Hová mész te kisnyulacska?: a sharing economy jelenség modellezése és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása: fókuszban a TaskRabbit

Bodor, Eszter Zsuzsanna (2016) Hová mész te kisnyulacska?: a sharing economy jelenség modellezése és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása: fókuszban a TaskRabbit. TDK dolgozat, BCE, HR, szervezetfejlesztés szekció.

[img]
Előnézet
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Absztrakt (kivonat)

Az egyre fejlődő gazdaságnak köszönhetően, új gazdasági formák jelennek meg. Ilyen a sharing economy jelenség is, magyarul a közösségi gazdaság. A sharing economy és az innováció metszetére fókuszál a dolgozatom, ami egy piacra belépő munkáltatással foglalkozó új startup-ot mutat be, a TaskRabbitot. Christensen megszakító innováció elméletét és a kétoldalú hálózatos modell elemzését használom fel. Ezek kapcsolatát vizsgálva keresem a választ a sharing economy jelenség, illetve TaskRabbit hatásaira. Kitérek arra, hogy lehet-e a bizalom mozgatórugója a közösségen alapülő gazdaságnak. A dolgozatom végső fókuszát az emberi erőforrás szektor adja. Elemzésemben kitérek, az új gazdasági jelenség, hogyan változtatja meg a klasszikus munkaerőpiacot és ez miért valósul meg. A válasz a versenyelőny és a felhasználói bázis növekedésében és ezek szoros összefüggésében rejlik. Ez a jelenség képes megváltoztatni a munkavállalók motivációját és egy új munkaerőpiaci trendet kialakítani.

Tétel típus:TDK dolgozat
További információ:1. díj
Témakör:Innováció, tudásgazdaság
Emberi erőforrás menedzsment
Gazdasági fejlődés, fenntartható fejlődés
Azonosító kód:10256
Képzés/szak:Emberi erőforrások
Elhelyezés dátuma:29 Nov 2017 08:50
Utolsó változtatás:29 Nov 2017 08:50

Csak a repozitórium munkatársainak: tétel módosító lap