Adatokra bontott emberek: a vállalati fluktuáció csökkentési lehetőségei a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül

Hegedüs, Márton Áron (2018) Adatokra bontott emberek: a vállalati fluktuáció csökkentési lehetőségei a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül. Outstanding Student Paper, BCE, HR szekció.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
560kB

Abstract

A dolgozat célja, hogy segítse a vállalatok fluktuációjának csökkentését a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül. Sok kutatás vizsgálta, hogy milyen módon csökkenthető a vállalati fluktuáció a munkavállalók elköteleződésének növelésén vagy a juttatási csomag személyre szabásán keresztül, ellenben kevés tanulmány foglalkozik azzal, hogy a fluktuáció jelezhető-e még a munkavállaló vállalathoz kerülését megelőzően. Jelen dolgozat egy összegző, feltáró munka, amely a fluktuáció okait és az adatvezérelt kiválasztási mechanizmusokat vizsgálja szakirodalmon és esettanulmányokon keresztül. Majd ezek alapján egy új kiválasztási modell bemutatásával javaslatokat fogalmaz meg a fluktuáció csökkentésének érdekében. A dolgozat megállapítja, hogy azon vállalatok esetében alkalmazhatók eredményesen és hatékonyan adatvezérelt kiválasztási eszközök a magas fluktuáció megelőzésének érdekében, amelyek minőségközpontú kiválasztási stratégiát folytatnak, tehát céljuk olyan előre jelezhető magatartású munkavállalók alkalmazása, akik körében alacsony a fluktuáció. (Pl.: SSC-s munakörök, értékesítési pozíciók, egyetemek junior kutatói pozíció) A dolgozat a kiválasztási folyamat egyes lépéseihez különböző adatvezérelt eszközök, tesztek használatát javasolja, amelyek növelik a jelölt illeszkedését a pozícióhoz és a vállalathoz, illetve képesek előre jelezni a jelentkező korai kilépési szándékát, ezek által pedig hosszú távon is képesek csökkenteni a vállalati fluktuációt.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:3. díj
Subjects:Human resource management
ID Code:11199
Specialisation:Vezetés és szervezés
Deposited On:20 Jun 2018 08:23
Last Modified:20 Jun 2018 08:23

Repository Staff Only: item control page