Items where Subject is "Gazdaságtörténet"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
A tételek száma ezen a szinten: 101.

Harsányi, Dóra and Tátrai, Alida (2013) "Trabanton szállni élvezet..." : Az NDK-s autólegenda története. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Walter, Tamás (2015) 1873 – egy világválság okai és tanulságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági Elméletek Története Tanszék.

Oravecz, Andrea (2008) A 2006. szeptemberi árfolyamnyereség- és kamatadó áltozásainak hatása a befektetői magatartásra a magyar pénz- és tőkepiacon. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Szopory, Adrienn (2009) A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. privatizációjának többszempontú döntési elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Operációkutatás Tanszék.

Péter, Zoltán (2012) A Ciszterci Rend előszállási uradalmának gazdaságtörténete a két világháború között. TDK dolgozat, BCE, Agrártörténet - személyes történelem szekció.

Mikes, Veronika (2014) A Hoffmann Ferencz Képkereskedés és Képkeretgyár története, államosítása és átszervezése (1880–1969): Műhelytől a gyárig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Nagy, Benjámin (2016) A Phillips-görbe elmélettörténeti koncepciói és empirikus vizsgálata Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Gál, Anita (2009) A Rákosi- rendszer működése és az 1956-os forradalom kitörésének okai a közösségi döntések elméletének tükrében. TDK dolgozat, BCE, Gazdasági rendszerek, intézmények, szabályozás szekció.

Horváth, Tímea Noémi (2016) A Singer varrógépgyártó cég nemzetközi tevékenysége. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Fülöp, Anita (2013) A Szolnoki Cukorgyár működése a szocializmus idején, különös tekintettel az V. ötéves terv idejére. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Nagy, Ákos (2017) A bankközi pénzpiac hálózata és a fertőzés terjedése: a véletlen, a skálafüggetlen és a mag-periféria modell. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Szinvai, Levente (2016) A buborékok és Japán elvesztett évtizedei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szegedi, Ádám Tibor (2015) A budakalászi Schieszl család vendéglőjének gazdasági fejlődés-története a XIX. századtól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Európai Gazdaságtörténeti és Gazdaságfejlesztési Kutatóközpont.

Szegedi, Ádám Tibor (2015) A budakalászi Schieszl család vendéglőjének gazdasági fejlődés-története a XIX. századtól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Mikroökonómia Tanszék.

Szini, Róbert (2010) A cambridge-i tőkeelméleti vita. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Hompoth, Renáta Mária (2017) A devizahitelezés kulcs-mozzanatai a kezdetektől napjainkig: az eladósodás okai, mértéke, hatásai és a mentőcsomagok. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Borbély, Zsolt (2016) A gazdasági egyenlőtlenség alakulása Indiában 1983 és 2004 között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Hollósi, Kristóf (2009) A gazdasági fejlettség települési szintű eltérései a Kapuvár-Beledi kistérségben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Madlovics, Bálint István (2016) A gazdasági és politikai ösztönzők szerepe a fiskális döntéshozatalban: a költségvetési egyensúlyi politikák alakulása Magyarországon 2001 és 2014 között. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Hackl, Dominika Anna (2012) A hazai baromfiágazat gazdasági helyzete és jövőbeli lehetőségei nemzetközi összehasonlításban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék.

Heisz, Máté (2010) A homo islamicus a homo oeconomicus árnyékában. Az iszlám közgazdaságtan, mint társadalomtudományi diszciplína eredete, állapota és eredményei. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pisák, Richárd (2016) A közgazdasági gondolkodás változásának hatása a magyar gazdaságra a rendszerváltás idején. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Kalmár, András (2011) A kőolaj Szudán XX. századi történelmét befolyásoló hatásai: Avagy egy félévszázados polgárháború anatómiája. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Réthy, Laura (2017) A lakáshitelezés és az ingatlanpiac helyzetének alakulása a válság után: a 18-30 évesek lakásfinanszírozásának vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Kiss, Boglárka (2017) A magyar adóigazgatás fejlődése: különös tekintettel az adó- és vámigazgatás integrálásának hatékonyságára. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Balázs, Judith (2016) A magyar kivándorlás hosszú távú hatásának vizsgálata a gazdasági növekedésre az RBC modell segítségével. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Dávid, Judit (2016) A magyar nyugdíjrendszer jövője. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Tóth, Benedek (2017) A magyar országgyűlési választások rövid távú hatásai a Budapesti Értéktőzsdére. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Szliva, Attila (2012) A magyar állam beavatkozása a gazdaságba az I. világháború idején. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és fogyasztástörténet szekció.

Tóth, Barbara (2016) A magyarországi demográfiai folyamatok gazdaságra gyakorolt hatásának vizsgálata RBC-modell használatával. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Hubert, Bence (2012) A magyarországi kisüzemi sörfőzdék helyzete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, BCE Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék.

Lévai, Annamária (2013) A magyarországi németek sorsa a második világháború után. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Forrai, Márton Gergely (2016) A magyarországi privatizáció bemutatása az Antall-kormány alatt. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Mészáros, Petra (2016) A migráció hatása 2015-ben az európai és német gazdaságra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Csik, Péter (2014) A modern kapitalizmus változatai : Magyarország és Szlovénia kapitalizmusának összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Brém, Gergő (2016) A modern selyemút. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Lángi, András (2009) A munkanélküliség megközelítéseinek fejlődése az elmúlt ötven év gazdaságelméletében. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Vojcek, Eszter (2009) A nagy gazdasági világválság és a hegemón. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Gyantár, Gábor (2010) A nehézipar bukásától a pénzügyi nagyhatalmi statusig. Nagy-Britannia a pénzügyi válság szorításában és a választások előtt. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Ágoston, Tamás (2008) A nemzetközi vállalatfelvásárlások és összeolvadások legújabb irányvonalai - A Közép-Kelet Európai CBM and A piacok. Szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Bencsik, Zsolt (2016) A nyelvtudás megtérülése: összefoglaló a helyi lakosokról. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Bukor, Kata (2013) A nők szerepe a második világháború hadigazdaságaiban. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Kopin, Viktoriia (2016) A rendszerváltás hatása a munkaerő-piaci folyamatokra: a foglalkoztatáspolitika aktív és passzív eszközeinek hatékonysága. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Mánfai, Marcell Zoltán (2012) A skót gazdaság múltja és jövője : A régió változásainak áttekintése egy ipartörténeti és egy gazdaságpolitikai esettanulmány segítségével. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Tvaruskó, Zsófia (2008) A szegedi Kossuth-kultusz. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Lénárd, Tünde Dóra (2014) A szegedi tőzsérek és mészárosok tevékenysége a 16-17. században. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Nemes, Anna (2009) A technológiai fejlődés szerepe Japán gazdasági növekedésében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Horváth, Tímea Noémi (2016) A varrógépek világméretű elterjedése a 19-20. században. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Munkagazdaságtan Központ.

Szűcs, Krisztián (2016) A visegrádi országok gazdasági konvergenciája a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szabolcs, Péter (2012) A zsidóság gazdasági szerepe Tokajhegyalján a 18. századtól 1944-ig. TDK dolgozat, BCE, Társadalmi jelenségek, elméletek szekció.

Józing, Milán (2016) Az Egyesült Államok és Svédország nyugdíjrendszerének összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Varga, Franciska (2016) Az OECD-tagállamok (kiemelten Németország és Svédország) nyugdíjra fordított szociális közkiadásainak változásai 2000-2010 között, és a politikai pártok intézkedései közötti összefüggés ezen időszak alatt. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Dinh Quoc, Viet Anh (2017) Az amerikai autóipar válsághelyzetben. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Molnár, Gyula (2010) Az amerikai személyautóipar a II. világháborútól az ezredfordulóig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Heckmann, Márta (2008) Az euró múltja, jelene és jövője. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Polgár, Judit (2016) Az indiai Selyemút. TDK dolgozat, BCE, Politikai gazdaságtan szekció.

Márton, Zoltán (2017) Az olajár dinamikájának alakulása. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Varju, Brigitta (2010) Az olasz állam azon intézményeinek bemutatása, amelyek hozzájárulnak a külföldön élő olaszok és leszármazottaik azon szerepvállalásához, amely elősegíti az olasz kultúra és gazdaság ismertté tételét és terjesztését. Szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Pusztai, Péter (2011) Az ír gazdaságtörténet tanulságai. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szabó, Tamás (2009) Az újpesti bőripar fejlődésének története és hatása a település gazdaságára és növekedésére a dualizmus korában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Szabó, Erika Márta (2008) Belgium - egy föderalista állam tanulságai. TDK dolgozat, BCE, Nemzetközi tanulmányok II. szekció.

Kövesdi, Dániel (2016) Bezár a Kelet kapuja?: az orosz-ukrán válság hatása a záhonyi térség versenyképességére. TDK dolgozat, BCE, Politikai gazdaságtan szekció.

Kis, Gyöngyvér Judit (2012) Céhes vállalkozók és piaci alkalmazkodás : A mezőtúri fazekasság a 18–19. században. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Kiss-Dobronyi, Bence (2016) Differences in silver prices across temporal and spatial dimensions: silver pricing and determinants of local prices in the 19th-20th century. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Kiss, Borbála Zsófia (2017) Fogyasztási szokások alakulása Magyarországon a rendszerváltás előtt és után. MA/MSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Szobi, Marcell (2010) Fogyasztói hipotézisek és függvények. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Zudor, Péter (2016) Hitel nélküli kilábalás a 2007-2008-as recessziót követően. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Horváth, Balázs István (2016) Hogyan lehet hatásosan szabályozni a dohányreklámokat?: a Master Settlement Agreement marketingkorlátozó elemeinek hatása az amerikai dohányfogyasztásra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Ács, Orsolya Réka (2008) Három férfi : A Rákosi- és Kádár-korszak irodalmi élete, a művészek politikai megítélése, –szerepe Illyés Gyula, Déry Tibor és Hofi Géza munkásságán keresztül. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Farkas, József Dániel (2016) India gazdaságfejlődésének vizsgálata a Rostow-modell tükrében. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Buda, Gergely (2013) Intézmények és gazdasági fejlődés a történelemben : „Institutions matter". TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Papp, Anita (2008) Katasztrófa kötvények. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Medveczki, Csilla (2008) Kis-és középvállalkozás banki finanszírozása. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Kugyela, Tamás Dávid (2008) Kényszer és kényszerűség : A kommunista hatalomátvétel jellemző vonásai Gyulán. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Dobrovíts, Ferenc (2010) Kína és Tajvan gazdasági kapcsolatai. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia tanszék.

Pásztor, Ádám (2017) Lengyel banki hitelezés a lengyel nem pénzügyi vállalatoknak: (2006. I. negyedév – 2016. I. negyedév). BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Forgács, Eszter (2013) Magyarország export története a rendszerváltás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Papp, Gergely Bálint (2016) Magyarország folyó fizetési mérlegének változása a rendszerváltástól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Katona, Máté (2011) Magyarország gazdasága a dualizmus korában. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Vancsay, András (2016) Magyarország külkereskedelme a rendszerváltás után, különös tekintettel a németországi kapcsolatra. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Kelemen, József (2009) Magyarország pénzügyi konszolidációja az I. világháború után. Szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Pénzügy Tanszék.

Berezvai, Zombor (2010) Magyarország pénzügyi stabilizációja az első világháború után. TDK dolgozat, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció.

Molnár, Gyula (2012) Meseautók raktáron : Magyar gépkocsi-kereskedelem 1945-ig. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és fogyasztástörténet szekció.

Gelencsér , Ágnes (2010) Miben nyilvánul meg Skócia „csodálatos elszigeteltsége”? Az identitás, a nacionalizmus és a devolúció jelentősége. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Somlai, Gábor (2017) Mikrovállalkozás indítása a multik árnyékában különös tekintettel a gazdasági válság utáni időszakra. Postgraduális szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

Szabó, István (2011) Monetáris politika és inflációs célkövetés a gyakorlatban és egy új-keynesi gazdaság modelljében. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.

Kopasz, Krisztián (2016) Monetáris politikai reakciók a pénzügyi válság idején. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Ágh, Orsolya (2008) Műkincs, mint befektetési lehetőség külföldön és Magyarországon. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Szilassy, András (2016) Nehézipari leépülés és demográfiai hanyatlás – a Miskolci kistérség gazdasági visszaesésének okai a rendszerváltás után. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Végh, Mariann Alexandra (2009) Olajdollárok : jelenben a jövő? : Szaúd-Arábia, Kuvait és az Egyesült Arab Emirátusok összehasonlító elemzése, különös tekintettel a gazdasági fejlődésre. TDK dolgozat, BCE, Jövőkutatás szekció.

Oblidál, Eszter Éva (2011) QUO VADIS Európa? : Az európai integráció fejlődésének története és jövője. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék.

Jónás, Katalin (2007) Szászvár. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Gácsi, Anikó (2012) Szőlőtermesztés és fajtahasználat a Kunsági borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, BCE Szőlészeti és Borászati Intézet, Szőlészeti Tanszék.

Pics, Ferenc (2006) Tevékenység-kihelyezés a vállalati gyakorlatban - stratégiai válaszok az ezredforduló kihívásaira. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Knébel, Andrea (2010) The Western Saharan question from 1975 until recently. BA/BSc szakdolgozat, BCE Társadalomtudományi Kar, Nemzetközi Tanulmányok Intézet.

Lakatos, Gergely Zoltán (2010) TÖRTÉNELMI KLÍMAVÁLTOZÁSOK HATÁSA A GAZDASÁGRA ÉS A TÁRSADALOMRA. TDK dolgozat, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Pető, Marianna (2008) Tét az ingatlan - Jelzálog alapú lakásfinanszírozás a kereskedelmi bankok gyakorlatában. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék.

Marjai, Krisztina (2008) Több, mint üzlet: Társadalmi felelősségvállalás kommunikációja a Henkel Magyarország Kft. esetében. Szakdolgozat, BCE-Gazdálkodástudományi Kar, Marketing Tanszék.

Makk, János (2017) Túlélni a rendszert: a szocialista vállalatok sorsa a rendszerváltást követően. MA/MSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék.

Tóth, Endre (2012) „Nem csalt minket senki sem, csak a nyomorúság kergetett” : Egy dualizmuskori kivándorlási gócpont, Szepes vármegye elemzése. TDK dolgozat, BCE, Agrártörténet - személyes történelem szekció.

Tóth, Endre (2012) „Nem csalt minket senki sem, csak a nyomorúság kergetett” : Egy dualizmus kori kivándorlási gócpont, Szepes vármegye elemzése. BA/BSc szakdolgozat, BCE Közgazdaságtudományi Kar, MEGHATÁROZATLAN.

A lista elkészültének dátuma: Sun Dec 17 19:42:03 2017 CET.