Items where Subject is "Élelmiszerkémia, táplálkozástudomány"
A tételek száma ezen a szinten: 24. Pál, Erika (2013) A Crohn-betegség financiális szemléletű megközelítése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék. Jobbágy, Katalin (2013) A borecet gyártás haszon mikroorganizmusának fiziológiai vizsgálata és a gyártási folyamat során előforduló idegen mikrobák kimutatása és jellemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Sifter, Ágnes (2013) A tartós antikoaguláns terápia nehézségei diéta szempontjából pitvarfibrilláló betegek körében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék. Kis, Andrea (2011) Acetilezéssel módosított keményítők vizsgálata és alkalmazásának lehetőségei salátaöntetekben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Nagy, Hajnalka (2012) Cöliákiás és nem lisztérzékeny lányok táplálkozásának összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék. Kocsis, Tímea (2013) Egy probiotikus tejsavbaktérium törzs béta-galaktozidáz enzim szintézisének tanulmányozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Nagy, Krisztián (2012) Egészben sütött marhahús különböző módon történő hőkezelése és vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék. Sümegi, Zsófia (2012) Enzimkezelés és szárítás hatása almatörköly extraktumok polifenol tartalmára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék. Wittner, Ágnes (2012) Extrakciós paraméterek optimalizálása almatörköly polifenol-tartalmának kinyerése céljából. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék. Gyurkovics, Erzsébet (2012) Fuzáriummal fertőzött búza vizsgálata közeli infravörös (NIR) spektroszkópiával. Szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék. Pichler, Gábor (2012) Gumicukor minták glicirrizin és glicirretinsav tartalmának meghatározása HPLC-ESI-MS/MS kapcsolt rendszerrel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Stempelyné Antal, Terézia (2012) Karbadox és olaquindox metabolitjainak meghatározása sertés izom és máj mintából LC-MS/MS technikával. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Géri, Veronika (2012) Kukoricaliszt bázisú, gluténmentes minőségi száraztészták fejlesztése glükóz-oxidáz és transzglutamináz enzimkészítmények felhasználása mellett. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék. Sándor, Rita (2012) Két tömegspektrometriás ionforrás (APCI, ESI) kritikai összevetése termesztett gombából történő D-vitamin meghatározás példáján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Kiss, Eszter (2017) Két út, egy irány: a TTIP tárgyalások élelmiszergazdaságot érintő legfőbb kihívásai és azok lehetséges megoldásai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Felhő, Mária (2012) Köles alapú probiotikus termék fejlesztése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Gédert, Tímea (2013) Magas vitamintartalmú zöldségpástétomok termékfejlesztése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék. Nagy-Szabó, Anita (2013) Módszerfejlesztés káposztafélék szénhidrát- és energiatartalmának meghatározására FT-NIR technikával. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Vogronics, Fatime (2012) Nemzetközi és hazai jártassági körvizsgálatok értékelése mikotoxin meghatározás eredményei alapján. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Molnár, Szilvia (2013) Tények és tévhitek a transzzsírsavakról a magyar élelmiszer-fogyasztás tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék. Kozma, Tünde Gabriella (2012) Zabalapú probiotikus termék fejlesztése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Szűcs, Laura Eszter (2017) Étkezési/fogyasztási kultúra az Y generáció körében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Tanszék. Kovács, Ágnes (2012) Ömlesztett sajtok nedvesség- és zsírtartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. |