Egyedül nem megy?!: az extrovertált–introvertált személyiségtípusok és a mainstream munkakörnyezet kapcsolatának vizsgálata

Szepesi, Nóra Judit (2017) Egyedül nem megy?!: az extrovertált–introvertált személyiségtípusok és a mainstream munkakörnyezet kapcsolatának vizsgálata. Outstanding Student Paper, BCE, HR, szervezetfejlesztés szekció.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Abstract

Dolgozatomban az introverzió-extraverzió személyiségdimenziók és a munkahelyi környezet kapcsolatát vizsgálom a munkavállalói elégedettség és a szervezeti összteljesítmény szempontok mentén. Napjainkban a legtöbb munkahely az ún. open-plan (egylégterű) elrendezést követi és alapvető elvárás, hogy a munkavállaló képes legyen csapatban dolgozni. Kutatási hipotézisem szerint ezek a munkahelyi feltételek elsősorban az extrovertált típusú emberek teljesítményére vannak jótékony hatással, míg ugyanitt az introvertáltak nem tudnak maximálisan kibontakozni. Az előfeltevésem vizsgálatához pszichológiai és menedzsment-szakirodalmi forrásokra, valamint az általam a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, mint a jövő munkavállalói körében végzett kérdőíves felmérés és csoportos kísérlet eredményeire támaszkodom.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:1. díj
Subjects:Business organisation
Human resource management
Psychology
ID Code:10494
Specialisation:Gazdálkodási és menedzsment
Deposited On:31 Jan 2018 13:11
Last Modified:31 Jan 2018 13:11

Repository Staff Only: item control page