Items where Subject is "Borászat"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 116.

Mórocz, Tamás (2011) A "Zöld veltelini" termésmennyiségének és minőségének alakulása különböző újszerű fürtritkítási eljárások hatására Vörösberényben. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Demeter, Ramóna (2011) A 2001-2005-ig vizsgált Tokaji Furmint termésének mennyiségi és minőségi mutatóira gyakorolt évjárati és termőhelyi hatás. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Balogh, Zsolt (2012) A 2007-es évjáratú furmint borok összetételének és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Kiss, Kamilla (2018) A Badacsony Régió bor - és gasztroturizmusának bemutatása, továbbá a borturizmus desztináció menedzsmentjének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Vértes, Dániel (2011) A Bodri Pincészet németországi exportlehetőségeinek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vertes_Daniel.pdf

Bóni, László (2013) A D.M.R.-technika hatása a mustok polifenolösszetételére. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Szabolcs, Péter (2011) A Disznókő Szőlőbirtok értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék.

Fenyvesi, Eszter (2015) A Fritz Borház és Panzió online marketing lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Toronyi, Zsuzsanna (2013) A Kékfrankos borászati jelentősége. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Csetvei, Krisztina (2013) A Móri borvidék Magyarország bortérképén. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Vaszari, Eszter Katalin (2013) A Pannonhalmi borvidék szőlőszerkezet-átalakítása az Európai Uniós csatlakozás óta. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Takács, Nikolett (2015) A Pécsi borvidék borászatainak bormarketing lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Englert, Máté Bendeguz (2015) A Sauska Villányi Rosé 2013 és a Ruppert Villányi Rosé Cuvée 2013 összehasonlítása a márkarezonancia-piramis alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Simon, Dóra (2017) A Tokaj-hegyaljai borok marketingjének fejlesztése az Y és Z generációkra fókuszálva. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szél, Ágnes (2013) A Tokaji, a Moseli és az Elzászi borvidékek összehasonlító elemzése. Postgraduális szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Kertészeti Gazdaságtan Tanszék.

Diószegi, Dóra (2017) A Varga Pincészet Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének elemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Joó, Tamás (2013) A Villányi Borvidék bemutatása és borturizmusának fejlődési lehetőségei. Postgraduális szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Papp, Angéla (2012) A barrique hordós és a fakészítményekkel történő borérlelés összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Bálint, Tivadar (2011) A bogyóméret, a bogyószám, és a fürt tömeg, valamint annak beltartalmi mutatói közötti összefüggés a Kékfrankos és Duna gyöngye fajták esetében Szigetcsépen. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Kónya, Péter (2015) A borfogyasztásra ható word of mouth a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak körében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Rábaközi, Kata (2012) A borok tanninjai és szerepük és borászati technológiában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Polgár, Dávid (2015) A borpiac elemzése, az európai és a magyar borok versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Antal, Péter (2018) A borutak szerepe a kis- és középvállalkozások fellendítésében: a Csopaki és Villány-Siklósi borút példája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Rózsa, Petra (2018) A borászatok szerepe Szekszárd turisztikai fejlődésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Szegedi, Ádám Tibor (2015) A budakalászi Schieszl család vendéglőjének gazdasági fejlődés-története a XIX. századtól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Európai Gazdaságtörténeti és Gazdaságfejlesztési Kutatóközpont.

Deák, Dóra (2014) A fiatal fogyasztók minőségészlelése a borok palackjának formáján és színén keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Csuhai, Ádám (2012) A generációváltás lehetőségei családi vállalkozásokon belül : A szaktudás családon belül tartása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Soós, Gergely (2012) A glicerin-faktor és glükonsav-faktor alkalmazásának lehetőségei a borhamisítások kimutatásában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Erdődi, Péter Levente (2013) A gyöngyöző bor készítésének bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Üst, Judit (2012) A jégbor – kategória változása az EU borreform hatására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Varga-Szabó, Noémi (2014) A jó bornak is kell a cégér : A Tokaj Kereskedőház Zrt. magyarországi online márkaépítése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varga_Szabo_Noemi.pdf

Gaál, Zita Veronika (2017) A klímaváltozás várható hatásai Szekszárd szőlőtermesztésére és az adaptációs lehetőségek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Farkas, Dezső (2013) A kultúrtáj hatása a Tokaji borvidékre, nemzetközi összehasonlításban. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Wébel, Boróka Anna (2018) A közösségi média használat a villányi borvidéken: a Gere pincészet esete. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Zöld, Enikő (2011) A magyar bor ellenőrzési rendszerének elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Csabai, László (2011) A magyar bormarketing helyzete 2000-2010 között. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Humayer, Dávid (2016) A magyar borászatok növekedési kihívásai az Ansoff mátrix szerint : Exportlehetőségek és akadályok. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Siróné Váradi, Júlia (2013) A magyar szőlő- és bortermelő üzemek technikai hatékonysága. TDK dolgozat, BCE, Fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment szekció.

