Egyedül nem megy?!: az extrovertált–introvertált személyiségtípusok és a mainstream munkakörnyezet kapcsolatának vizsgálata

Szepesi, Nóra Judit (2017) Egyedül nem megy?!: az extrovertált–introvertált személyiségtípusok és a mainstream munkakörnyezet kapcsolatának vizsgálata. TDK dolgozat, BCE, HR, szervezetfejlesztés szekció.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az introverzió-extraverzió személyiségdimenziók és a munkahelyi környezet kapcsolatát vizsgálom a munkavállalói elégedettség és a szervezeti összteljesítmény szempontok mentén. Napjainkban a legtöbb munkahely az ún. open-plan (egylégterű) elrendezést követi és alapvető elvárás, hogy a munkavállaló képes legyen csapatban dolgozni. Kutatási hipotézisem szerint ezek a munkahelyi feltételek elsősorban az extrovertált típusú emberek teljesítményére vannak jótékony hatással, míg ugyanitt az introvertáltak nem tudnak maximálisan kibontakozni. Az előfeltevésem vizsgálatához pszichológiai és menedzsment-szakirodalmi forrásokra, valamint az általam a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, mint a jövő munkavállalói körében végzett kérdőíves felmérés és csoportos kísérlet eredményeire támaszkodom.

Tétel típus:TDK dolgozat
További információ:1. díj
Témakör:Vállalati szervezet
Emberi erőforrás menedzsment
Pszichológia
Azonosító kód:10494
Képzés/szak:Gazdálkodási és menedzsment
Elhelyezés dátuma:31 Jan 2018 13:11
Utolsó változtatás:31 Jan 2018 13:11

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap