Items where Subject is "Biotechnology and microbiology"
Number of items at this level: 42. Tompai, Benjamin (2013) A GMO helyzete és megítélése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Tompai_Benjamin.pdf Papp, Viktória (2016) A GMO társadalmi megítélése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Jobbágy, Katalin (2013) A borecet gyártás haszon mikroorganizmusának fiziológiai vizsgálata és a gyártási folyamat során előforduló idegen mikrobák kimutatása és jellemzése. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Gara, Júlia (2011) A dió mikroszaporítása. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Genetika és Növénynemesítés Tanszék. Vörös, Viktória (2012) A dohánylevél polifenolos komponenseinek mérési módszerei. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék. Balga, Edina (2011) A genetikailag módosított növények alkalmazásának társadalmi, technológiai és jogszabályi környezete Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék. Molnár, Ilona (2012) A klímaváltozás hatása a mikotoxinok előfordulására. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Debrődi, Csilla (2012) A növényvédőszer-maradékok koncentrációjának változása a nyers élelmiszerek feldolgozása során. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Varga, Norbert (2012) A sörélesztő tulajdonságait befolyásoló tényezők vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Hóborné Szántó, Márta Judit (2013) A takarmányok mikotoxin tartalma, különös tekintettel a 2012-es év időjárásának hatása az aflatoxinok alakulására. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Hladicekova, Natália (2012) Aeribacillus pallidus fertőtlenítőszerekkel szembeni rezisztenciájának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Kukovics, Ferenc (2012) Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációja. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Kaló, Júlia (2012) Az Egri borvidékről származó Botrytis cinerea izolátumok molekuláris biológiai és fenotípusos vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Romsics, Bence (2012) Az alkoholos erjedés elakadásának okai és kezelése. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék. Olti, Máté (2013) Az érintett érdekcsoportok génmódosítással kapcsolatos fellépése a transzatlanti kereskedelmi rendszerben. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Deák, Bernadett (2012) Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Molnár, Helga (2012) Bifidobacterium törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Kovács, Réka (2012) Bifidobaktérium eredetű alfa-galaktozidáz enzim előállítása és részleges jellemzése. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Bohata, Sára (2012) Bifidobaktérium törzsek rögzítési lehetőségeinek tanulmányozása. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Márton, Tünde (2012) Borászati jelentőségű élesztőfajok savtermelésének vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék. Somogyi, Andrea (2012) Borászati jelentőségű élesztőgombák savtermelésének vizsgálata a nitrogénellátottság függvényében. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék. Pálfy, Nóra (2012) C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcsök felhasználása probiotikus gyümölcsös joghurt készítéséhez. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Henrik, Gergely (2013) GMO, ismerünk téged? MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Henrik_Gergely.pdf Németh, Tímea (2012) HACCP rendszer kialakítása és felülvizsgálata egy magyarországi hipermarket pékségében. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Zollai, Viktória (2012) Hízott máj hőkezelésének vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék. Tóth, Judit (2012) Impedimetriás mérőrendszer alkalmazása fűszerek mikrobiológiai állapotának vizsgálatára. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Ékk, Beatrix (2012) Karfiol mozaik vírus kimutatásának jelentősége repceminták GMO vizsgálata során. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Szigethy, Barbara (2012) Kereskedelmi forgalomban kapható prebiotikumok értékelése különböző mikrobiológiai rendszerben. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Török, Orsolya (2012) Kukorica mikobiótája és mikotoxin szennyezettsége hazánkban. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Dénes, Kálmán (2012) Különböző fermentációs technikák hatékonysága az inulin alapú bioetanol előállításában. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Orgován, Judit (2012) Listeria innocua hatásának vizsgálata Listeria monocytogenes növekedésére automatizált módszerekkel. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Kmetz, Eszter (2012) Mi volt előbb a tyúk vagy a ketrec? - avagy mérlegen a tojás. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Balogh, Levente (2012) Mikrobapusztító tényezők hatásának vizsgálata Aeribacillus pallidus spórákra. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Prémus, Karola (2012) Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt joghurtok egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak alakulása a tárolás során. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék. Kalinák, Csilla (2012) Probiotikus baktériumok antimikrobiális tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Kubasch, Katarina Mária (2012) Söripari alapanyagok és késztermékek gluténtartalom meghatározása ELISA módszerrel. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. Fodor, Zsuzsanna (2012) Természetes antimikróbás anyagok hatása E. coli és E. coli O157 törzsekre. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Szecsei, Enikő (2011) Természetes kozmetikumok gyógynövényei. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Gyógy- és Aromanövények Tanszék. Lengyel, Anita (2012) Tokaji Szamorodni eredetű Saccharomyces cerevisiae izolátumok biofilm képzéssel kapcsolatos fiziológiai és molekuláris vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Harangozó, Zsófia (2012) Vízből izolált baktériumok fertőtlenítőszer tűrésének vizsgálata impedimetriás gyorsmódszerrel. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék. Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék. Györki, Darinka (2012) α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon. BA/BSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék. |