Items where Subject is "Biotechnológia, mikrobiológia"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 42.

Tompai, Benjamin (2013) A GMO helyzete és megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Papp, Viktória (2016) A GMO társadalmi megítélése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Jobbágy, Katalin (2013) A borecet gyártás haszon mikroorganizmusának fiziológiai vizsgálata és a gyártási folyamat során előforduló idegen mikrobák kimutatása és jellemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Gara, Júlia (2011) A dió mikroszaporítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Genetika és Növénynemesítés Tanszék.

Vörös, Viktória (2012) A dohánylevél polifenolos komponenseinek mérési módszerei. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék.

Balga, Edina (2011) A genetikailag módosított növények alkalmazásának társadalmi, technológiai és jogszabályi környezete Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék.

Molnár, Ilona (2012) A klímaváltozás hatása a mikotoxinok előfordulására. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Debrődi, Csilla (2012) A növényvédőszer-maradékok koncentrációjának változása a nyers élelmiszerek feldolgozása során. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Varga, Norbert (2012) A sörélesztő tulajdonságait befolyásoló tényezők vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Hóborné Szántó, Márta Judit (2013) A takarmányok mikotoxin tartalma, különös tekintettel a 2012-es év időjárásának hatása az aflatoxinok alakulására. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Hladicekova, Natália (2012) Aeribacillus pallidus fertőtlenítőszerekkel szembeni rezisztenciájának vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Kukovics, Ferenc (2012) Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációja. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kaló, Júlia (2012) Az Egri borvidékről származó Botrytis cinerea izolátumok molekuláris biológiai és fenotípusos vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Romsics, Bence (2012) Az alkoholos erjedés elakadásának okai és kezelése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék.

Olti, Máté (2013) Az érintett érdekcsoportok génmódosítással kapcsolatos fellépése a transzatlanti kereskedelmi rendszerben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Deák, Bernadett (2012) Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Molnár, Helga (2012) Bifidobacterium törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kovács, Réka (2012) Bifidobaktérium eredetű alfa-galaktozidáz enzim előállítása és részleges jellemzése. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Bohata, Sára (2012) Bifidobaktérium törzsek rögzítési lehetőségeinek tanulmányozása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Márton, Tünde (2012) Borászati jelentőségű élesztőfajok savtermelésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Somogyi, Andrea (2012) Borászati jelentőségű élesztőgombák savtermelésének vizsgálata a nitrogénellátottság függvényében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Pálfy, Nóra (2012) C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcsök felhasználása probiotikus gyümölcsös joghurt készítéséhez. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Henrik, Gergely (2013) GMO, ismerünk téged? MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Németh, Tímea (2012) HACCP rendszer kialakítása és felülvizsgálata egy magyarországi hipermarket pékségében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Zollai, Viktória (2012) Hízott máj hőkezelésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Tóth, Judit (2012) Impedimetriás mérőrendszer alkalmazása fűszerek mikrobiológiai állapotának vizsgálatára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Ékk, Beatrix (2012) Karfiol mozaik vírus kimutatásának jelentősége repceminták GMO vizsgálata során. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Szigethy, Barbara (2012) Kereskedelmi forgalomban kapható prebiotikumok értékelése különböző mikrobiológiai rendszerben. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Török, Orsolya (2012) Kukorica mikobiótája és mikotoxin szennyezettsége hazánkban. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Dénes, Kálmán (2012) Különböző fermentációs technikák hatékonysága az inulin alapú bioetanol előállításában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Orgován, Judit (2012) Listeria innocua hatásának vizsgálata Listeria monocytogenes növekedésére automatizált módszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Kmetz, Eszter (2012) Mi volt előbb a tyúk vagy a ketrec? - avagy mérlegen a tojás. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Balogh, Levente (2012) Mikrobapusztító tényezők hatásának vizsgálata Aeribacillus pallidus spórákra. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Prémus, Karola (2012) Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt joghurtok egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak alakulása a tárolás során. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Kalinák, Csilla (2012) Probiotikus baktériumok antimikrobiális tulajdonságainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Kubasch, Katarina Mária (2012) Söripari alapanyagok és késztermékek gluténtartalom meghatározása ELISA módszerrel. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

Fodor, Zsuzsanna (2012) Természetes antimikróbás anyagok hatása E. coli és E. coli O157 törzsekre. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Szecsei, Enikő (2011) Természetes kozmetikumok gyógynövényei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kertészettudományi Kar, Gyógy- és Aromanövények Tanszék.

Lengyel, Anita (2012) Tokaji Szamorodni eredetű Saccharomyces cerevisiae izolátumok biofilm képzéssel kapcsolatos fiziológiai és molekuláris vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Harangozó, Zsófia (2012) Vízből izolált baktériumok fertőtlenítőszer tűrésének vizsgálata impedimetriás gyorsmódszerrel. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. MA/MSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék.

Györki, Darinka (2012) α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék.

A lista elkészültének dátuma: Sun Jun 25 04:54:45 2017 CEST.