei napjainkban (Nógrád megyében). BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kármán, Zsófia (2015) Mezőgazdasági árak időbeli alakulásának vizsgálata a gabonaárakon keresztül Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kováts, Balázs (2015) 10 év EU tagság: A Visegrádi országok ágazaton belüli agrárkereskedelmének esete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovats_Balazs.pdf

Walter, Zsófia (2015) Közfoglalkoztatás mint foglalkoztatáspolitikai eszköz : Értékteremés Ináncson a Startmunka mintaprogram keretében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Fejes, Péter (2015) A magyar sertéságazat elemzése hatékonyságvizsgálattal és klaszterelemzéssel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Fejes_Peter.pdf

Jantyik, Lili (2015) A kézműves sör iparági vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Federi, Balázs (2014) A biodízel jelene és jövője az Európai Unióban és Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Cserni, Viola (2014) Tej- és tejtermékek élelmiszerellátási-lánc működése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Bianka (2014) KAP 2014-2020: Tagországi érdekek vizsgálata a közvetlen kifizetések vonatkozásában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Soproni Szabó, Ágoston (2014) Racionális addikció : A kávé-, a dohány- és alkoholfogyasztás átfogó elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Erős, Tamara (2014) Szerzői kapcsolatok vizsgálata az átmenet mezőgazdaságának szakirodalmában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Eros_Tamara.pdf

Ambrus, Hunor (2014) Az LHH „zászlóshajó program”, mint a vidékfejlesztés eszköze az Encsi Kistérségben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ambrus_Hunor.pdf

Pásztor, Alida (2014) Future development possibilities of Western European logistics service providers in animal feed distribution in Hungary. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Urbán, Bernadett (2014) A burgonya árak integrációja, avagy : Milyen összefüggés van a 4 budapesti fogyasztói piac árai között? BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Németh, Dávid (2014) Biodízel az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kasztner, Kitti (2014) A média szerepe a mezőgazdaságban: A magyar búzapiac esete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kasztner_Kitti.pdf

Bekecs, Bianka (2014) A Baktalórántházi kistérségben 2007-2013 közötti időszakban megvalósult vidékfejlesztési támogatások hatása a foglalkoztatottságra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bekecs_Bianka.pdf

Pintz, András (2014) A földrajzi árujelzők és a fölrajzi eredetre utaló védjegyek hatása a kiskereskedelmi élelmiszerek értékesítésére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Streicher, Bence (2014) A mezőgazdasági teljesítmények változásai Európában az elmúlt évtizedben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Berecz, Anna Éva (2014) Szükség van-e Bt-kukoricára? : A GMO mentesség fenntarthatósága Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Berecz_Anna_Eva.pdf

Lőrincz, Ádám András (2014) Az élelmiszerláncok szerepe a fogyasztói etnocentrizmus érvényesülésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tóth, Marcell (2014) Bioélelmiszerek a Magyar Élelmiszerláncban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Clever Kwasi, Apedo (2014) Post partial liberalization assessment of Ghana's cocoa sector. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bandi, Árpád József (2014) A szerzői és hivatkozási kapcsolatok mintáinak vizsgálata a mezőgazdasági átmenet szakirodalmának példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bandi_Arpad_Jozsef.pdf

Volk, Zalán (2014) Az alternatív energiapolitika és megvalósíthatósága a gyakorlatban : Egy geotermikus fűtésrendszer bemutatásán keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Volk_Zoltan.pdf

Fáth, Ádám (2014) Improving the sustainable image of a food processor company. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Ringelhann, Fanni (2014) Az erdőgazdálkodás költségeinek vizsgálata Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szlezák, Anikó (2014) GMO: Venni vagy nem venni? : Az egészséges táplálkozás fontosságának felmérése a jövő generációinak szempontjából. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Király, Dorottya (2014) Opportunities for Duo Cheese in the Hungarian market. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szegedi, Balázs (2014) A nem elsőgenerációs bioüzemanyagok környezeti, gazdasági és politikai hatásai az Európai Unióra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szegedi_Balazs.pdf

Tóth, Endre Andor (2014) A rövid ellátási láncok szerepe napjainkban Egy Győr-Moson-Sopron megyei piac-vizsgálat tapasztalatai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bürck, Cara (2014) Understanding the changing structure, trading motives, and strategies of participants in the commodity derivative market. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Krulik, Gergely Márk (2014) A bioélelmiszerek értékesítésének hazai helyzete : A fogyasztói hajlandóság ösztönzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hornyák, Bianka (2014) Az Európai Unió a világkereskedelem rendszerében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hornyak_Bianka.pdf

Stumpf, Péter (2014) Az eredetvédelem szerepe az Egri borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Csizmadi, Imre (2014) Time-smart in Potato Production : The role of physiological age and timing in earliness and yield. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Csizmadi_Imre.pdf

Balázs, Bernadett (2014) ,,Kapunyitási Pánik” – avagy az Európai Unió GMO engedélyezési rendszerének problémái és a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség lehetséges hatásai az EU GMO politikájára. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Meleg, Viktória (2014) A Visegrádi országok élelmiszerár-indexeinek vizsgálata a 10 éves EU-tagság fényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Vivien Rita (2014) A napraforgó és a repce terméklánc folyamatának értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gottgeisl, Kata (2014) Településmarketing és kommunikáció a Hegyvidéken – A Normafa rehabilitációs projekt komplex vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gottgeisl_Kata.pdf

Nagy, Krisztina (2014) The effects of conservation tillage. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pinkóczi, László (2013) Sustainable Use of Pesticides. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pinkoczi_Laszlo.pdf

Ohn, Kinga (2013) Az Európai Unió eredetvédelmi rendelkezéseinek implementációja a Szekszárdi borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lesovics-Lossó, Miklós (2013) Hatékonyságelemzés a magyar sertéságazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Árgyelán, Kornél (2013) Ki segít a leszokásban? : A dohányfüggőség empirikus vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Krisztin-Németh, László (2013) A Magyarországi LEADER program sajátosságai és lehetőségei. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Weinbrenner, Timo (2013) The Impact of the Eastern European Enlargement on the Prosperity of the Old Member States’ Agricultural Export Sectors. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Timo_Weinbrenner.pdf

Hasan, Mohammad Monirul (2013) Determinants of the Food Consumption Vulnerability of the Extreme Poor- Empirical Evidence from Southern Bangladesh. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mohammad_Monirul_Hasan.pdf

Dorogi, Balázs (2013) A „price spike” hatása a magyar búza árvolatilitására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Mező, József (2013) A Közös Agrárpolitika és a közvetlen támogatások : Várható hatások és tagállami érdekek. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mezo_Jozsef .pdf

Madarasi, Kitti (2013) A bioetanol termelésének sajátosságai Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Henrik, Gergely (2013) GMO, ismerünk téged? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Henrik_Gergely.pdf

Medve, Dénes (2013) Szállítási költségek és telephelyválasztás az élelmiszer-gazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Medve_Denes.pdf

Rokolya, Balázs János (2013) A hazai agrár-kisvállalatok versenyképességi elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Magyari, Eszter (2013) Árvolatilitás vizsgálata a magyar tojáságazatban az EU-csatlakozás tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Zöld, Enikő (2013) Sikerek és problémák : Az EU LEADER Program hazai megvalósítása európai összehasonlításban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Wertán, Anna (2013) 10 évvel a csatlakozás után : Az új tagországok mezőgazdasági teljesítménye. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Siróné Váradi, Júlia (2013) A magyar szőlő- és bortermelő üzemek technikai hatékonysága : Egy DEA megközelítés. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sirone_Varadi_Julia.pdf

Tompai, Benjamin (2013) A GMO helyzete és megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tompai_Benjamin.pdf

Törő, Eszter (2013) Az Őrségi Nemzeti Park vidékfejlesztésre irányuló tevékenységének bemutatása és elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toro_Eszter.pdf

Stomfai, Zsófia Andrea (2013) Ökológiai gazdálkodás, mint a településfejlesztés lehetséges eszköze. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Stomfai_Zsofia_Andrea.pdf

Frikker, Tamás (2013) Árvolatilitás elemzés a magyar és lengyel tejpiacon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kovács, Nóra (2013) A kávéfogyasztás mint racionális szenvedély. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Dorogi, Tamás (2013) A Közös Agrárpolitika reformjának vidékfejlesztési hatásai Magyarországra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Póti, Gábor (2013) A koegzisztencia egyes közösségi kérdései. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kónya, Péter (2013) A precíziós mezőgazdaság és az annak alkalmazásából származó lehetséges előnyök bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bálint, Barbara (2013) A XIII. kerület környezetvédelme. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Horváth, Anita (2013) A dél-balatoni háttértelepülések közötti fejlődési különbségek. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Radnai, Marcell (2013) A minirotációs energiaerdők gazdasági szerepe a vidékfejlesztésben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Radnai_Marcell.pdf

Vancsura, Laura (2013) Baja város fejlesztési lehetőségei különös tekintettel a turizmusra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vancsura_Laura.pdf

Czira, Lilla (2013) Indonézia szerepe és helye a biodízel világpiacán. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Győző, Réka (2013) Az európai, azon belül a magyar bor versenyképességének fő elemei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Boansi, David (2013) Rice production in Ghana: past, present and future : Driving forces and required actions. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Boansi_David.pdf

Kovács, Máté Tamás (2013) A kiskereskedelmi árleszállítások elmélete és kapcsolata a valósággal. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Mate_Tamas.pdf

Kopcsák, Maja Mária (2013) Településmarketing Budapest XIII. kerületében az elmúlt két évtized tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Lakatos, Krisztián (2012) A bioboltok földrajzi eloszlása és minőségi jellemzői Budapesten. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lakatos_Krisztian.pdf

Kadocsa, Éva (2012) A funkcionális élelmiszerek szerepe az egészségtudatos táplálkozásban : Egy hatékonyabb marketingstratégia - a funkcionális élelmiszerek népszerűsítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kadocsa_Eva.pdf

Som, Gergely (2012) A nemzetközi dohánypolitika hatása a hazai dohánytermesztő térségekre. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Som_Gergely.pdf

Varga, Dorottya Luca (2012) Miért nem népszerű a biogazdálkodás Magyarországon? : Problémák a termelők szemszögéből. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varga_Dorottya_Luca.pdf

Friesz, Katinka Döníz (2012) Miért nem azonosak az árak a budapesti vásárcsarnokokban? : A burgonya árának térbeli összehasonlítása 2009-2011. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hámos, Péter (2012) The effects of the EU’s regional policy to the regional disparities in Hungary. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Járányi-Nagy, András (2012) Keszthely városfejlesztési tervének marketing szemléletű bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kantuly, Miklós (2012) A kiváló Magyar Élelmiszer védjegy és a védjegyoltalom alatt álló termékek helyzete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Leithi, Andrea (2012) A magyar agrártermékek versenyképessége az Európai Unióval folytatott kereskedelemben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Zahola, Erika (2012) Családi ökogazdaságok a fenntarthatóság jegyében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szabó, Melinda (2012) „TiszAlföld” térségségi marketing program. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Filep, Csilla (2012) A pályázati lehetőségek a vidékfejlesztés és a munkahelyteremtés tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Filep_Csilla.pdf

Gór, Anna (2012) Tudás és innováció az élelmiszergazdaságban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kerek, Adrienn (2012) A magyar méhészetek hatékonyságának vizsgálata üzemméret alapján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Marton, Tibor András (2012) Megújuló energiapolitika. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Nehiba, Bernadett Teréz (2012) Magyar gabona az EU piacán : Versenyképesek vagyunk? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Pirka, Petra Georgina (2012) A LEADER program magyarországi működésében tapasztalt sikerek és problémák. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pirka_Petra.pdf

Dayarska, Tsvetozara (2012) The impact of EU accession on Bulgarian agricultural trade (1999 – 2010). MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Cziger, János (2010) A bioüzemanyagok termelésének világgazdasági és környezeti hatásai. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Dudás, Zsófia (2009) Az Európai Unió borpiaci reformjának története és hatásai. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Paragi, Márton (2008) Őstermelők értékesítési gyakorlata. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Széplaki, Ádám (2007) A precíziós növénytermesztés alkalmazhatósága környezeti és gazdasági szempontból. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szemes, Gábor (2007) Volt egyszer egy bánya - Balinkán. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Válóczi, Viola (2007) A házi ökogazdálkodás és -termékpiac elemzése. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bobál, Beatrix (2004) „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” Avagy a vidékfejlesztés gyakorlata a Galgamenti és Gödöllő környéki kistérségben. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Fodor, Krisztina Tünde (2004) Multifunkcionalitás a WTO tárgyalásokon. Út a fenntartható mezőgazdaság felé? Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

A lista elkészültének dátuma: Sat Mar 23 10:23:03 2019 CET.