Adatokra bontott emberek: a vállalati fluktuáció csökkentési lehetőségei a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül

Hegedüs, Márton Áron (2018) Adatokra bontott emberek: a vállalati fluktuáció csökkentési lehetőségei a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül. TDK dolgozat, BCE, HR szekció.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
560kB

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat célja, hogy segítse a vállalatok fluktuációjának csökkentését a kiválasztási folyamat adatvezérelt eszközökkel való támogatásán keresztül. Sok kutatás vizsgálta, hogy milyen módon csökkenthető a vállalati fluktuáció a munkavállalók elköteleződésének növelésén vagy a juttatási csomag személyre szabásán keresztül, ellenben kevés tanulmány foglalkozik azzal, hogy a fluktuáció jelezhető-e még a munkavállaló vállalathoz kerülését megelőzően. Jelen dolgozat egy összegző, feltáró munka, amely a fluktuáció okait és az adatvezérelt kiválasztási mechanizmusokat vizsgálja szakirodalmon és esettanulmányokon keresztül. Majd ezek alapján egy új kiválasztási modell bemutatásával javaslatokat fogalmaz meg a fluktuáció csökkentésének érdekében. A dolgozat megállapítja, hogy azon vállalatok esetében alkalmazhatók eredményesen és hatékonyan adatvezérelt kiválasztási eszközök a magas fluktuáció megelőzésének érdekében, amelyek minőségközpontú kiválasztási stratégiát folytatnak, tehát céljuk olyan előre jelezhető magatartású munkavállalók alkalmazása, akik körében alacsony a fluktuáció. (Pl.: SSC-s munakörök, értékesítési pozíciók, egyetemek junior kutatói pozíció) A dolgozat a kiválasztási folyamat egyes lépéseihez különböző adatvezérelt eszközök, tesztek használatát javasolja, amelyek növelik a jelölt illeszkedését a pozícióhoz és a vállalathoz, illetve képesek előre jelezni a jelentkező korai kilépési szándékát, ezek által pedig hosszú távon is képesek csökkenteni a vállalati fluktuációt.

Tétel típus:TDK dolgozat
További információ:3. díj
Témakör:Emberi erőforrás menedzsment
Azonosító kód:11199
Képzés/szak:Vezetés és szervezés
Elhelyezés dátuma:20 Jún 2018 08:23
Utolsó változtatás:20 Jún 2018 08:23

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap