Items where Subject is "Viticulture"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items at this level: 48.

Mórocz, Tamás (2011) A "Zöld veltelini" termésmennyiségének és minőségének alakulása különböző újszerű fürtritkítási eljárások hatására Vörösberényben. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Demeter, Ramóna (2011) A 2001-2005-ig vizsgált Tokaji Furmint termésének mennyiségi és minőségi mutatóira gyakorolt évjárati és termőhelyi hatás. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Szőke, Tibor (2013) A 2011/12 évi téli fagyok hatása a Kiskunhalasi szőlőtermésre. Postgraduate thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Vaszari, Eszter Katalin (2013) A Pannonhalmi borvidék szőlőszerkezet-átalakítása az Európai Uniós csatlakozás óta. Postgraduate thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Deé, János (2013) A Rajnai rizling tőkék vegetatív és generatív teljesítményének térbeli változása koros ültetvényben a Pannonhalmi Borvidéken. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Simon, Dóra (2017) A Tokaj-hegyaljai borok marketingjének fejlesztése az Y és Z generációkra fókuszálva. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Szecsődy, Gábor (2011) A Vitis sylvestris C.C. GMEL. és a Vitis riparia MICHX. levélen található szőrképletek morfológiai jellemzése. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert.

Bálint, Tivadar (2011) A bogyóméret, a bogyószám, és a fürt tömeg, valamint annak beltartalmi mutatói közötti összefüggés a Kékfrankos és Duna gyöngye fajták esetében Szigetcsépen. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Kecső, Beáta (2011) A klimatikus indikátorok hatása a szőlő (Vitis vinifera) rothadására. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Gaál, Zita Veronika (2017) A klímaváltozás várható hatásai Szekszárd szőlőtermesztésére és az adaptációs lehetőségek vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Farkas, Dezső (2013) A kultúrtáj hatása a Tokaji borvidékre, nemzetközi összehasonlításban. Postgraduate thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Siróné Váradi, Júlia (2013) A magyar szőlő- és bortermelő üzemek technikai hatékonysága : Egy DEA megközelítés. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Sirone_Varadi_Julia.pdf

Csufor, Krisztina (2011) A precíziós szőlőtermesztés külföldi gyakorlata. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Begyik, András (2011) A rezveratrol jelentősége a borászatban és az egészség megőrzésében. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Szuromi, Péter (2013) A rügyterhelés és a zsendüléskori cservessző gyűrűzés hatása a Kékfrankos fajta generatív és vegetatív teljesítményére az Egri borvidéken. Postgraduate thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Dudás, Bálint Sándor (2017) A szőlészet gépesítésének gazdaságossági kérdései Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Dudas_Balint_Sandor.pdf

Sojnóczki, Annamária (2011) A szőlő (V. vinifera) sztenospermokarp magvatlanságához kapcsolt SCC8 marker alkalmazhatósága a magyarországi rezisztens csemegeszőlő-nemesítésében. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Herbent, Gergő (2011) A szőlő alany-nemes kölcsönhatásainak vizsgálata a Csillám fajtán, Szigetcsépen, 2011-ben. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Kelenfi, Bálint Zsolt (2011) A szőlő bogyók tömegének és cukortartalmának fürtön belüli alakulása hat borszőlőfajta példáján. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Fehér, Adrienn Marianna (2011) A szőlőmetszés múltja, jelene és távlatai. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Stumpf, Balázs (2011) A terhelés és a különleges zöldmunkák hatásainak vizsgálata Tokaj-hegyalja fő szőlőfajtáin. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Gyuris, Rita (2018) A tokaji aszú marketingjének összehasonlítása a kis - és a nagyborászatok példáján. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Juhász, Ádám (2011) A virágzáskori gyűrűzés hatása a 'Cabernet franc' (Vitis vinifera L.) fajta generatív teljesítményére az Egri borvidéken. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Kaló, Júlia (2012) Az Egri borvidékről származó Botrytis cinerea izolátumok molekuláris biológiai és fenotípusos vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék.

Kovács, Attila (2012) Az Európai Uniós csatlakozás hatása a hazai szőlőtermő potenciál alakulására. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Menedzsment és Marketing Tanszék.

Cseh, István (2017) Az egri Bolyki Pincészet marketingszempontú vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Rácz, Tamás (2017) Az oltalom alatt álló Kunsági Olaszrizling 4P elemzése a Polyák Borászat példáján keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Appel, Gábor (2012) Az általános és az ökológiai szőlőtermesztés jogi szabályozása. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Takács, János (2011) Az ökológiai- és a konvencionális szőlőtermesztés összehasonlítása beltartalmi értékek és növényvédelmi költségek alapján. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék.

Balla, Márton (2011) Borszőlőtermesztés és borászat a Dél-Afrikai Köztársaságban. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Krajczár, Orsolya (2012) Castello d’Albola szőlészet-borászat környezetterhelésének összehasonlítása a Vylyan pincészetével. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Borsi, Bernadett (2011) Chile összefoglaló bemutatása szőlőtermesztés és bortermelés szempontjából. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Váradi, Csenge (2017) Egy történelmi és nem történelmi borvidék összehasonlítása online felületeken való jelenlétük és társadalmi ismertségük alapján: a Villányi és a Tolnai borvidék. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Turizmus Tanszék. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varadi_Csenge.pdf

Molnár, Judit (2011) Franciaország borvidékei, különös tekintettel Languedoc-Roussillon bemutatása és a termelői szövetkezetek szerepe. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Székelyiné Szőllősi, Ágnes Rita (2015) Hatékonyságelemzés a magyar szőlő- és borágazatban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Bódis, Rita Mária (2011) Kadarka taxonok vizsgálata a Szekszárdi borvidéken. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Auth, Mariann (2011) Kísérletek 'Chardonnay' szőlőfajta embriogén tenyészeteinek fenntartására. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Genetika és Növénynemesítés Tanszék.

Vadasi, György Tamás (2013) Különböző termőterületről származó borok növényvédőszermaradék tartalmának vizsgálata LC-MS/MS műszerrel. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Koszorús, Kornél (2011) Metszés nélküli szőlőtermesztés. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Gayerhosz, Norbert (2013) Néhány „divatos” kékszőlőfajta jelenléte Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Borászati Tanszék.

Kovács, Robertina (2012) Seregély a szőlőben. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Kun, Gergő (2012) Soraljaművelési technológiák a szőlőtermesztésben. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Szvoboda, Tünde (2011) Szőlő története a horgosi homokon. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Gácsi, Anikó (2012) Szőlőtermesztés és fajtahasználat a Kunsági borvidéken. BA/BSc thesis, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Aklan, András (2013) Termékinnováció a kispincészetek fenntarthatóságáért. Postgraduate thesis, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Tóth, Illés Boldizsár (2011) Verjus készítése Csillám fajtából. Thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

Köpeczi-Bócz, Balázs (2017) Világpiaci trendek és a magyar borágazat nemzetközi versenyképessége. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék.

Réder, Richárd (2012) Ökológiai kiegyenlítő felületek a Pannonhalmi borvidéken. BA/BSc thesis, BCE Kertészettudományi Kar, Szőlészeti és Borászati Intézet.

This list was generated on Mon Jul 22 02:10:04 2024 UTC.