Mesterséges Intelligencia használata a mezőgazdaságban: Esettanulmány egy fejőrobot alkalmazására egy csíkkarcfalvi farmon

Imets, Kinga (2021) Mesterséges Intelligencia használata a mezőgazdaságban: Esettanulmány egy fejőrobot alkalmazására egy csíkkarcfalvi farmon. MA/MSc thesis, BCE Vezetéstudományi Intézet, Vezetés és Szervezés Tanszék.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Abstract

Ahogy a dolgozatom címe is utal a választott témára, munkám a mezőgazdaságban alkalmazott mesterséges intelligenciáról szól, azon belül a fejőrobotok használatáról. Dolgozatom első felében szertném összefoglalni, hogy mit is jelent a mesterséges intelligencia, miként kategorizálhatjuk, mitől több az automatizált rendszereknél, mitől válik egy gép “okossá”, hogyan zajlik a gépi tanuás, miként van ránk ez hatással, valamint pozitívumairól és esetleges veszélyeiről is szó lesz, és néhány példán keresztül betekintést nyerhetünk hogyan használják bizonyos területeken a mesteséges intelligenciát. A dolgozat esettanulmányi részében röviden bemutatásra kerül a vállalkozás, az itt alkalmazott mesterséges intelligenciával ellátott fejőrobotok technológiája és működése. A SWOT analzis mentén ismertetem a fejőrobotok erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit illetve veszélyeit. Valamint nem utolsó sórban kiszámoltam a megetérülési idejét a gazda által megadott információk alapján. Azt a következtetést sikerült levonni, hogy a mesterséges intelligencia megjelenése egy új korszakot nyit az emberiség életében, amit ha okosan használunk, nagy lehetőségeket tartogat számunkra, továbbá úgy gondolom, hogy a gazda nagyon jó döntést hozott, amikor elhatározta, hogy fejőrobotokba való beruházással fejleszti a gazdaságát.

Item Type:MA/MSc thesis
Subjects:Computer science
Agriculture
ID Code:14022
Specialisation:Vezetés és szervezés
Deposited On:14 Oct 2021 10:48
Last Modified:18 Mar 2022 12:52

Repository Staff Only: item control page