Siróné Váradi, Júlia (2013) A magyar szőlő- és bortermelő üzemek technikai hatékonysága : Egy DEA megközelítés. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sirone_Varadi_Julia.pdf

Gyetvai, András (2012) A magyar és szlovákiai Tokaji borvidékek vitája. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Rábai, László (2017) A magyarországi szőlő- és borgazdaságok mérethatékonyságának vizsgálata néhány meghatározó birtok példájának tükrében. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetéstudományi Intézet.

Benedek, Péter (2013) A reduktív technológia alkalmazása a Mátrai borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Begyik, András (2011) A rezveratrol jelentősége a borászatban és az egészség megőrzésében. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Szuromi, Péter (2013) A rügyterhelés és a zsendüléskori cservessző gyűrűzés hatása a Kékfrankos fajta generatív és vegetatív teljesítményére az Egri borvidéken. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Burucs, Marcell (2012) A sillerborok helye és szerepe a magyar borászatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Csomsztek, Sándor Csaba (2013) A szlovák Tokaj borvidék hatása a magyarországi Tokaj borvidékre. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Stumpf, Balázs (2011) A terhelés és a különleges zöldmunkák hatásainak vizsgálata Tokaj-hegyalja fő szőlőfajtáin. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Proksza, Ádám János (2011) A termék és a marketing összefüggése a Mátrai borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Gyuris, Rita (2018) A tokaji aszú marketingjének összehasonlítása a kis - és a nagyborászatok példáján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Simkó, Lilla (2013) A „Szolgáltatás Domináns Logika” gyakorlati megvalósításának lehetőségei a borászati iparágban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Ohn, Kinga (2013) Az Európai Unió eredetvédelmi rendelkezéseinek implementációja a Szekszárdi borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Romsics, Bence (2012) Az alkoholos erjedés elakadásának okai és kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Cseh, István (2017) Az egri Bolyki Pincészet marketingszempontú vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Kovács, Enikő (2017) Az eredet borválasztásban betöltött szerepe a fogyasztók eltérő tudásszintje alapján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Győző, Réka (2013) Az európai, azon belül a magyar bor versenyképességének fő elemei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Gellérthegyi, Dorottya Kata (2013) Az illó fenol képződés megelőzése, illó fenolos borok és hordók kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Rácz, Tamás (2017) Az oltalom alatt álló Kunsági Olaszrizling 4P elemzése a Polyák Borászat példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Tóth, Bence (2013) Balatoni borvidékek szerkezeti és borjogi átalakulása. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Kiss, Ernő (2011) Bor befektetések : A befektetési borok, mint befektetési eszközök és piacuk vizsgálata. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Dénes, Dávid (2012) Borban az igazság, de miben van a bor? : A magyar borok csomagolásának kommunikációs és eladásösztönző szerepének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Denes_David.pdf

Vit, Eszter (2014) Borban és kapcsolatokban az igazság: a Csopaki Kódex. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Vit, Eszter (2014) Borban és kapcsolatokban az igazság: a Csopaki Kódex. TDK dolgozat, BCE, Szociológia szekció.

Nemes, Mariann (2012) Boripari klaszterek : Együttműködés a magyar borágazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nemes_Mariann.pdf

Hegedűs, László (2013) Borkedvelő bankvilág? Postgraduális szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Kertészeti Gazdaságtan Tanszék.

Balla, Márton (2011) Borszőlőtermesztés és borászat a Dél-Afrikai Köztársaságban. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Fendrik, Zsóka (2012) Borturizmus, borutak fejlesztésének lehetőségei a dél-balatoni régióban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Egri, Sára (2018) Borvidékek nemzetközi marketingelemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Egri_Sara.pdf

Márton, Tünde (2012) Borászati jelentőségű élesztőfajok savtermelésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Somogyi, Andrea (2012) Borászati jelentőségű élesztőgombák savtermelésének vizsgálata a nitrogénellátottság függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Krajczár, Orsolya (2012) Castello d’Albola szőlészet-borászat környezetterhelésének összehasonlítása a Vylyan pincészetével. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Borsi, Bernadett (2011) Chile összefoglaló bemutatása szőlőtermesztés és bortermelés szempontjából. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Török, Anna (2012) Egy nem ár érzékeny borfogyasztói szegmens vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Kószó, Kitti (2013) Egy pinceszövetkezet gazdaságossága a Kunsági borvidéken. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Váradi, Csenge (2017) Egy történelmi és nem történelmi borvidék összehasonlítása online felületeken való jelenlétük és társadalmi ismertségük alapján: a Villányi és a Tolnai borvidék. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varadi_Csenge.pdf

Nagy, Eszter (2013) Előre ittunk a medve bőrére? : Magyarország borpiacának versenyképessége az EU-jogharmonizáció tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Bartók, Tivadar (2014) Európai Uniós támogatások egy borászat életében : A Bock Pince beruházásai a felmerülő igénytől a megvalósulásig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bartok_Tivadar.pdf

Giczi, Csenge (2013) Fehér és Vörös : A borturizmus lehetőségei Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék.

Hollósy, Zsombor (2013) Finomseprőn-tartásos kísérletek összehasonlító elemzése. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Molnár, Judit (2011) Franciaország borvidékei, különös tekintettel Languedoc-Roussillon bemutatása és a termelői szövetkezetek szerepe. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Mokos, Péter (2013) Gyümölcsborok készítése és fogyasztói megítélése. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Krix, Dávid (2015) Hajós borturizmusa a Vintegro Pinceszövetség munkáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Székelyiné Szőllősi, Ágnes Rita (2015) Hatékonyságelemzés a magyar szőlő- és borágazatban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Hári, Regina (2013) Hazai borok csomagolása és fogyasztói értékelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Illés, Balázs István (2013) Helyi értékekre alapított birtokstratégia lehetőségei a Badacsonyi borvidéken. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Csukonyi, Zsófia (2013) Jó bornak is kell a cégér : Az alkotóművészet és a piaci igények találkozásából születő hozzáadott érték vizsgálata a borcsomagolás példáján keresztül. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Bódis, Rita Mária (2011) Kadarka taxonok vizsgálata a Szekszárdi borvidéken. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Sas, Dóra (2014) Kis és közepes magyar és kaliforniai borászati vállalkozások piacorientációjának kvalitatív vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék.

Herasymovych, Yevhen (2018) Koopetíció elmélet vs. gyakorlat a magyar borászatok ukrán piacra lépése példáján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Auth, Mariann (2011) Kísérletek 'Chardonnay' szőlőfajta embriogén tenyészeteinek fenntartására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Genetika és Növénynemesítés Tanszék.

Illés, Diána (2012) Költségelemzés egy borászati cégnél. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Pénzügyi Számvitel Tanszék.

Török, Zita (2012) Közösségi bormarketing jelenlegi helyzete Magyarországon : Kitekintés a francia és cseh gyakorlatra. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Torok_Zita.pdf

Hotyek, Zita (2012) Különböző alapanyagú fahordók hatása a Furmint és a Hárslevelű bor összetételére és érzékszervi tulajdonságaira. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Pócz, Szilvia Beatrix (2012) Különböző savak összehasonlító értékelése borok savemelése során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Osváth, Fruzsina (2012) Különböző szüreti időpontú Királyleányka újborok összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Vadasi, György Tamás (2013) Különböző termőterületről származó borok növényvédőszermaradék tartalmának vizsgálata LC-MS/MS műszerrel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Pálfi, Dávid (2016) Logisztikai folyamatok és kérdések a móri borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Kévés, Sándor (2015) Magyar borok versenyképessége az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Keves_Sandor.pdf

Jóvári, Krisztina (2018) Magyar bort Európának!: a magyar borágazat versenyképességének vizsgálata az Európai Unióban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Kutatóközpont.

Kovács, Krisztián (2015) Magyarország eredményei és lehetőségei az átalakuló nemzetközi borpiacon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kovacs_Krisztian.pdf

Nagy, Barbara (2012) Megújuló tradíciók : A magyar bortermelő családi vállalkozások dilemmái és az új generáció megjelenése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Urbán, Péter (2013) Mikro-oxidáció és különböző tölgyfaszegmensek használata a 2011-es évjáratú szekszárdi Cabernet Sauvignon esetén. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Schmidt, Ágnes (2017) Miért éppen a Balaton-felvidék?: avagy a borfogyasztásra, borturizmusra jellemző szokások vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Frickné Ádám, Adrienn (2013) Néhány villányi bor finomösszetételének vizsgálata. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Gayerhosz, Norbert (2013) Néhány „divatos” kékszőlőfajta jelenléte Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Zachar, Ferenc (2013) Olaszrizling értékelése a Badacsonyi borvidéken. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Koszti, Andrea (2012) Organikus pincészetek Magyarországon Hazai biobor fogyasztói szokások bemutatása a fogyasztók megfigyelése alapján. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing és Média Intézet.

Reisner, Tamás (2013) Palackzárók hatása a bor fejlődésére. Postgraduális szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Inotay, Petra (2013) Pannonhalma és a bor misztériuma. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Gácsi, Anikó (2012) Szőlőtermesztés és fajtahasználat a Kunsági borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Konkoly, Krisztina (2012) Tejsavbaktériumok előfordulása palackos erjesztésű pezsgőkészítésben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Aklan, András (2013) Termékinnováció a kispincészetek fenntarthatóságáért. Postgraduális szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Lengyel, Anita (2012) Tokaji Szamorodni eredetű Saccharomyces cerevisiae izolátumok biofilm képzéssel kapcsolatos fiziológiai és molekuláris vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Tóth, Illés Boldizsár (2011) Verjus készítése Csillám fajtából. Szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Köpeczi-Bócz, Balázs (2017) Világpiaci trendek és a magyar borágazat nemzetközi versenyképessége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Polgár, Edit (2012) Vörösborok színanyagainak változása hordós és acéltartályos tárolás során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Branyiczki, Dóra and Janzsó, Dóra and Lapinskas, Attila (2012) Értékteremtés a kunsági borvidéken : A Frittmann borászat sikere. TDK dolgozat, BCE, Vállalkozás szekció.

A lista elkészültének dátuma: Wed Mar 20 18:47:08 2019 CET.