Browse by Department

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items: 202.

Bekker, Krisztina (2013) Délnyugat-Ázsia városhierarchia vizsgálata : a térség vezető városai a XXI. század elején. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Hajas, Franciska Borbála (2012) Az Őriszentpéteri Kistérség elemzése és vidékfejlesztési javaslata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pető, Gábor Bálint (2012) Társadalmi vállalkozások : A társadalmat sújtó problémák egyik lehetséges megoldása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Peto_Gabor_Balint.pdf

Forster, Orsolya (2012) Atommentes Németország : Felelőtlen kockázatvállalás vagy újabb gazdasági csoda. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Forster_Orsolya.pdf

Kojanitz, László (2012) Az Európai Unió Emisszió Kereskedelmi Rendszerének (ETS) hatékonyságvizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kojanitz_Laszlo.pdf

Szendrő, Szabolcs (2012) A vertikális integráció versenypolitikai kihívásai és válaszlehetőségei a földgázpiacokon, különös tekintettel az európai módszertanra. Postgraduate thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Madácsy, László (2012) A fény reformja : Forradalmi lehetőségek a világítástechnológiában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Milánkovich, Gábor (2012) Mórahalom és a Mórakert szövetkezet : Endogén fejlődési modell a Homokhátságban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Dóra and Valasek, Adrienn (2012) A Csurgói kistérség hátrányos helyzetének elemzése, kitörési lehetőségek keresése. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Halász, Ádám (2012) Passzívházakkal az aktív környezetvédelemért - fókuszban a pénzügyi megtérülések. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Polomik, Heléna (2012) Validity of the local economic development in the peripheral areas : Throught the example of disadvantaged settlements of Encs subregion. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Polomik_Helena.pdf

Erdődi, Balázs (2012) Magyarország energiafelhasználása 2030-ig. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Erdodi_Balazs.pdf

Paksi, Zoltán Bence (2012) A termékdíjtörvény 2012-es változtatásának értékelése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Paksi_Zoltan_Bence.pdf

Bouhouhou, Nesrine (2012) A megújuló energiaforrások támogatása a villamosenergia-tarifarendszeren keresztül : Támogatási formák Magyarországon és az Európai Unióban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Hajdu, Loránd (2012) A húsfogyasztás alakulásának szerepe a fenntartható fogyasztásban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fehér, Bernadett (2012) Településfejlesztés Mezőhegyesen : Megvalósítható-e a településfejlesztés a lovaságazat által? MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Várhelyi, Anna (2012) Környezetvédelem és fenntarthatóság a versenysportban és az Olimpiai Játékokon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gál, Éva Laura (2012) A boldogság és az ökológiai lábnyom Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Koltai, Krisztina (2012) Túláradt jólét : A vörösiszap-katasztrófa hatása a GDP és a GPI mutatóira. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koltai_Krisztina_2012.pdf

Dabóczi, Gergely (2012) Elavult értékek? : A tervezett elavulás és kritikája. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Daboczi_Gergely.pdf

Solt, Dávid (2012) Környezeti nevelés : Fenntarthatóság a Nemzeti alaptantervben és a gyakorlatban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Solt_David.pdf

Orbán, Kinga (2012) Környezetvédelmi marketingkommunikáció a televíziós sorozatokban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Greksza, Dóra Patrícia (2012) A légiközlekedési ipar környezeti hatásainak vizsgálata : Kizöldülhetnek-e a légitársaságok? MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vág, Stefánia (2012) A Body Shop stratégiai felelősségvállalása és fogyasztói élménye. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bogdány, Kenéz (2012) A környezetileg káros támogatások és a magyar „gördülő országút” ellehetetlenítése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Sándor, Gábor Attila (2012) A környezettudatos magatartás vállalati kultúra-alakító ereje. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kubina, Ádám (2012) Megújuló energiaforrások megtérülése lakóépületekben. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rab, Krisztina (2012) Az áruszállítás környezetre gyakorolt hatásai a globalizáció tükrében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kovács, Klaudia (2012) Dobd be magad! : Tudatformáló környezeti kommunikáció a szelektív hulladékgyűjtés példáján keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Sáfrány, András (2012) A lakossági energiahatékonyság növelésének lehetőségei a viselkedési közgazdaságtan eredményeinek tükrében. Postgraduate thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Safrany_Andras.pdf

Gugyerás, Judit (2012) A passzívházak bemutatása és ismertségük vizsgálata kérdőíves kutatás segítségével. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Horváth, Tamás (2012) A carsharing lehetőségei Magyarországon. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, Lívia (2012) A Tisza élővilágának és a tiszavirágzás gazdasági értékelése a feltételes értékelés módszerével. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Thirring, Helga (2012) Miért olyan intelligens az intelligens hálózat? : A smart grid rendszer bevezetésének és működésének kérdései. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Thirring_Helga.pdf

Timár-Tóth, Tímea (2012) Partnerségben a város a fenntartható városfejlesztésért. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Timar_Toth_Timea.pdf

Vass, Gábor (2012) A környezetvédelmi beruházások megtérülésének vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Vass_Gabor.pdf

Kmetz, Eszter (2012) Mi volt előbb a tyúk vagy a ketrec? - avagy mérlegen a tojás. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Győri, Csaba László (2012) A termékdíj hatása a Jász-Plasztik Pack Kft.-nél. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Buzás, Renáta (2012) A megújuló–energia támogatásának gazdaságösztönző� hatásai az Európai Unió tagállamaiban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Buzas_Renata.pdf

Takács, Tímea (2012) Létezik-e különbség iskola és ökoiskola között oktatási szemléletmód alapján? : Általános iskolai tanulók környezeti tudatosságának összehasonlító vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Imre, Beáta Orsolya (2012) A CCS alkalmazásának előnyei és hátrányai a klímaváltozás elleni küzdelemben : A CCS projektek megjelenése a kiotói mechanizmusokban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Imre_Beata.pdf

Nemes, Mariann (2012) Boripari klaszterek : Együttműködés a magyar borágazatban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nemes_Mariann.pdf

Kiss, Márta (2012) Adójóváírás a megújuló energiák ösztönzéséért. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiss_Marta.pdf

Mérő, Laura (2012) Több gyermek, fenntarthatóbb világ? : A nőies és a férfias értékek kiegyensúlyozása Európában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Antal, Bálint (2012) Fenntarthatóság a munka szemszögéből : A vidéki foglalkoztatottság problémájának bemutatása és lehetséges megoldások keresése a Teveli Kossuth Mezőgazdasági Zrt.-ben történt Európai Uniós támogatások árnyékában. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Antal Balint.pdf

Kollai, Veronika (2012) Az energiahatékonyság és az épületek : Újépítésű energiahatékony lakóépületek költség- és környezeti szempontú összehasonlítása. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kollai_Veronika.pdf

Kukk, Eszter (2012) A megújuló energiák és az energiahatékonyság támogatása a gyakorlatban : Válaszok a fosszilis energiahordozók csökkenésére. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Madácsi, Ádám (2011) Környezeti szemléletformálás lehetőségeinek vizsgálata a fiatal generáció körében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bohár, József (2011) Jászberény város környezeti állapotának elemzése a települési emissziós adatok tükrében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kocsis, Nóra (2011) Ökoturizmus, mint a fenntartható fejlődés és a természetvédelem eszköze a Tisza-tavi térségben. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Ring, Tamás (2011) Regionális politika a visegrádi együttműködés országaiban. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ring_Tamas.pdf

Geist, Máté (2011) Utak 2020 felé – Belgium és Magyarország megújuló energia hasznosítási cselekvési terve. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Geist_Mate.pdf

Popal, Péter (2011) Latin-Amerikai városhierarchia vizsgálat. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, Csenge (2011) Ki nyer az épületenergetikai fejlesztéseken? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Nagy_Csenge.pdf

Breier, Edina (2011) A környezeti nevelési programok szerepe és hatásossága a hazai fenntartható hulladékgazdálkodási stratégia gyakorlati megvalósításában, egy konkrét példán keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Ádám, Alexandra (2011) A mezőkövesdi kistérség jelene és jövőképe. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Adam_Alexandra.pdf

Kun, Fruzsina Anna (2011) Európai országok útkeresése a társadalombiztosítási rendszerek útvesztőjében, különös tekintettel a nyugdíjrendszerekre. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kun_Fruzsina_Anna.pdf

Othman, Mohamed (2011) A magyarországi erdőgazdálkodás. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gyöngyösi, Nelli (2011) A lokális kezdeményezések vizsgálata a nemnövekedésben a máriahalmi biofalu példáján. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lukács, Réka (2011) Úton a hasznosító társadalom felé : A magyar hulladékgazdálkodási rendszer jelene és fejlesztési lehetőségei a csomagolóanyagokra összpontosítva. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Győrfi, Réka (2011) A LOCAL AGENDA 21 PROGRAM : A fenntartható fejlődés helyi programja. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Katos, Petra (2011) A BIOMASSZA ENERGETIKAI HASZNOSÍTÁSÁNAK GAZDASÁGI ÉRTÉKELÉSE A FENNTARTHATÓSÁG TÜKRÉBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZILÁRD BIOMASSZA ERŐMŰVI HASZNOSÍTÁSÁRA. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gajdács, Adrienn (2011) Fenntartható fogyasztás : Kampányok és eredményeik. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Galambos, Csilla (2011) A magyar mezőgazdaság energiamérlege : Input-output elemzés és ökomérleg készítés a fenntarthatóság vizsgálatára. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vidáts, Viktória (2011) Megújuló energiaforrások szerepe az Európai Unió energia-gazdálkodásában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lélek, László (2011) Zöldmarketing a magyar élelmiszeriparban : Bioélelmiszerek kereslet-kínálat elemzése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kiri, Dorottya (2011) Információs társadalmunk környezetterhelése. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kiri_Dorottya.pdf

Ládai, Gábor (2011) Agglomerációs közlekedési problémák Dunakeszi példáján. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ladai_Gabor.pdf

Szabó, Katalin (2011) A kötelező átvételi rendszer vizsgálata a megújuló energiaforrások arányának növelése tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gál, Andrea (2011) Hosszú távú természetvédelmi beruházások közgazdasági értékelése az Európai Unióban. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Gal_Andrea.pdf

Kiss, Éva (2011) Hogyan mérsékelhetők a torlódások Budapesten? : A városi úthasználati díjrendszerek nemzetközi tapasztalatainak és hazai megvalósításának vizsgálata. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lunk, Izabella (2011) Az üzletfejlesztési tevékenység szerepe a stratégiai célok megvalósításában : Gyógyszeripari nagyvállalatok példáján bemutatva. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Lunk_Izabella.pdf

Szappanos, Tamás (2011) Lehet-e Afrika az új élet bölcsője? : Európa és a fenntartható jövő. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Wojuteczky, Csaba (2011) A REACH kisvállalkozókra gyakorolt hatása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Wojuteczky_Csaba.pdf

Kerekes, Zsófia (2011) Családi házban alkalmazott energiahatékonysági beruházások elemzése : Szabályozástól a gazdaságossági megfontolásokig. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kerekes_Zsofia.pdf

Guba, Eszter (2011) A MOL-Csoport és a fenntartható fejlődés - szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása a MOL Nyrt. töltőállomásain. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rucz, Edit Zsófia (2011) Környezetvédelmi adók Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Rucz_Edit_Zsofia.pdf

Molnár, Fanni (2011) A zöld marketing gyakorlatának bemutatása egy konkrét vállalat példáján keresztül : IKEA. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Brányi, Zoltán (2011) Figyelmeztető jelek : súlyos ipari baleseti kockázatok korai felismerése veszélyes üzemekben. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Edőcs, Bálint (2011) A megújuló energiák hasznosításának helyzete és lehetőségei Magyarországon az energiaválság tükrében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Edocs_Balint.pdf

Zubek, István Ákos (2011) A karbonlábnyom meghatározása és a természeti tőke helyzete Magyarország két megyéjének példáján : A gazdasági fejlettség és a környezet kizsákmányolásának együttmozgása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Zubek_Istvan_Akos.pdf

Jagodics, Tímea (2011) Kiskunhalas és térségének hulladékgazdálkodása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Jagodics_Timea.pdf

Décsi, András Dávid (2011) Energiapiaci liberalizálás és energiaárak : A hazai villamos energia piac liberalizációjának hatása a villamos energia szektorra és a lakossági áramárakra. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Komáromi, Eszter (2010) A Sárospataki kistérség hulladékgazdálkodása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Weingartner, Balázs (2010) KÖZÉPPONTBAN A MEGÚJULÓK - A megújuló energiaforrások magyarországi helyzetének és társadalmi megítélésének bemutatása, elemzése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tihanyi, Mónika Éva (2010) Az alternatív környezetkímélő építkezési módok és zöld házak terjedése Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/tihanyi_monika.pdf

Molnár, Gergő (2010) A hedonikus ármódszer alkalmazása a zajszennyezés értékelésére. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kálmán, Orsolya Anna (2010) Csillagfény az alagút végén - avagy a fényszennyezés jelene a Zselici Csillagoségbolt-park, valamint a Hotel Kardosfa példáján keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Milaskey, Zoltán (2010) Decentralizált energiatermelés a környezet és klímaváltozás tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Papp, Gergely Attila (2010) A hazai Ro-La fuvarozás - Intézményi rendszer, környezeti előnyök és a kiterjesztés akadályai. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Riedl, István (2010) Egy vizes terület vizsgálata a feltételes értékelés módszerével – a Szigetköz esete. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nyíriová, Emese (2010) Fenntarthatósági és CSR kommunikáció a világhálón: a hazai telekommunikációs szektor példája. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, Ákos (2010) Átlépve a lehetőségek kapuján? - A szécsényi kistérség turisztikai fejlesztésének lehetőségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lakatos, Gergely Zoltán (2010) Klímaváltozások hatása a gazdaságra és a társadalomra. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Koczka, András (2010) Aki a kicsit nem becsüli... - Penny részvényeket reprezentáló indexek elemzése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Koczka_Andras.pdf

Bertók, Anita (2010) Passzívházak itthon és Európában : Avagy passzívház programok, minősítések és megtérülések. MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kircsi, András (2010) Környezettudatos befektetések a tőkepiacon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kircsi_Andras.pdf

Ba, Milán (2010) Társadalmi felelősségvállalás most és a jövőben a Legrand Magyarország ZRt. esetén. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lapsánszky, Nóra (2010) Fenntartható mobilkommunikáció. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Dobránszky, Julianna (2010) Egységben az erő - egységben az élmény? - A közösségek szerepének vizsgálata a fenntartható turizmus-fejlesztésben néhány közép-dunántúli példán keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tekséné Tamás, Dóra (2010) Közlekedés és Környezet : A fenntartható közlekedés megvalósításának lehetséges alternatívái. Postgraduate thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nádasy, Katalin Bernadett (2010) Fenntartható fogyasztási minták iránti attitűd vizsgálata - Termék-szolgáltatás rendszerekkel szembeni fogyasztói elfogadás felmérése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Jeszenszky, Miklós István (2010) A környezeti számvitel eszközeinek és mutatószámainak vizsgálata a környezeti jelentésekben, illetve a vállalatok menedzsment eszközei között. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Valkó, Zsuzsanna (2010) Válság és szállodaipar Magyarországon. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kertész, Kíra (2010) A friss funkcionális élelmiszer, mint a vidékfejlesztés egyik lehetséges stratégiája. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Veres, Ágnes (2010) Úton a valóban felelős vállalatok felé? Az Union Biztosító Zrt. CSR tevékenységének elemző bemutatása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Csernátoni, Tímea (2010) Területi egyenlőtlenségek a magyar egészségügyi ellátórendszerben. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kraft, Anikó (2010) What are the characteristics of CSR in Peru and how do responsible Peruvian companies treat their employees? = Melyek a perui társadalmi felelősségvállalás jellemzői és hogyan törődnek a felelős vállalatok a munkavállalóikkal? Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Csárdás, Éva Anna (2010) A GEOTERMIKUS ENERGIA ÖNKORMÁNYZATI FELHASZNÁLÁSA. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Somogyi, Barbara (2010) A KERÉKPÁROS TURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON - Zölden, két keréken a Duna mentén. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Varga, Csilla (2010) Budapest, Te csodás : Hogyan fejlesszük Budapest nemzetközi turisztikai vonzerejét? MA/MSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Krémer, Ágnes (2010) Környezetközpontú vállalatirányítási rendszerek - Az ISO 14001 és az EMAS tanúsítványok bemutatása a gyakorlatban -. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék. Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Kremer_Agnes_szakdolgozat_2010.pdf

Kotulics, Mónika (2010) Óbuda környezetpolitikája és annak lakossági vetülete. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bercsényi, Kinga (2010) Felsőoktatási intézmények a fenntartható fejlődés szolgálatában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Duzsek, Réka (2010) A kétarcú sziget, avagy fenntartható turizmusfejlesztés Cipruson. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lukács, Mónika Csilla (2009) Sportrendezvények a jóllétért : A sportrendezvény-turizmus lehetőségei a budapesti Úszó Európa-bajnokság példáján keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kutai, Tímea (2009) Jó-e a lábnyom a nemzeti parkban? : Avagy a környezeti nevelés lehetőségei a turizmusban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Zöldi, Eszter (2009) Hol az egyensúly? : A fenntartható spa-k lehetőségei Budapesten. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pomozi, Bernadett (2009) Az épületállomány hatékonyságának javítása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gácsi, Barbara Zita (2009) Egy mindenkiért, mindenki Budapestért! : Közös marketingakciók Budapest kulturális turizmusának fellendítéséért. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vass, Dóra (2009) Működhet-e felelősen egy környezetterhelő nagyvállalat? : Társadalmi felelősségvállalás a MOL példáján keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bartkó, Csilla (2009) Bankok a fenntarthatóság útján. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Gergely (2009) A megújuló energiaforrások különös tekintettel a geotermikus energia helyzetére és támogatottságára Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pócsik, Edit (2009) A környezeti nevelés gyakorlatában bekövetkezett változások hazánk általános iskoláiban a '90-es évek kezdetétől. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Végső, Réka (2009) Környezeti és társadalmi felelősség a gyógyszeriparban : A magyarországi gyógyszerészeti cégek felelős vállalati magatartása. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Józsa, István (2009) Az ipari ökológia elmélete és lehetséges gyakorlati alkalmazásának vizsgálata a Mátrai és a Vértesi Erőműnél. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Orgován, Ildikó (2009) Magyarország klímapolitikája : Hogyan jelenik meg a hazai fejlesztési politikában a klímaváltozás elleni harc? Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Csenterics, Hanna (2009) Megújuló energiák a hazai villamosenergia termelésben : Néhány megújuló energia megtérülésének összehasonlító vizsgálata az MVM Zrt.-nél. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Tamás Péter (2009) Megvalósítható-e az Európai Unió kötelezettségvállalása? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Rácz, Viktor József (2009) A környezeti nevelés szerepe az általános iskolások környezeti tudásának kialakításában, fejlődésében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Katona, Ágnes (2009) Maratoni fesztiválszervezés : A fesztiválszervezés stratégiai és operatív feladatai. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

László, Krisztina (2009) "Greennováció" - avagy gazdasági és társadalmi rendszert átfogó zöld innováció. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nemes, Mariann (2009) Kultúra a városokért – városok a kultúráért : Az Európa Kulturális Fővárosa cím hatása a helyi társadalomra. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Biri, Bernadett (2009) Az E-5 és E-85 üzemanyagok összehasonlítása : Termék előállítás, alkalmazott technológia, környezeti stratégia, környezetvédelem és termékfejlesztés szempontjából. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Boda, Eszter (2009) Környezetközpontú Irányítási Rendszerek és bevezetésük vizsgálata a MÁV Zrt. esetében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Farkas, Györgyi (2009) Budapesti Olimpia : A sport és a településfejlesztés ideális kapcsolata. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Horti, Lilla (2009) A geotermikus energia lehetőségei Magyarországon : Összehasonlító elemzés a földgázfelhasználás helyzetével. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Békés, Márton (2009) EGY KONFLIKTUS ANATÓMIÁJA : A zengői és tubesi lokátorépítés körüli konfliktus vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vágvölgyi, Nikolett (2009) Borban az igazság? : Avagy borturizmus itthon és külföldön. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pál, Endre (2009) Egy nagyvállalat zöldülésének hatásai: A környezetirányítási rendszer bevezetése, fejlődése és szerepe az Arcadom Zrt. működésében. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Csernák, Anita (2009) A főváros dilemmája : Lehet-e Budapest fürdőváros? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Perge, Nándor (2009) Fenntartható városi turizmus? : Hogyan tehető Budapest zöldebb desztinációvá? BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Darvas, Fruzsina (2009) Szigetnyi zöld : A Sziget Fesztivál társadalmi-kulturális és környezeti megközelítése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kránitz, Lili (2009) A szelektív hulladékgyűjtés, mint általános társadalmi norma : A környezettudatos emberi viselkedés mozgatórugói és megnyilvánulása a hulladék újrahasznosításának példáján. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Vass, Gábor (2009) A környezetvédelmi beruházások megtérülésének bemutatása : A Dreher Sörgyárak Zrt. beruházásának elemzése. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Nagy, Annamária (2009) A környezeti kontrolling rendszer működése a gyakorlatban - a MOL példáján keresztül. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szpisjak, Adél (2009) Záhony és térsége különleges gazdasági övezetének komplex gazdaságfejlesztési programjának előzetes értékelése : Különös tekintettel a környezeti hatásokra. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Seres, Krisztina (2009) A megújuló energiaforrások szerepe a magyar villamosenergia-termelésben, különös tekintettel a szélenergiára. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szigel, Ferenc (2009) A társadalmilag felelős befektetési alapok elterjedésének előfeltételei : a magyar társadalom pénzügyi kultúrája. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szekeres, László (2009) Környezeti hatásvizsgálatok a környezethasználó oldaláról – az előzetes vizsgálat és a környezeti hatásvizsgálat. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kollai, Veronika (2009) A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházás bemutatása és környezeti hatásainak vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Lustyik, Ákos (2009) A REACH társadalmi, gazdasági és környezeti hatásai. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kiss, Mária (2009) MAGYARORSZÁG VILLAMOSENERGIA-IPARÁNAK ELEMZÉSE AZ ORSZÁG ADOTTSÁGAI ÉS AZ EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁS TÜKRÉBEN. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Ignits, Péter (2009) Peru ökoturisztikai marketingje : A lehetőségek országa. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Mátyás, Ágota (2009) Környezetbarát beszerzés és megvalósulása a magyar vállalati gyakorlatban. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Mátyus, Anna (2009) CSR, az új marketing gerilla? : Avagy a szállodaipari CSR gyakorlatok áttekintő vizsgálata. BA/BSc thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Hudák, Tibor (2009) Hazai villamos erőművek környezeti terheléseinek összehasonlítása : Az MVM Csoport által termelt villamos energia és a vele járó káros anyagok viszonyai, kapcsolatai. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bíró, Miklós (2008) Városi közlekedési problémák : Torlódási díj – Egy eszköz a dugók megfékezésére. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Pignitczky, Ágota (2008) 412 méter érv a Millenáris Velodrom mellett : Feltáró kutatás a Millenáris Velodrom értékeinek és lehetőségeinek megismerésére a létesítmény megőrzését támogató érintettek bevonásával. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Benedek, Bálint (2008) Vidékfejlesztési programok hatása Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Zarándy, Ágnes (2008) Az üzemanyagadó és a jogkereskedelem kiterjesztésének vizsgálata a légi közlekedésben. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Molnár, Katalin (2007) A stratégiai környezeti vizsgálatok tapasztalatai és gyakorlata Közép-Kelet-Európában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kováts, Viktória (2007) Biogazdálkodás jelene és jövője, a biotermékek fogyasztási tendenciái és marketinglehetőségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Boza, Ferenc (2007) HULLADÉKGAZDÁLKODÁS Elektronikai hulladékok újrahasznosítása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kiss, Edit (2007) Vegyünk, vagy eladjunk? Az európai kibocsátási egységek árazásának vizsgálata. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Prantner, Magdolna (2007) Megújuló energiaforrások támogatása Eredmények és tanulságok. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Horváth, Kristóf (2007) A társadalmilag felelős befektetések (SRI) elterjedésének lehetőségei hazánkban. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Majoros, Katalin (2007) Ökomarketing a környezetbarát házépítés szolgálatában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Papp, Csaba Attila (2007) Környezettudatos fogyasztói magatartás. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Horváth, Richárd (2007) A környezetvédelem hozzájárulása a vállalat értékéhez. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tar, Dániel (2007) A hazai megújuló energiaforrások és a szélerőművek helyzete. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar., Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Mária (2007) A Nemzeti Energiatakarékossági Program energiahatékonysági rést csökkentő hatása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Magyar, Marietta (2007) A bioüzemanyagok helyzete és kilátásai az EU-ban Globális kitekintéssel. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Végh, Zsuzsanna (2007) Környezeti nevelés az Európai Unióban és Magyarországon - A magyarországi ökoiskola hálózat. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Zsila, László (2007) Szennyvíztisztítás bemutatása Magyarországon a Dél-Pesti szennyvíztisztító telep környezetorientált vállalatirányításán keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Német, Gyula (2007) A biodízel magyarországi felhasználása. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Asztalos, Angéla (2007) A növényi olajsajtolás és biodízel piac szerkezetének elemzése Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Hevesi, András (2007) Az Egri Kistérség Területfejlesztési Funkvciója. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Schmidt, Anita (2007) Mennyire fontos lakókörnyezetünk?  - avagy egy mészkőbánya tervezett megnyitása kapcsán végzett feltételes értékelés. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Farkas, Alpár Endre (2007) A gumiipar hulladékai hasznosításának és ártalmatlanításának lehetőségei Magyarországon és Európában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Gombos, Réka (2007) Egyutas csomagolóanyagokra vonatkozó betétdíj bevezetésének lehetősége Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Eszlári, Nikolett (2007) Egy ivóvízszennyezési probléma vizsgálata a feltételes értékelés módszerével. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Géringerné Ángyán, Margit (2006) A minőségirányítási rendszer működése a szolgáltatásban a Lunár Kft. gyakorlatán keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Kocsis, Tamás (2005) Evaluation. A Water Reuse Project in Magosliget. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tarnai, Mária Eszter (2005) A tömegközlekedés árazása a társadalmi költségek figyelembevételével. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Számadó, Júlia (2005) Discussions on Agglomeration Dynamics. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tukacs, András (2005) A helyi erőforrásokra alapozott vidékfejlesztés lehetőségei - A Mezőcsáti Kistérség esete. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Monyók, Ákos (2005) Környezeti teljesítmény és környezetirányítás a General Electric-nél. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Farkas, Borbála (2005) Budapest vízkörforgása - Budapest vízháztartásának anyagáram elemzése. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fibinger, Anita (2005) Tatabánya környezetvédelmi feladatai az EU csatlakozás tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Szabolcs (2005) A csomagolási hulladékkal kapcsolatos szabályozás Magyarországon. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Varga, Katalin (2005) A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nem ipari alkalmazása szervezeti példák alapján. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Bartos, Nóra (2005) „Nem minden hulladék szemét!” – avagy a szelektív hulladékgyűjtés helyzete Zugló példáján keresztül. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Szabó, Orsolya (2005) Vasútpolitika – háttérben. A hazai vasút- és közútpolitika egyenlőtlenségei. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Schmidt, Noémi (2005) Regionális politika és oktatás a fenntarthatóság jegyében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Fülöp, Orsolya (2005) Hiúzok Magyarországon. A faj Magyarországra történő visszatelepülésének közgazdasági értékelése a feltételes értékelés módszerével. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Tóth, Gabriella (2005) Fenntartható finanszírozás - A természetvédelmi területek gazdálkodása, forrásszerzési lehetőségei Magyarországon és Hollandiában. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Allgeier, Katalin Eszter (2005) Környezettudatosság és hulladékgazdálkodás - Hulladékudvar kialakítása a XVIII. kerületben. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Frank, György (2005) Regionális hulladékgazdálkodási rendszer - Győr-Moson-Sopron megyében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Jörg, Roland (2004) FELELŐS BEFEKTETÉSEK. PÉNZEK A GAZDASÁG, A TÁRSADALOM ÉS A KÖRNYEZET SZOLGÁLATÁBAN. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Juhász, Katalin (2004) A Regionális Operatív Program stratégiai környezeti vizsgálatának értékelése a folyamat minősége és hatékonysága szempontjából. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

Genáhl, Krisztina (2004) Hulladékgazdálkodás Magyarországon egy esettanulmány tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék.

This list was generated on Sun Jun 16 00:51:06 2019 CEST.