A népszerűség a pályakezdők kulcsa? A Budapesti Corvinus Egyetem AIESEC diákszervezetében kialakult kapcsolati hálók szerepe a munkaerőpiacon

Kovács, Orsolya (2022) A népszerűség a pályakezdők kulcsa? A Budapesti Corvinus Egyetem AIESEC diákszervezetében kialakult kapcsolati hálók szerepe a munkaerőpiacon. BA/BSc szakdolgozat, BCE Kommunikáció és Szociológia Intézet, Szociológia és Társadalompolitika Tanszék.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
917kB

Absztrakt (kivonat)

A népszerűség a pályakezdők kulcsa? Szakdolgozatomban arra keresek választ, hogy a kapcsolatok milyen mértékben jelentenek kezdő tőkét a munkaerőpiacon. Ezt az igencsak tág témakört elsősorban az AIESEC nemzetközi diákszervezet Corvinus-on található helyi bizottságának tehetségmenedzsmentért felelős elnökhelyettesi pozíciójában eltöltött évem első félévének kapcsolati háló elemzésével kutatom. Tulajdonképpen azt szeretném felkutatni, hogy azok jobban keresnek-e pályakezdőként azok, akik nagyobb kapcsolatrendszernek örvendenek, illetve, hogy milyen lehetséges összefüggések vannak az egyéni centralitás mutatók, a diákszervezetben kialakult kapcsolatok és a munkaerőpiaci karrierek között.

Tétel típus:BA/BSc szakdolgozat
Témakör:Szociológia
Munkaügy
Azonosító kód:15126
Képzés/szak:Szociológia
Elhelyezés dátuma:09 Jan 2023 09:07
Utolsó változtatás:09 Jan 2023 09:07

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap