A Markmyprofessor hallgatói értékeléseinek vizsgálata: milyen hatással van az oktató neme, életkora és külső tulajdonságai az értékelésre?

Kajkó, Fruzsina (2016) A Markmyprofessor hallgatói értékeléseinek vizsgálata: milyen hatással van az oktató neme, életkora és külső tulajdonságai az értékelésre? TDK dolgozat, BCE, Szociológia szekció. Szabadon elérhető változat / Unrestricted version: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323150715.pdf

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
704kB

Szabadon elérhető változat: http://publikaciok.lib.uni-corvinus.hu/publikus/tdk/20160323150715.pdf

Absztrakt (kivonat)

Jelen tudományos diákköri dolgozat azt vizsgálja, hogy milyen hatással van az oktató neme, életkora, illetve külső tulajdonságai (vonzóság) az oktatóra adott értékelésekre. A dolgozat három fő hipotézise: 1. Az oktató életkora negatívan korrelál a rá leadott értékelésekkel, így minél idősebb egy tanár, annál rosszabb eredményekre számíthat. 2. Ez az idősödési faktor a nők értékelésénél jelentősebben megjelenik. 3. A szexiség kritérium pozitívan befolyásolja az oktatók értékelését, azaz azok az oktatók, akik vonzónak vannak értékelve, azok az összes tanítással kapcsolatos kategóriában jobb eredményt érnek el. A hipotéziseket ANOVA-val és lineáris regressziós modellel teszteli a dolgozat. Eredményeképp az első hipotézist részben, a harmadik hipotézist teljes egészében alátámasztotta a dolgozat, míg a másodikra nem tudott szignifikáns eredményt felmutatni.

Tétel típus:TDK dolgozat
További információ:3. díj
Témakör:Oktatás
Szociológia
Azonosító kód:10302
Képzés/szak:Szociológia
Elhelyezés dátuma:07 Dec 2017 13:41
Utolsó változtatás:07 Dec 2017 13:41

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap