A coach kompetenciákat támogató készségek, képességek, attitűdök és azok fejlesztési lehetőségei: Hard- és softskillek a sikeres coach szemszögéből

Vitéz, Gyöngyvér (2021) A coach kompetenciákat támogató készségek, képességek, attitűdök és azok fejlesztési lehetőségei: Hard- és softskillek a sikeres coach szemszögéből. Postgraduate thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
898kB

Abstract

Szakdolgozatom a kompetencia komponenseket vizsgálja tanulásmódszertani szempontból a coach képzés szemszögéből. Tanuláspszichológia szempontjából a kompetencia három komponensre bontható, amelyek együttes megléte az alkalmazóképes tudás feltétele. A kompetencia komponensek a következők: - tudás - készség - attitűd Az ábra jól demonstrálja szakdolgozatom logikai felépítését, amely e három komponens köré szerveződik, és a coach ismeretszerzésének, képesség-készségfejlesztésének és attitűdformálásának szemszögéből világít rá arra, hogy oktatói szemmel hogyan érdemes rápillantani a coach képzésekre, a coachcsá válás összetett kompetencia-rendszerére, képzési elemeire. Dolgozatomban e hármas komponens együttes elemeit veszem sorra, mind az elméleti alapok, mind pedig a gyakorlati megvalósítás szemszögéből a saját, tanuláspszichológiával foglalkozó oktatói ismereteim, coach tapasztalatam és ismert mester coachokkal folytatott interjúbeszélgetések alapján. Dolgozatom logikai felépítését a következő ábrával szemléltetem.

Item Type:Postgraduate thesis
Subjects:Management, business policy
Psychology
ID Code:14207
Specialisation:Vállalati belső és vezetői coach
Deposited On:04 Nov 2021 14:13
Last Modified:16 Mar 2022 14:34

Repository Staff Only: item control page