Az erdők immateriális értékei és az erdőgazdasági számvitel kapcsolata = The connection between the immaterial values of the forest and the forest accounting

Baranyi, Pál (2021) Az erdők immateriális értékei és az erdőgazdasági számvitel kapcsolata = The connection between the immaterial values of the forest and the forest accounting. TDK dolgozat, BCE, Számvitel.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom folyamán szeretném bemutatni a Európai Unió és Magyarország szintjén az erdők immateriális értékeivel kapcsolatos elvárásokat, azok gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi jelentőségét. Ezen értékek beépülését a magyar erdőgazdálkodási számvitelbe kívánom megvizsgálni, külön hangsúlyt fektetve az erdőgazdálkodás eseményeinek sajátosságaira. Feltételezésem szerint, a jelenleg hatályos számviteli szabályok nem tartalmaznak olyan előírásokat, amik hatására az erdőgazdálkodás környezetvédelmi és társadalmi céljai érvényesülhetnének teljes mértékben, a gyakorlatban. Állításomat alátámasztandó, az EGERERDŐ Zrt. állami erdőgazdaság tevékenységét használom egy esettanulmány elvégzésére, amely során külön hangsúlyt kapnak azok a gazdasági események, amelyek hátráltathatják erdők immateriális értékeinek érvényesülését.

Tétel típus:TDK dolgozat
További információ:2. díj
Témakör:Környezet-gazdaságtan, környezetvédelem
Számvitel
Mezőgazdaság
Azonosító kód:15519
Képzés/szak:Pénzügy és számvitel
Elhelyezés dátuma:03 Máj 2023 14:17
Utolsó változtatás:03 Máj 2023 14:17

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap