Items where Subject is "Ethnography, anthropology"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items at this level: 21.

Petrus, Barbara (2007) A hajdúk : Egy privilegizált réteg társadalmi és történelmi szerepe, és életének bemutatása Hajdúszoboszló példáján. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaság- és társadalomtörténeti szekció.

Péter, Magdolna (2014) A Csíkcsicsói „Kájoni János” Általános Iskola névadási ünnepségei és az iskola ünnepszervező funkciói. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Bajzát, Gábor (2010) A kultúra hagyományainak, elemeinek és értékeinek fontossága : A Matyó kultúra jelentősége Mezőkövesden. Thesis, BCE, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Fábián, Erika (2013) A kézdiszentléleki Szent István-napi búcsú antropológiai elemzése. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Podonyi, Krisztina (2009) A latin-európai és arab menedzsment, társadalom és kultúra összehasonlítása a római katolikus keresztény és a szunnita iszlám vallás tükrében. Thesis, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés és Szervezés Tanszék.

Korcz, Kálmán (2017) A menekültválság és a migráció hatása Németország gazdaságára. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Statisztika Tanszék.

Bencsik, Zsolt (2016) A nyelvtudás megtérülése: összefoglaló a helyi lakosokról. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Rebényi, Anna (2012) A szegény gyermekében találja meg a boldogságot? : A tiszazugi és ormánsági paraszti születéskorlátozás összehasonlítása a századfordulón. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Tömöry, Miklós Tamás (2011) Az asszír identitás Irakban. Outstanding Student Paper, BCE, Nemzetközi tanulmányok szekció - A nemzetközi politika aktuális kérdései. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/TMT_20110328135106.pdf

Berkovics, Beáta (2017) Az első- és második-generációs németországi török bevándorlók női tagjainak munkaerőpiaci integrációja. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Herczeg, Krisztina (2011) Az Őrség örökségi értékeinek védelme a fenntartható fejlődés és a turisztikai fejlesztés szolgálatában. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék/ISES.

Kis, Gyöngyvér Judit (2012) Céhes vállalkozók és piaci alkalmazkodás : A mezőtúri fazekasság a 18–19. században. Outstanding Student Paper, BCE, Gazdaságfejlesztés és vállalkozástörténet szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20120326151342.pdf

Zonda, Éva (2013) Emlékhelyek és ünnepek : Nemzeti és lokális identitásépítés Kommandón. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Dobák, Zsófia (2018) Különbségek a hazai és a nemzetközi csoportfejlődés fázisaiban a Tuckman modell alapján. Outstanding Student Paper, BCE, Szervezetfejlesztés szekció.

Jenei, Balázs (2017) Migráció: elméletek, modellek, rendszerek. BA/BSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Makroökonómia Tanszék.

Kristó, Erika (2014) Siculicidium : Látvány és történelem. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Ibragheeth, Zina (2017) Women’s Economic Empowerment in the MENA Region. MA/MSc thesis, BCE Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar, Világgazdasági Intézet. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/szd/Ibragheeth_Zina.pdf

Binder, Borbála (2011) Örökségünk a Sárközben : Múzeumpedagógiai programok a Bogár-tanyán. MA/MSc thesis, BCE Közgazdaságtudományi Kar, Világgazdasági Tanszék/ISES.

Kádár, Eszter Angelika (2012) “Eleget élt már kend!” : A hagyományos népi társadalom viszonya az idős generációhoz két alföldi kistérségben a 20. század elején. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Noe, Brigitta (2012) „A falusi rosszak" : Az arzénes gyilkosságok időbeli és térbeli kereteinek elemzése. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

Gacsályi, Bendegúz (2012) „Hol jártál az éjjel, cinegemadár?” : Szexuális szabadosság az első világháború utáni Magyarország paraszti társadalmában. BA/BSc thesis, BCE Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet.

This list was generated on Tue Jul 16 02:09:00 2024 UTC.