A kormányzati vállalkozásfejlesztés elmúlt tíz éve: a 2007-’13-as és 2014-’20-as ciklus hazai KKV politikáinak összehasonlítása

Borka, Máté (2018) A kormányzati vállalkozásfejlesztés elmúlt tíz éve: a 2007-’13-as és 2014-’20-as ciklus hazai KKV politikáinak összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, BCE Gazdálkodástudományi Kar, Kisvállalkozás-fejlesztési Központ.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a 2007 és 2017 között eltelt tíz év vállalkozásfejlesztés terén tanúsított kormányzati teljesítményét helyezem mérlegre. A vizsgálat kiindulási pontjaként ismertetem és összehasonlítom a megnevezett időszak két egymást követő -hétéves Európai Uniós támogatásokkal összefüggésben kialakított- kormányzatok által elkészített stratégiai dokumentumát a 2007-2013-as Kis- és középvállalkozások fejlesztési stratégiáját és a 2014- 2020-as Kis- és középvállalkozások stratégiáját. Ezt követően öt különböző szempont figyelembevételével végzem el az elmúlt időszak értékelését, melynek részeként bemutatásra kerülnek az egyes stratégiák számszerű vállalásainak valós teljesülései, az utóbbi évek legjelentősebb konkrét intézkedései, az Európai Uniós támogatási keretösszegek összetételének változásai és azok hasznosulása, az évek gazdasági és vállalkozói teljesítményének nemzetközi értékelése, valamint egy, a vállalkozók körében végzett saját felmérés eredménye, melyből megismerhető a KKV szektor szereplőinek a vizsgált időszakról alkotott személyes véleménye. A kutatás elvégzése által választ kaphatunk azokra a kérdésekre, hogy felfedezhető-e minőségi különbség a 2007-’13-as és az azt követő 2014-’20-as programozási ciklus KKV politikájában; hogy a kormányzati vállalkozásfejlesztés milyen téren volt képes előre lépni az elmúlt 10 év során, illetve, hogy melyek a hazai kis- és középvállalkozási szegmens legjelentősebb - fejlesztendő- problémái, melyekre nem tudott érdemi választ adni az utóbbi időszak, továbbá, hogy mely területeken volna kívánatos elsősorban a kormányzati teljesítmény javulása.

Tétel típus:BA/BSc szakdolgozat
Témakör:Vállalati szervezet
Gazdaságpolitika
Azonosító kód:10598
Képzés/szak:Gazdálkodási és menedzsment
Elhelyezés dátuma:21 Feb 2018 10:34
Utolsó változtatás:21 Feb 2018 11:18

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap