RotoBOTi: Forradalmi újítás a belső vállalati kommunikációban

Baranyi, Virág (2020) RotoBOTi: Forradalmi újítás a belső vállalati kommunikációban. Esettanulmány, BCE Gazdálkodástudományi Kar.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
941kB

Absztrakt (kivonat)

Az jelenleg zajló negyedik ipari forradalom a gyártásba és a szolgáltatásokba való beépülésével mindennapjaink szerves részévé válik. A digitális transzformáció gyökeres változásokat hoz mind magánéletünk, mind pedig munkavállalásunk területén. Nem kell messzire mennünk, hogy lássuk milyen hatást gyakorolnak a munkavégzésre az ipar 4.0 technológiai vívmányai, elég ellátogatnunk a lövői Roto Elzett Certa Kft. gyártóüzemébe, ahol 2020. február 3-tól egy chatbot segíti a fizikai munkások és munkaadójuk kommunikációját. Jelen esettanulmány arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet elérni a cég projektcsapata által kitűzött célt, azaz a 80%-os regisztrációs és 50%-os aktivitási rátát? Először a releváns szakirodalmi háttér és a kutatási módszertan, majd a chatbotprojekt mérföldkövei kerülnek bemutatásra. Ezután következik a chatbot funkcióinak ismertetése, végül pedig a felhasználói elfogadás kérdése kerül a középpontba. Az esettanulmány az eddig megtett, felhasználói elfogadást segítő lépések vizsgálatával és a jövőbeli kihívások kezelésére adott javaslatokkal zárul.

Tétel típus:Esettanulmány
További információ:EFOP-3.6.3.-VEKOP-16-2017-00007 - „Tehetségből fiatal kutató” - A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban pályázat támogatásával
Témakör:Vállalati szervezet
Média és kommunikáció
Biometria, alkalmazott informatika
Azonosító kód:12954
Képzés/szak:Vezetés és szervezés MA
Elhelyezés dátuma:22 Jún 2020 12:30
Utolsó változtatás:22 Jún 2020 13:25

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap