Kicsi a bors, de erős - Nagyvállalatok és startupok közötti együttműködések vizsgálata stratégiai nézőpontból = The smaller, the stronger - Collaborations between large companies and startups from a strategic perspective

Matos, Bence and Papik, Réka (2020) Kicsi a bors, de erős - Nagyvállalatok és startupok közötti együttműködések vizsgálata stratégiai nézőpontból = The smaller, the stronger - Collaborations between large companies and startups from a strategic perspective. Outstanding Student Paper, BCE, Stratégiai és nemzetközi menedzsment szekció.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
761kB

Abstract

A dolgozat a különböző nagyvállalatok és startupok együttműködési lehetőségeit és azok korlátait tárja fel hazai esettanulmányok vizsgálatával. A téma relevanciáját az adja, hogy a felgyorsult környezet folyamatos stratégiai megújulást és innovációs tevékenységet kíván meg minden üzleti szereplő részéről, melynek egy formája lehet startupokkal való együttműködés. Célja, hogy a továbbiakban gyakorló szakembereknek nyújtson betekintést a témába és fogalmazzon meg javaslatokat e témakörben. A dolgozat bemutatja azt, hogy a szereplők közötti együttműködés formájára mely tényezők hatnak a leginkább. A kutatás módszertanát tekintve félig strukturált szakértői interjúkra épít, melyekből esettanulmányokat készülnek. Összesen nyolc esettanulmány összehasonlításával következtetéseket von le az együttműködések időbeliségére, formáira és céljaira vonatkozóan. A dolgozat hozzáadott értéke, hogy jövőbeli javaslataikat hasonló együttműködések kialakítására a startup együttműködések életciklus-modelljében foglalják össze, ahol az idő előrehaladtával a stratégiai irányvonalak változásával, iterációs folyamat során az együttműködések szervezeti beágyazottsága nőhet.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:2. díj
Subjects:Management, business policy
ID Code:13216
Specialisation:Vezetés és Szervezés, Gazdálkodási és menedzsment
Deposited On:27 Nov 2020 09:11
Last Modified:27 Nov 2020 09:11

Repository Staff Only: item control page