Items where Subject is "Gazdaságtörténet"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 119.

Harsányi, Dóra and Tátrai, Alida (2013) "Trabanton szállni élvezet..." : Az NDK-s autólegenda története. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Walter, Tamás (2015) 1873 – egy világválság okai és tanulságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Elméletek Története Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Walter_Tamas.pdf

Oravecz, Andrea (2008) A 2006. szeptemberi árfolyamnyereség- és kamatadó áltozásainak hatása a befektetői magatartásra a magyar pénz- és tőkepiacon. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Kálmán, Kornél (2018) A 2008-as pénzügyi válság Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Gazdaságpolitika Tanszék.

Szopory, Adrienn (2009) A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. privatizációjának többszempontú döntési elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás Tanszék.

Péter, Zoltán (2012) A Ciszterci Rend előszállási uradalmának gazdaságtörténete a két világháború között. TDK dolgozat, BCE, Agrártörténet - személyes történelem szekció.

Mikes, Veronika (2014) A Hoffmann Ferencz Képkereskedés és Képkeretgyár története, államosítása és átszervezése (1880–1969): Műhelytől a gyárig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20140326075917.pdf

Nagy, Benjámin (2016) A Phillips-görbe elmélettörténeti koncepciói és empirikus vizsgálata Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Benjamin.pdf

Gál, Anita (2009) A Rákosi- rendszer működése és az 1956-os forradalom kitörésének okai a közösségi döntések elméletének tükrében. TDK dolgozat, BCE, Gazdasági rendszerek, intézmények, szabályozás szekció.

Horváth, Tímea Noémi (2016) A Singer varrógépgyártó cég nemzetközi tevékenysége. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Fülöp, Anita (2013) A Szolnoki Cukorgyár működése a szocializmus idején, különös tekintettel az V. ötéves terv idejére. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Harkai, Nicolas (2017) A Szovjetunió összeomlásának következménye és hatásai a magyar gazdaságpolitikára (1985-1995). BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Nagy, Ákos (2017) A bankközi pénzpiac hálózata és a fertőzés terjedése: a véletlen, a skálafüggetlen és a mag-periféria modell. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Akos.pdf

Szinvai, Levente (2016) A buborékok és Japán elvesztett évtizedei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szegedi, Ádám Tibor (2015) A budakalászi Schieszl család vendéglőjének gazdasági fejlődés-története a XIX. századtól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Európai Gazdaságtörténeti és Gazdaságfejlesztési Kutatóközpont.

Szegedi, Ádám Tibor (2015) A budakalászi Schieszl család vendéglőjének gazdasági fejlődés-története a XIX. századtól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Szini, Róbert (2010) A cambridge-i tőkeelméleti vita. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Hompoth, Renáta Mária (2017) A devizahitelezés kulcs-mozzanatai a kezdetektől napjainkig: az eladósodás okai, mértéke, hatásai és a mentőcsomagok. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Hompoth_Renata_Maria.pdf

Borbély, Zsolt (2016) A gazdasági egyenlőtlenség alakulása Indiában 1983 és 2004 között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Borbely_Zsolt.pdf

Hollósi, Kristóf (2009) A gazdasági fejlettség települési szintű eltérései a Kapuvár-Beledi kistérségben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Madlovics, Bálint István (2016) A gazdasági és politikai ösztönzők szerepe a fiskális döntéshozatalban: a költségvetési egyensúlyi politikák alakulása Magyarországon 2001 és 2014 között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Madlovics_Balint.pdf

Katona, Bálint (2016) A globális egyensúlytalanságok az Amerikai Egyesült Államok nézőpontjából. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Katona_Balint.pdf

Hackl, Dominika Anna (2012) A hazai baromfiágazat gazdasági helyzete és jövőbeli lehetőségei nemzetközi összehasonlításban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Heisz, Máté (2010) A homo islamicus a homo oeconomicus árnyékában. Az iszlám közgazdaságtan, mint társadalomtudományi diszciplína eredete, állapota és eredményei. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Hegedüs, Márton Áron (2017) A katolikus egyház szociális tanítása a megváltozott gazdasági és társadalmi rendszerben. TDK dolgozat, BCE, Világgazdasági szekció.

Pisák, Richárd (2016) A közgazdasági gondolkodás változásának hatása a magyar gazdaságra a rendszerváltás idején. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pisak_Richard.pdf

Kalmár, András (2011) A kőolaj Szudán XX. századi történelmét befolyásoló hatásai: Avagy egy félévszázados polgárháború anatómiája. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Réthy, Laura (2017) A lakáshitelezés és az ingatlanpiac helyzetének alakulása a válság után: a 18-30 évesek lakásfinanszírozásának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Rethy_Laura.pdf

Kiss, Boglárka (2017) A magyar adóigazgatás fejlődése: különös tekintettel az adó- és vámigazgatás integrálásának hatékonyságára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiss_Boglarka.pdf

Dávid, Judit (2016) A magyar nyugdíjrendszer jövője. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/David_Judit.pdf

Tóth, Benedek (2017) A magyar országgyűlési választások rövid távú hatásai a Budapesti Értéktőzsdére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toth_Benedek.pdf

Szliva, Attila (2012) A magyar állam beavatkozása a gazdaságba az I. világháború idején. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és fogyasztástörténet szekció.

Tóth, Barbara (2016) A magyarországi demográfiai folyamatok gazdaságra gyakorolt hatásának vizsgálata RBC-modell használatával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Hubert, Bence (2012) A magyarországi kisüzemi sörfőzdék helyzete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Szűcs, Aliz Adrienn (2017) A magyarországi munkakínálat alakulása a 2008-as válság óta. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Lévai, Annamária (2013) A magyarországi németek sorsa a második világháború után. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20130325151540.pdf

Forrai, Márton Gergely (2016) A magyarországi privatizáció bemutatása az Antall-kormány alatt. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Mészáros, Petra (2016) A migráció hatása 2015-ben az európai és német gazdaságra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Csik, Péter (2014) A modern kapitalizmus változatai : Magyarország és Szlovénia kapitalizmusának összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Brém, Gergő (2016) A modern selyemút. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Brem_Gergo.pdf

Házi, Bence (2017) A monetáris politika hatásmechanizmusa és eszközei: önfinanszírozó program céljai, eredményei és hatásai a gazdaságra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Lángi, András (2009) A munkanélküliség megközelítéseinek fejlődése az elmúlt ötven év gazdaságelméletében. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Vojcek, Eszter (2009) A nagy gazdasági világválság és a hegemón. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Gyantár, Gábor (2010) A nehézipar bukásától a pénzügyi nagyhatalmi statusig. Nagy-Britannia a pénzügyi válság szorításában és a választások előtt. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Ágoston, Tamás (2008) A nemzetközi vállalatfelvásárlások és összeolvadások legújabb irányvonalai - A Közép-Kelet Európai CBM and A piacok. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Bencsik, Zsolt (2016) A nyelvtudás megtérülése: összefoglaló a helyi lakosokról. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Bukor, Kata (2013) A nők szerepe a második világháború hadigazdaságaiban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Bukor_Kata.pdf

Kopin, Viktoriia (2016) A rendszerváltás hatása a munkaerő-piaci folyamatokra: a foglalkoztatáspolitika aktív és passzív eszközeinek hatékonysága. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Mánfai, Marcell Zoltán (2012) A skót gazdaság múltja és jövője : A régió változásainak áttekintése egy ipartörténeti és egy gazdaságpolitikai esettanulmány segítségével. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120329233300.pdf

Tvaruskó, Zsófia (2008) A szegedi Kossuth-kultusz. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Lénárd, Tünde Dóra (2014) A szegedi tőzsérek és mészárosok tevékenysége a 16-17. században. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Landstoff, Gábor (2017) A szocializmus társadalmi hagyatéka és gazdaságpolitikát befolyásoló tényezői. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Nemes, Anna (2009) A technológiai fejlődés szerepe Japán gazdasági növekedésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Horváth, Tímea Noémi (2016) A varrógépek világméretű elterjedése a 19-20. században. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Horvath_Timea_Noemi.pdf

Szűcs, Krisztián (2016) A visegrádi országok gazdasági konvergenciája a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Szucs_Krisztian.pdf

Szabolcs, Péter (2012) A zsidóság gazdasági szerepe Tokajhegyalján a 18. századtól 1944-ig. TDK dolgozat, BCE, Társadalmi jelenségek, elméletek szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326131622.pdf

Józing, Milán (2016) Az Egyesült Államok és Svédország nyugdíjrendszerének összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Jozing_Milan.pdf

Varga, Franciska (2016) Az OECD-tagállamok (kiemelten Németország és Svédország) nyugdíjra fordított szociális közkiadásainak változásai 2000-2010 között, és a politikai pártok intézkedései közötti összefüggés ezen időszak alatt. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Varga_Franciska.pdf

Dinh Quoc, Viet Anh (2017) Az amerikai autóipar válsághelyzetben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Dinh_Quoc_Viet_Anh.pdf

Molnár, Gyula (2010) Az amerikai személyautóipar a II. világháborútól az ezredfordulóig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/MGY_20100328201039.pdf

Heckmann, Márta (2008) Az euró múltja, jelene és jövője. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Polgár, Judit (2016) Az indiai Selyemút. TDK dolgozat, BCE, Politikai gazdaságtan szekció.

Márton, Zoltán (2017) Az olajár dinamikájának alakulása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Marton_Zoltan_2017.pdf

Varju, Brigitta (2010) Az olasz állam azon intézményeinek bemutatása, amelyek hozzájárulnak a külföldön élő olaszok és leszármazottaik azon szerepvállalásához, amely elősegíti az olasz kultúra és gazdaság ismertté tételét és terjesztését. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pusztai, Péter (2011) Az ír gazdaságtörténet tanulságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pusztai_Peter.pdf

Szabó, Tamás (2009) Az újpesti bőripar fejlődésének története és hatása a település gazdaságára és növekedésére a dualizmus korában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szabó, Erika Márta (2008) Belgium - egy föderalista állam tanulságai. TDK dolgozat, BCE, Nemzetközi tanulmányok II. szekció.

Kövesdi, Dániel (2016) Bezár a Kelet kapuja?: az orosz-ukrán válság hatása a záhonyi térség versenyképességére. TDK dolgozat, BCE, Politikai gazdaságtan szekció.

Kis, Gyöngyvér Judit (2012) Céhes vállalkozók és piaci alkalmazkodás : A mezőtúri fazekasság a 18–19. században. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326151342.pdf

Kiss-Dobronyi, Bence (2016) Differences in silver prices across temporal and spatial dimensions: silver pricing and determinants of local prices in the 19th-20th century. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323023022.pdf

Heilmann, István József (2018) Falufejlesztés és településfejlődés a szocializmus időszakában: Gyermely története alapján. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/Heilmann_Istvan_Jozsef_TDK.pdf

Kiss, Borbála Zsófia (2017) Fogyasztási szokások alakulása Magyarországon a rendszerváltás előtt és után. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Szobi, Marcell (2010) Fogyasztói hipotézisek és függvények. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kovács, Áron Bálint (2017) GDP, mint jóléti mutató?: hibák és alternatívák. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Zudor, Péter (2016) Hitel nélküli kilábalás a 2007-2008-as recessziót követően. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Horváth, Balázs István (2016) Hogyan lehet hatásosan szabályozni a dohányreklámokat?: a Master Settlement Agreement marketingkorlátozó elemeinek hatása az amerikai dohányfogyasztásra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Ács, Orsolya Réka (2008) Három férfi : A Rákosi- és Kádár-korszak irodalmi élete, a művészek politikai megítélése, –szerepe Illyés Gyula, Déry Tibor és Hofi Géza munkásságán keresztül. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Mehta, Sushant (2017) Impact of the US Financial Crisis on India and China: a comparative analysis of how the 2 fastest growing economies were impacted by the US Financial Crisis of 2008. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Mehta_Sushant.pdf

Farkas, József Dániel (2016) India gazdaságfejlődésének vizsgálata a Rostow-modell tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Buda, Gergely (2013) Intézmények és gazdasági fejlődés a történelemben : „Institutions matter". TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20130325144241.pdf

Papp, Anita (2008) Katasztrófa kötvények. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Héger, Petra (2017) Keynes tanításainak megmutatkozása a 2008-as világgazdasági válság hatásaiban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Medveczki, Csilla (2008) Kis-és középvállalkozás banki finanszírozása. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Ferenczy, Franciska Dóra (2016) Kuba a változás küszöbén?: a kubai politikai, gazdasági és társadalmi változások tanulmányozása a történelem tükrében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Kugyela, Tamás Dávid (2008) Kényszer és kényszerűség : A kommunista hatalomátvétel jellemző vonásai Gyulán. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Tóth, Ádám (2017) Kína fejlődése és a tizenharmadik ötéves terv. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Simon, Zoltán (2017) Kína külkereskedelmi stratégiájának változása a 2008-as gazdasági válságot követően = Restructure of trading strategies in China after the 2008’s financial crisis. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Simon_Zoltan.pdf

Dobrovíts, Ferenc (2010) Kína és Tajvan gazdasági kapcsolatai. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Géringer, Zsolt (2018) Közigazgatási reformirányzatok. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Geringer_Zsolt.pdf

Pásztor, Ádám (2017) Lengyel banki hitelezés a lengyel nem pénzügyi vállalatoknak: (2006. I. negyedév – 2016. I. negyedév). BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Pasztor_Adam.pdf

Forgács, Eszter (2013) Magyarország export története a rendszerváltás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Papp, Gergely Bálint (2016) Magyarország folyó fizetési mérlegének változása a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Papp_Gergely_Balint.pdf

Katona, Máté (2011) Magyarország gazdasága a dualizmus korában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Katona_Mate.pdf

Vancsay, András (2016) Magyarország külkereskedelme a rendszerváltás után, különös tekintettel a németországi kapcsolatra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Kelemen, József (2009) Magyarország pénzügyi konszolidációja az I. világháború után. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Berezvai, Zombor (2010) Magyarország pénzügyi stabilizációja az első világháború után. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/BZ_20100330014505.pdf

Molnár, Gyula (2012) Meseautók raktáron : Magyar gépkocsi-kereskedelem 1945-ig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és fogyasztástörténet szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326004558.pdf

Gelencsér , Ágnes (2010) Miben nyilvánul meg Skócia „csodálatos elszigeteltsége”? Az identitás, a nacionalizmus és a devolúció jelentősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Somlai, Gábor (2017) Mikrovállalkozás indítása a multik árnyékában különös tekintettel a gazdasági válság utáni időszakra. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Szabó, István (2011) Monetáris politika és inflációs célkövetés a gyakorlatban és egy új-keynesi gazdaság modelljében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kopasz, Krisztián (2016) Monetáris politikai reakciók a pénzügyi válság idején. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Ágh, Orsolya (2008) Műkincs, mint befektetési lehetőség külföldön és Magyarországon. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Szilassy, András (2016) Nehézipari leépülés és demográfiai hanyatlás – a Miskolci kistérség gazdasági visszaesésének okai a rendszerváltás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Végh, Mariann Alexandra (2009) Olajdollárok : jelenben a jövő? : Szaúd-Arábia, Kuvait és az Egyesült Arab Emirátusok összehasonlító elemzése, különös tekintettel a gazdasági fejlődésre. TDK dolgozat, BCE, Jövőkutatás szekció.

Oblidál, Eszter Éva (2011) QUO VADIS Európa? : Az európai integráció fejlődésének története és jövője. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Csifári, Máté (2017) Regionális különbségek Spanyolországban: a 2008-as világgazdasági válság és az euróválság kontextusában. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet.

Bendicskó, Lilla (2018) Sztálinbarokk Kolorcity: avagy hogyan táncolt át a rendszerváltáson Kazincbarcika. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/Bendicsko_Lilla_TDK.pdf

Jónás, Katalin (2007) Szászvár. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Gácsi, Anikó (2012) Szőlőtermesztés és fajtahasználat a Kunsági borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Pics, Ferenc (2006) Tevékenység-kihelyezés a vállalati gyakorlatban - stratégiai válaszok az ezredforduló kihívásaira. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Baumgartner, Ákos (2018) The Balkan Railways: of railway development in the Balkans in the late 19th, early 20th century. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Knébel, Andrea (2010) The Western Saharan question from 1975 until recently. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Lakatos, Gergely Zoltán (2010) TÖRTÉNELMI KLÍMAVÁLTOZÁSOK HATÁSA A GAZDASÁGRA ÉS A TÁRSADALOMRA. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Pető, Marianna (2008) Tét az ingatlan - Jelzálog alapú lakásfinanszírozás a kereskedelmi bankok gyakorlatában. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Marjai, Krisztina (2008) Több, mint üzlet: Társadalmi felelősségvállalás kommunikációja a Henkel Magyarország Kft. esetében. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Makk, János (2017) Túlélni a rendszert: a szocialista vállalatok sorsa a rendszerváltást követően. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Makk_Janos.pdf

Ibragheeth, Zina (2017) Women’s Economic Empowerment in the MENA Region. MA/MSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ibragheeth_Zina.pdf

Tóth, Endre (2012) „Nem csalt minket senki sem, csak a nyomorúság kergetett” : Egy dualizmuskori kivándorlási gócpont, Szepes vármegye elemzése. TDK dolgozat, BCE, Agrártörténet - személyes történelem szekció. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326155331.pdf

Tóth, Endre (2012) „Nem csalt minket senki sem, csak a nyomorúság kergetett” : Egy dualizmus kori kivándorlási gócpont, Szepes vármegye elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, MEGHATÁROZATLAN. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Toth_Endre.pdf

A lista elkészültének dátuma: Wed Mar 20 21:40:49 2019 CET.