Hová mész te kisnyulacska?: a sharing economy jelenség modellezése és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása: fókuszban a TaskRabbit

Bodor, Eszter Zsuzsanna (2016) Hová mész te kisnyulacska?: a sharing economy jelenség modellezése és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása: fókuszban a TaskRabbit. Outstanding Student Paper, BCE, HR, szervezetfejlesztés szekció.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Abstract

Az egyre fejlődő gazdaságnak köszönhetően, új gazdasági formák jelennek meg. Ilyen a sharing economy jelenség is, magyarul a közösségi gazdaság. A sharing economy és az innováció metszetére fókuszál a dolgozatom, ami egy piacra belépő munkáltatással foglalkozó új startup-ot mutat be, a TaskRabbitot. Christensen megszakító innováció elméletét és a kétoldalú hálózatos modell elemzését használom fel. Ezek kapcsolatát vizsgálva keresem a választ a sharing economy jelenség, illetve TaskRabbit hatásaira. Kitérek arra, hogy lehet-e a bizalom mozgatórugója a közösségen alapülő gazdaságnak. A dolgozatom végső fókuszát az emberi erőforrás szektor adja. Elemzésemben kitérek, az új gazdasági jelenség, hogyan változtatja meg a klasszikus munkaerőpiacot és ez miért valósul meg. A válasz a versenyelőny és a felhasználói bázis növekedésében és ezek szoros összefüggésében rejlik. Ez a jelenség képes megváltoztatni a munkavállalók motivációját és egy új munkaerőpiaci trendet kialakítani.

Item Type:Outstanding Student Paper
Notes:1. díj
Subjects:Knowledge economy, innovation
Human resource management
Economic development, sustainable development
ID Code:10256
Specialisation:Emberi erőforrások
Deposited On:29 Nov 2017 08:50
Last Modified:29 Nov 2017 08:50

Repository Staff Only: item control page