Mesterséges Intelligencia használata a mezőgazdaságban: Esettanulmány egy fejőrobot alkalmazására egy csíkkarcfalvi farmon

Imets, Kinga (2021) Mesterséges Intelligencia használata a mezőgazdaságban: Esettanulmány egy fejőrobot alkalmazására egy csíkkarcfalvi farmon. MA/MSc szakdolgozat, BCE Vezetéstudományi Intézet, Vezetés és Szervezés Tanszék.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Absztrakt (kivonat)

Ahogy a dolgozatom címe is utal a választott témára, munkám a mezőgazdaságban alkalmazott mesterséges intelligenciáról szól, azon belül a fejőrobotok használatáról. Dolgozatom első felében szertném összefoglalni, hogy mit is jelent a mesterséges intelligencia, miként kategorizálhatjuk, mitől több az automatizált rendszereknél, mitől válik egy gép “okossá”, hogyan zajlik a gépi tanuás, miként van ránk ez hatással, valamint pozitívumairól és esetleges veszélyeiről is szó lesz, és néhány példán keresztül betekintést nyerhetünk hogyan használják bizonyos területeken a mesteséges intelligenciát. A dolgozat esettanulmányi részében röviden bemutatásra kerül a vállalkozás, az itt alkalmazott mesterséges intelligenciával ellátott fejőrobotok technológiája és működése. A SWOT analzis mentén ismertetem a fejőrobotok erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit illetve veszélyeit. Valamint nem utolsó sórban kiszámoltam a megetérülési idejét a gazda által megadott információk alapján. Azt a következtetést sikerült levonni, hogy a mesterséges intelligencia megjelenése egy új korszakot nyit az emberiség életében, amit ha okosan használunk, nagy lehetőségeket tartogat számunkra, továbbá úgy gondolom, hogy a gazda nagyon jó döntést hozott, amikor elhatározta, hogy fejőrobotokba való beruházással fejleszti a gazdaságát.

Tétel típus:MA/MSc szakdolgozat
Témakör:Számítástechnika
Mezőgazdaság
Azonosító kód:14022
Képzés/szak:Vezetés és szervezés
Elhelyezés dátuma:14 Okt 2021 10:48
Utolsó változtatás:18 Márc 2022 12:52

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap